Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Интересно поведение на NAS - DNS320L

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Интересно поведение на NAS - DNS320L

Купих си NAS на D-link, модел DNS 320L.
    Инсталиран, конфогуриран, с 2 диска в mirror, всичко му работи както трябва, но това само на пръв поглед.
    Най-хубавото му е, че има мрежово кошче ...

Забелязах, че не работи с атрибутите на файла т.е. когато искам някой файл да му сложа атрибут Read only - NAS-a не го възприема, все едно че нищо не съм му казал.

Това само при мен ли се случва, на този точно модел или е нормално за NAS-овете. Дали пък не е бъг някакъв?
    Според мен не би трябвало да е нормално това?

Я споделете.
    Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
    LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
    Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

От: Интересно поведение на NAS - DNS320L

Явно няма много хора, които използват NAS.
    LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009

Коментар

Нещо такова?
      WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
        Купих си NAS на D-link, модел DNS 320L.
        Инсталиран, конфогуриран, с 2 диска в mirror, всичко му работи както трябва, но това само на пръв поглед.
        Най-хубавото му е, че има мрежово кошче ...

Забелязах, че не работи с атрибутите на файла т.е. когато искам някой файл да му сложа атрибут Read only - NAS-a не го възприема, все едно че нищо не съм му казал.

Това само при мен ли се случва, на този точно модел или е нормално за NAS-овете. Дали пък не е бъг някакъв?
        Според мен не би трябвало да е нормално това?

Я споделете.
        Здравейте,
        Ако ми кажете малко повече детайли за устройството мога да помогна.
        Коя h/w rev. (A1, A2 или А3) е и с кой f/w е устройството, пробвали ли сте да ъпдейтнете фърмуера?
        Доколкото разбрах в share-ната папка ако се смени атрибут на някой файл, след проверка се оказва че не е отразена смяната.
        По скоро е бъг, но тъй като има обновявания които оправят подобни проблеми е добре да се знае че е с последния фърмуер.
        На този сайт са всички актуални фърмуери на устройствата.
        http://tsd.dlink.com.tw
        Трябва да се избере продукта и излиза списъка със всички файлове отнасящи се за устройството.
        На DNS-320L последния фърмуер е 1.02 и се отнася за всички ревизии.

Коментар

С кой фърмуер е устройството.
          Последния е 1.02. фиксира някой дреболии и добавя нови функции.
          Може да го свалите от
          Изберете името и номера на устройството и ще излезе списък със всички файлове за него.

Коментар

Привет,
            Питах колегата и той ще провери с инженерите в Тайван. Ето какво ми е писал, както и контактите му:

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Интересен проблем,
            Ще го проверя и ще отговоря като имам данни.

Best Regards

Oleg Stoyanov
            Presales Support Engineer

D-Link Europe Ltd., D-Link Bulgaria, 6 Mihail Tenev, Poligona, Sofia, 1784
            Tel: +359 (2) 958 22 42
            Mobile: +359 896 685 168
            Email: oleg.stoyanov@dlink.com

Коментар

Първоначално публикуван от oleg33 Преглед на мнение
              Здравейте,
              Ако ми кажете малко повече детайли за устройството мога да помогна.
              Коя h/w rev. (A1, A2 или А3) е и с кой f/w е устройството, пробвали ли сте да ъпдейтнете фърмуера?
              Доколкото разбрах в share-ната папка ако се смени атрибут на някой файл, след проверка се оказва че не е отразена смяната.
              По скоро е бъг, но тъй като има обновявания които оправят подобни проблеми е добре да се знае че е с последния фърмуер.
              На този сайт са всички актуални фърмуери на устройствата.
              Трябва да се избере продукта и излиза списъка със всички файлове отнасящи се за устройството.
              На DNS-320L последния фърмуер е 1.02 и се отнася за всички ревизии.
              Хардуерната ревизия не мога да я открия от къде да я прочета. Четох по етикетите на у-вото - никъде не пише.
              Рових по всички менюта - пак не мога да го открия. Сигурно пропускам нещо и някъде не съм кликнал - но от 1 час с това се занимавам - търся ревизията (хардуерната).
              Иначе firmware съм го ъпдейтнал (много типична българска дума) на 1.02.
              И да, когато в която и да е папка с RW достъп се опиташ през WIN XP SP2 да промениш атрибута на файла - няма значение кой - Read Only, Archive или Hidden - даваш ОК, windows-а го приема, не показва грешка. Когато го провериш след това - промяна в атрибута няма.

При копиране на файл, който на локалния диск е с атрибут Read only, на NAS-а вече е без този атрибут, и по никакъв начин не може да се промени.
              Горното поведение на NAS-a се случва при всички user-и.

Аз все още не знам, дали това е нормално поведение на NAS-овете, или е ефект/дефект само при този, обаче много ме дразни и ми пречи на работата.
              По фирмите където питах, никой не може в такива детайли да ми каже дали това е нормално поведение или не. Но ако не намеря до ден-два решение - ще купя някакъв друг NAS и ще пробвам (ще трупам опит за моя сметка). Така не може да се работи.

Коментар

DNS-320L използва файлова система ext4, която не е съвместима с Windows-ските атрибути. В резултат при копиране на файл на NAS-a атрибутите се губят. Ако е важно да се запазят атрибутите на файлове, вариант е да се пъхнат тези файлове в архив преди копирането.
                Ако ще се купува друг NAS - да се търси такъв който поддържа NTFS.
                “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                Walter Rohrl
                GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Имам един Linux-ски сървър със Самба и ext3 файлова система. Там нещата си работят съвсем коректно - и Read Only и Archive.
                  Обаче не знам дали ext3 и ext4 са съвместими в това отношение.

Коментар

Предполагам на сървъра си разрешил разширените атрибути на файловата система, а на NAS-a не са.
                    “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                    Walter Rohrl
                    GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Съжалявам за забавянето с отговора, но днес колегите от Тайван ми отговориха, че това ограничение идва от хардуерния дизайн на устройството т.е. не е предвидено потребителя да може да променя атрибутите на файловете съхранявани на сториджа (Samba file system).

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:sambe_attrib(1029120056).png
Прегледи:1
Размер:71.9 КБ
ID:5531693

Коментар

А това на всички NAS у-ва на D-Link ли се наблюдава, или е само на 320L?

Коментар

Да, за всички текущи NAS устройства на D-Link e така, доколкото разбрирам има ограничения от гледна точка на дизайна на фаловата система.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X