Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със SONY VAIO

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем със SONY VAIO

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
    На няколко вина им оставих ъпдейтите на авто и до наколко дена цъфнаха с черен екран и предупреждение

Ако отговора е загубен диск, нищо на пречи да свали от някъде и после да се инсталира и активира с оригиналния номер. Не вярвам седмицата да е оригинален ретаил диск.
    Между другото е много трудно с някои лаптопи да вземеш истински инсталационен диск. Ако изобщо ти дадат нещо то ще е някакво рековери
    Точно това за ъпдейтите не е вярно, няма никакъв проблем с тях, много седмици съм инсталирал ...
    Коментирахме го това в една друга тема, не помня коя беше.

Иначе да - с лаптоп е почти невъзможно да вземеш оригинален инсталационен диск, просто защото търговеца няма откъде да ти го вземе - лаптопите (пък и настолните компютри май) отдавна са "media less", т.е. без дискове, има някакви с документация обикновено.
    За седмицата си теглиш някаква читава, съответната версия (хоум, про, или друга) и инсталираш с кода от стикера на уиндоуса и готово - пак ти е лицензен.
    Hristo Draganov
    http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
      Точно това за ъпдейтите не е вярно, няма никакъв проблем с тях, много седмици съм инсталирал ...
      Коментирахме го това в една друга тема, не помня коя беше.

Иначе да - с лаптоп е почти невъзможно да вземеш оригинален инсталационен диск, просто защото търговеца няма откъде да ти го вземе - лаптопите (пък и настолните компютри май) отдавна са "media less", т.е. без дискове, има някакви с документация обикновено.
      За седмицата си теглиш някаква читава, съответната версия (хоум, про, или друга) и инсталираш с кода от стикера на уиндоуса и готово - пак ти е лицензен.
      Само да уточня. Оригинален диск на Windows е като оригинални маратонки Адидас през 97-ма, купени на оферта от битака. Диск-а няма нищо общо с оригиналност, поддръжка и качество. В повечето случачай, когато е наличен дори вреди - използва стари драйвери и не е с новите ъпдейти.

"Оригиналността" на Windows идва от нещо много просто. Фактура + лепенка + съвпадение на код-а и версията от лепенката с кода и версията на инсталирания Windows. Така се проверява.. пу пу така Microsoft са си платили(в модерния тълковен речник го наричат лобизъм, а не подкуп) на всички държави да проверяват.

Лаптопите не са "media less", а са с OEM софтуер - за справка прочети тук.
      Мога да обясня накратко. Microsoft гарантират печалба под формата на спонсорство на всички марки, като им дават безплатно копие не СЛАБА(Starter/Proffesional/бла/бла/Server 2008 с един лиценз...) ВЕРСИЯ на Windows + пари, за да се екипират компютрите/лаптопите/сървърите с нея.

След това, когато потребителя(тук сега си отворете мирогледа, крайният потребител не е Гошко а ми българското правителство, както и американското) пусне търг за "компютри със софтуер" го печели, НО този софтуер не покрива нуждите им. Тогава се купуват ЛИЦЕНЗИ, САМО на хартия, и Windows-ите се "upgrade"-ват до нужните версии – Ultimate и се добавя напълнофункционален офис пакет. Това е простата схема на Microsoft за изкарване на пари. Никой не го интересува "Гошко", защото дори всички да си купят лицензи, няма да са на тази стойност - справка ТУК.

п.с. това че преди време дадоха 2 лв. на някой, който няма 'жапанки да бълне по телевизора страх към проверки на домашните потребители, не значи че е законно и че не могат да се изкарат пари след това от държавата в международен съд...

п.с.2 комерсиалните софтуери, било то операционни системи, специализирани програми, индустриален софтуер не са по-добри, а имат по-голям бюджет за "лобизъм"
      ;-)
      Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
      нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

Коментар

Имам проблем с Sony Vaio SVE151G17M... Опитвам се да сложа операционна система Windows 7, промених от F2 -> Setup -> UEFI boot на Legacy boot.. и стана още по-зле! :@:@:@:@ изкарва ми само черен екран и Operating System Not Found... каквото и да натисна постояно ми излиза този надпис.. не ме пуска никаде другаде.. Някой да помогне! Моля Ви!!!

Коментар

В София ли си?
          ;-)
          Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
          нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X