Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Забиване на интернет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Забиване на интернет

Здравейте, колеги! Понеже не съм много на ти с компютрите, искам да помоля за "помощ от приятел". Ситуацията е следната: имам старичък настолен компютър. Ползвам АДСЛ интернет от Виваком и по принцип не съм недоволен от него. Но..... от десетина дни се появи следното проблемче - след като компютърът е бил включен няколко часа дори без да се ползва активно, при опит за влизане в интернет се получава съобщение, че връзката с гугъл е била прекъсната преди да се зареди поисканата страница. След появата на това съобщение не помага нито рестартиране на модема, нито рестартиране на безжичната връзка. Всичко се оправя само след рестартиране на компютъра. В същото време на лаптопа на брат ми си тече безгрижен интернет. Та питането е дали съм си завъдил "гадинка" или трябва да сменявам нещо по компютъра. Настолния компютър се връзва към безжичната мрежа с някаква китайска "бисквитка".
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

От: Забиване на интернет

И аз съм на бтк и като започнат такива проблеми им звъня, идват, сменят модема и проблемите ми се решават..
    А между другото с какъв уйндоус си? Мисля, че при ХР се получаваха най-често тези проблеми..

Коментар

Пробвай да махнеш мрежата като такава на компа и после наново я добави. Помага понякога.
      The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Отговарям по реда на постовете - модема го смениха преди 2-3 месеца и да с ХР съм. Опитвал съм и ново свързване към безжичната мрежа, но и то не помага.
        Из "Златния телец"

Коментар

Провери си всички връзки по линията.Далече ли си от касетката,късани ли са кабелите?Не е виновен компа, проблема си е техен,но всячески те убеждават,че е твой.Вече години ми късат нервите от време на време с този проблем.И аз съм с ХР.Каква ти е скоростта?
          Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A

Коментар

след като на лаптопа няма проблем и след като след рестарт се оправя - вземи си преинсталирай ХР-то.
            с какъв процесор е компа и колко рам има? Ако имаш поне 1гб рам, вземи си инсталирай един вин7... ама чиста инсталация (формат на С: и прясна прясна ОС)...
            Опита показва, че преинсталацията е най-бързото и безгрижно решение на 90% от проблемите с операционната система... жалко но ФАКт!

Коментар

Между мене и касетката са 4 етажа. Не знам дали са късани кабелите, но скоро разни интернет-доставчици ръчкаха по шахтите и касетките с техните кабели. Скоростта е най-високата поне на хартия (договор). Компютъра е с 2-ядрен АМД на 2.4Гц и е с 4гига РАМ. И един съкооператор ме посъветва да мина на Вин7. Стават два гласа за преинсталация.
              Из "Златния телец"

Коментар

3-ти глас за Уйн7!
                Махни го това дърто ХР..

Коментар

Нека са 4.
                  ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                  08седем9010З60
                  MAKE RALLY NOT WAR
                  Confidence in Motion

Коментар

5. А скоро ще подготвя темата за отстъпка за форумници. Ако искаш пиши на лични и ще го направим.
                    ;-)
                    Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
                    нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

Коментар

6. 7-ца с 4GB ще се справя безгрижно. 64 битова инсталирай, иначе се губят част от 4-те гигабайта.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Re: Забиване на интернет

По описанието на проблема ми се струва че е драйвер или изпада в някакъв слип мод и после не се събужда, ако това го прави отскоро е напълно възможно да е скапал се драйвер - ако не ти се преинсталира пробвай да смениш само драйвера, а ако преинсталираш сложи 7 ца - машината става и ще върво по добре - не че не може да стане същото

Коментар

Благодаря на всички колеги, дали мнение по темата! Започвам подготовка за преинсталирането.
                          Из "Златния телец"

Коментар

Re: Забиване на интернет

Ако искаш пробвай първо само драйвера да преинсталираш, ако нещо ти трябва ми звънни или ми драсни едно ЛС.

Коментар

Добре. Благодаря!
                              Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X