Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прекодиране на домашния Видео архив!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Прекодиране на домашния Видео архив!

Преди 8 години, когато ми се роди Щерката - татковата Принцеса. Реших да си купя камера за да Увековече етапите на Нейното развитие. През годините камерите се сменяха, освен щерката, снимахме пътешествия и разходки. Докато един ден не реших, че е страшно досадно да ходиш като японски турист с камерата, пък и съвременните телефони снимат по-добро видео от тогавашните ми камери и продадох и последната. Останха ми 318 ГБ спомени и съпътстващи ги фаилчета. Докато бях с Десктопа, това не беше проблем, но наскоро разпродадох и последната стационарна машина и останах само с лаптоп... И така се зароди идеята, да оптимизирам тази директория (като Естествено в архива всичко се пази в оригинал!). Поиграх си доста докато оцеля (май) правилната програмка - MediaCoder и след "само" 3 дни Къртовски труд на вилата. Постигнах този Впечатляващ резултат при Микроскопична загуба на качество (незабележимо с моето просто око) - от 318 на 94.5 ГБ (махнати са и камарата файлчета който си създаваха програмите свалчщи видеото от различните камери!).

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:recoded home videos.jpg
Прегледи:1
Размер:49.9 КБ
ID:6022255

От: Прекодиране на домшният Видео архив!

Ако прекараш и снимките през някой софт от 12 мегапикселовите глупости до едни прости 1024х768 (така или иначе ги разглеждам на компютъра или ТВ-то) ще спестиш
    още няколко стотин Гб.

Моята галерия я свалих с едни 50-60 гб от снимките преди да си купя DSLR-a, сега остават и тях и току виж достигна някакви смислени размери.

Коментар

Re: Прекодиране на домшният Видео архив!

А в какъв формат ги конвертира? Аз на последък съм фен на H.264. С FFMpeg се постига доста добро качество.

Коментар

От: Re: Прекодиране на домшният Видео архив!

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
        Ако прекараш и снимките през някой софт от 12 мегапикселовите глупости до едни прости 1024х768 (така или иначе ги разглеждам на компютъра или ТВ-то) ще спестиш
        още няколко стотин Гб.

Моята галерия я свалих с едни 50-60 гб от снимките преди да си купя DSLR-a, сега остават и тях и току виж достигна някакви смислени размери.
        Филмите я ги погледна, я не, а виж снимките си ги гледам редовно и няма да преживея това "издевателство", там от години чакам, появата на нов стандарт по-добър от jpg-a, но за сега - греда

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
        А в какъв формат ги конвертира? Аз на последък съм фен на H.264. С FFMpeg се постига доста добро качество.
        Тази програмка поддържа страшно много формати, аз тук използвах Х264 (MP4 контеинер) и АС-3 звук. Хубавото е, че може да ползва освен процесора, също така GPU-то му (в новите i процесори на интел), а също така и CUDA интерфеиса на Нвидия видео картите, който в моя случай се оказа най-бърз - средно между 20 и 50 пъти по-бърз от реалният ход на кадрите при SD качество и 2-3 пъти при AVCHD.

Коментар

Re: Прекодиране на домшният Видео архив!

Погледнах я програмката, доста добре звучи.

Коментар

Ако знаеш колко време и опити ми отне да я открия сред морето от боклуци! (толкова ми хареса, че чак им дарих 25$ и сега не ме пита колко е 20+0 ).
            Последно редактирано от alex_markov; 06-08-13, 12:14.

Коментар

Едно време за прекодиране ползвах VirtualDub. Работеше - важното бяха кодеците.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X