Преди 8 години, когато ми се роди Щерката - татковата Принцеса. Реших да си купя камера за да Увековече етапите на Нейното развитие. През годините камерите се сменяха, освен щерката, снимахме пътешествия и разходки. Докато един ден не реших, че е страшно досадно да ходиш като японски турист с камерата, пък и съвременните телефони снимат по-добро видео от тогавашните ми камери и продадох и последната. Останха ми 318 ГБ спомени и съпътстващи ги фаилчета. Докато бях с Десктопа, това не беше проблем, но наскоро разпродадох и последната стационарна машина и останах само с лаптоп... И така се зароди идеята, да оптимизирам тази директория (като Естествено в архива всичко се пази в оригинал!). Поиграх си доста докато оцеля (май) правилната програмка - MediaCoder и след "само" 3 дни Къртовски труд на вилата. Постигнах този Впечатляващ резултат при Микроскопична загуба на качество (незабележимо с моето просто око
) - от 318 на 94.5 ГБ (махнати са и камарата файлчета който си създаваха програмите свалчщи видеото от различните камери!).

Коментар