Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да забраня отваряне на служебен компютър?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да забраня отваряне на служебен компютър?

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
    Неприемливо е да се реже на килограм без да знаеш какво точно се прави на съответният компютър. Решението за съответен компютър с Интернет го използвам по малко по-различен начин и ще го опиша по-долу...
    Естествено че зависи от случая. От моя гледна точка неприемливо е да правиш половинчати мерки. Ако интернетът е необходим за работата, трябва да го има с минимално ограничения, ако не е необходим за работата, трябва да го няма съвсем. Ако на някой му се случи спешна нужда от интернет по някаква причина, да си чати през телефона щом иска.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Решението, което предлагате масово с hosts файла е доста неефективно по доста причини...

Първо трябва да се изпълни на всички машини... ако са пет-десет горе-долу става... Ако са над двадесет вече се превръща повече в проблем, отколкото в решение. Hosts файла е една отживелица, която от Майкрософт включват, като лек реверанс към WWW, но реално лесно можеш да заобиколиш дори без да го редактираш - няма да навлизам в подробности, но всъщност приоритета на съответният файл е доста нисък и просто можеш да направиш така, че твоят браузер да не му обръща внимание.

Второ мярка, която лесно се преминава е мярка, която от чисто административна гледна точка НЕ искате... Това подтиква останалите да нарушават правилата, а вие не искате това, нали?

Трето ако напълните този файл с адреси вашата работна станция ще се забави, а и Интернет/интранет връзката ви също ще го усети... Не най-елегантният начин да се реши проблема, нали? Да забавите всичките си машини за да забраните нещо... Като цяло ще предизвика доста негативни отзиви - аз лично не смятам това за добър подход в управлението на мрежата ви.

Има и още неща, но честно ме замързя да ги пиша...

По въпроса с "Интернет компютъра"... Лично аз постъпвам така - с помощта на файъруала си просто филтрирам това, което не бива да се достъпва от работните станции и оставям един комюютър, който НЕ е работна станция със свободен достъп до Интернет. Обикновено в служебното барче или в стаята за почивка, или на подобно място... Защо? Много просто - ако някой не си е на работното място веднага проверявам там. Ако някой прекалява с разходките в мрежата го разбирам първи... Ако нещо се омаже по общия "Интернет" компютър работата не спира. Ако такъв компютър има намаляват опитите за пробиване на системата и нарушаване направилата... Мисля, че по-ясно от това няма как да го напиша - нещо хубаво е! И не на последно място - ако хората се дънят въпреки моят реверанс към тях нищо не ми пречи просто да го махна за някоя друга седмица (предпочитам да не е за постоянно), нали?

Като финал - ако имате мрежа от повече от седем машини търсете глобално решение... Това, което Daniel каза ми допада, но работи само ако рутера е с читав frimware - в прости думи не си купувайте най-евтиния рутер.

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
        поне напиши и m.facebook.com

До господин никой: понеже съм "пич" според вашите/твойте думи, само давам инфо на човека да знае... пишман-админите, бивши селски даскали и екс-счетоводители (визирам конкретно моя случай с "проблема") работят с определени програми доживот... Най-културния вариант е да им се пусне всичко, но със скорост, която обезсмисля напъните, стига да не пречи на работата... макар, че и тва се мисли... За частни мрежи нещо идва нанагоре...

Поздрав с втория ред от подписа ми!
        Не, не се обиждай... нямах това предвид - ако съм те засегнал моля извини ме... И няма нужда да ми говориш на "вие" освен, ако не държиш да го правиш... По същество съм съгласен с това, което казваш - дори го написах по-рано... явно не си го видял... Въпроса е че има достъпни рутери със съответното прокси и цената ако не ме лъже паметта е под 200 лева... Daniel даде пример за неговия, който работи с wildcards и това е доста простичък, но работещ начин да се използва едно подобно прокси.
        Последно редактирано от господин никой; 24-07-13, 15:18. Причина: добавка

Коментар

Абе стегнете се.
          Търсеше се решение за спиране на един сайт на един компютър, достатъчно сложно, за да спре сервитьор в Стралджа.
          Няма нужда от топ за биене на врабчета. Не че не става, но не е ефективно.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Абе стегнете се.
            Търсеше се решение за спиране на един сайт на един компютър, достатъчно сложно, за да спре сервитьор в Стралджа.
            Няма нужда от топ за биене на врабчета. Не че не става, но не е ефективно.
            Мисля, че това (за единият компютър) го уточнихме... В момента говорим за малка мрежа до колкото разбирам... или бъркам нещо?

Коментар

Следващо решение за единична машина: ползване на Интернет експлорер + настройки в "контент" от "опции" + настройки от Административната конзола, да не може да инсталирва софтуер, защото веднага ще тропнат един "Хром" или "Мозила"...
              Публикувайте отговор

Коментар

Мисля, че това (за единият компютър) го уточнихме... В момента говорим за малка мрежа до колкото разбирам... или бъркам нещо?
                Ако е имало усложняване на задачата съм го пропуснал.
                Ама тогава вече е хубаво да се даде точно задание и да се направи смислен анализ и излизаме от рамките на форума.
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Силвър... незаконно е да използваш подобна програма в офиса, защото са безплатни само за ДОМАШНО ПОЛЗВАНЕ. Иначе идеята ти е чудесна, защото бачкат ужасно добре - съгласен съм. Проблема е че нямат място в офиса или на работни компютри... факт.
                  Сигурно си изчел лицензионните споразумения на всички...?
                  Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Да, Силвър... ако не на всички то на огромна част от тях... Не си мисли, че пусналия темата е първия с тоя проблем... И не само на него не му се дават пари. Поне преди около 5 години ги минах почти всичките. Буквално можех да държа изпит по EULA - изобщо не се шегувам. Повечето са стандартен документ от около 26-30 страници, който използват и Майкрософт например. Отне ми три месеца безсмислен труд. Тогава ми плащаха около 2000 лева месечно, та за тия пари какво точно можеха да си купят не ми се говори...

Коментар

Решението, което предлагате масово с hosts файла е доста неефективно по доста причини...

Първо трябва да се изпълни на всички машини... ако са пет-десет горе-долу става... Ако са над двадесет вече се превръща повече в проблем, отколкото в решение. Hosts файла е една отживелица, която от Майкрософт включват, като лек реверанс към WWW, но реално лесно можеш да заобиколиш дори без да го редактираш - няма да навлизам в подробности, но всъщност приоритета на съответният файл е доста нисък и просто можеш да направиш така, че твоят браузер да не му обръща внимание.

Би ли разказал как лесно се заобикаля hosts под windows (под *nix знам как) и да се надяваме, че стралджанските сервитьори не четат тази тема.
                      Ако под лесно разбираш ръчкането по регистъра ....\DataBasePath - това не е лесен начин и значително по-сложно от ръчкането на самото hosts файлче.

Трето ако напълните този файл с адреси вашата работна станция ще се забави, а и Интернет/интранет връзката ви също ще го усети...
                      Това пробвал ли си го? Сега опитах с 50 и 100 записа, което е значително повече от случаите, в които би се приложил този метод и не се усети абсолютно никаква разлика.

Коментар

Аз зимата случайно отрких по-лесен начин, поне за мене де. Сложих си ремоут десктоп на телефона ми и във всеки един момент виждах какво прави колежката на пц-то. И понеже моя проблем беше същия като твоя си отварях таск мениджъра и затварях мозилата, и така няколко пъти и престана да влиза в клюкарника. В началото беше много забавно да и местех мишката или да й пиша послания в ноутпада, уви накрая ме изпортиха, ама се смяхме няколко дена след това

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                          Би ли разказал как лесно се заобикаля hosts под windows (под *nix знам как) и да се надяваме, че стралджанските сервитьори не четат тази тема.
                          Ако под лесно разбираш ръчкането по регистъра ....\DataBasePath - това не е лесен начин и значително по-сложно от ръчкането на самото hosts файлче.
                          Голяма част от live браузерите изобщо не си правят труда да го гледат - нали са live... Има и значителна част напълно редовни браузери, които също не го гледат - по други причини. Конкретни приложения отказвам да посоча.
                          Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                          Това пробвал ли си го? Сега опитах с 50 и 100 записа, което е значително повече от случаите, в които би се приложил този метод и не се усети абсолютно никаква разлика.
                          Да, пробвал съм го при малка корпоративна мрежа с прокси и front-to-back firewall, за да не пипам firewall-а. Клиента не искаше да се пипа и съответно го направих точно по-този начин за да стане веднага и с малко глобални промени. Мисля, че добавих около 20-25 реда по настояване на съответният клиент. След това премахнах десет за да могат да стартират по-старите машини за малко по-малко от десет минути. След това премахнах още пет, защото не им се мапваха устройствата заради забавянето... Всички машини с проблеми бяха наистина стари машини - P IV@2.5-3 Gghz, с по 512 mb RAM - типичните офис машини за въвеждане на данни...

//EDIT: Тоя майтап със стралджанските сервитьори изобщо не го разбирам... ако е за моя сметка дано поне да е забавен...
                          Последно редактирано от господин никой; 25-07-13, 22:10. Причина: добавка, typo...

Коментар

Десо, сложи си най- елементарната защита която е предложена тук!
                            Напълно съм сигурен че никой от персонала ти не разбира от хостове, мостове... т.н.
                            От доста години съм пред компютрите като обикновен потребител който сам си се справя с ПЦ- то, но от последните 2 страници почти нищо не разбирам какво си плещят тея нашите момци.
                            А а ко случайно без да знаеш си наел някой неуспял IT -факир - плесни му една зад врата да не пипа компа, че на сезона по морето му остана един месец и свободни работни места няма, а за да сервира в германия искат немски език.
                            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                              Десо, сложи си най- елементарната защита която е предложена тук!
                              Напълно съм сигурен че никой от персонала ти не разбира от хостове, мостове... т.н.
                              От доста години съм пред компютрите като обикновен потребител който сам си се справя с ПЦ- то, но от последните 2 страници почти нищо не разбирам какво си плещят тея нашите момци.
                              А а ко случайно без да знаеш си наел някой неуспял IT -факир - плесни му една зад врата да не пипа компа, че на сезона по морето му остана един месец и свободни работни места няма, а за да сервира в германия искат немски език.
                              Ееее, един да ме разбере! Тъй де, не си само ти ама на.. всъщност това е тема, която трябва да се разшири. Щото аз искам за един лабав тъп комп , ама има колеги, дето офиси с много компове,, Като ГПС-ите в дистрибуторските автомобили..

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                                ...плесни му една зад врата да не пипа компа, че на сезона по морето му остана един месец и свободни работни места няма, а за да сервира в германия искат немски език.
                                Aма иначе мненията за обратната теза потънаха нейде... Един приятел разправя, че го гледали като престъпник задето си напуснал работата и си търси нова. Било много лошо нещо!
                                Последно редактирано от Rabin; 26-07-13, 13:41.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X