Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Среда за програмиране

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Среда за програмиране

Майкрософт като са голяма фирма и какво?
    Сакън, не ми приписвай тоя грях! Не съм намеквал да ходиш при тях, точно на обратното мнение съм!
    Най-интересното е, че става дума за технически що-годе грамотни хора, които нямат нито вродени, нито придобити мозъчни увреждания, дори не са мангаляци ... Не го разбрах тогава, не съм го проумял и досега. Това, което проумях е, че е много важно да е шаренко.
    Попаднал си на дебели глави, не са такива всички. Не мога да си затворя вратата от една баба, в пенсионна възраст иска да придобива компютърна грамотност и да бачка счетоводителка, да и плащат "като едно време". На живо съм виждал една друга такава да прави транслация с ротация на ръка, за смятане на X-Y координати говоря. При все, че имаше написана програма на Матлаб.
    Каква е тая 40 тонна машина, че ми стана интересно?
    Последно редактирано от Rabin; 24-10-13, 22:09.

Коментар

Всъщност се старая да държа поне неутрално положение на постовете, и заради което за компенсация на хейтенето ще предложа нещо, което ми е любимия език от всичко, което съм виждал. LabVIEW. Работил съм някоя и друга година на него, има някаква студентска версия безплатно, има за Линукс, Мак и Win. Защитен е със сериен номер (сещаш се защо го казвам), компилира инсталационни пакети ако искаш да разпространяваш така. Ако идваш към Софето предлагам и начално обучение срещу бира, ако се навиеш да работиш с това. Може да се върже на практика с всякакъв хардуер, ако и да е писан основно за хардуера на National Instruments. Пише се без ред код, хвърляш разни контроли по панела и рисуваш алгоритмите долу. Език едно поколение над всичко, с което съм работил, т.нар. графично програмиране, и според скромното ми мнение - светът отива натам.

Коментар

Чувал съм labview, но честно казано - до там. Винаги съм си мислел, че е някаква строго сециализирана среда ... не ме питай защо - и аз не знам Хвърлих едно око какво ще каже Гугъл по въпроса и ми се стори, че съм мяркал тук-там подобни картинки по контрола на някои автоматизирани системи. След малко отивам на един ремонт и ще разбера дали сходството е само визуално или не.
        Довечера ще разгледам по-внимателно, изглежда интересно, въпреки че май има известни проблеми с дребните таблети?

Колкото до коравите глави - така е. Тук-там се срещат и хора, които с интерес ровят всички екстри и ги ползуват, но в моя "контингент" са рядкост. Може би не е без значение факта, че средната възраст на контингента е около 50...
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
          ... След малко отивам на един ремонт и ще разбера дали сходството е само визуално или не.
          Довечера ще разгледам по-внимателно, изглежда интересно, въпреки че май има известни проблеми с дребните таблети?
          ...
          Tука ме хвана неподготвен. Това е тежка артилерия - помпозен и скъп софтуер за също такива резултати. Имат версия за някакви дребни промишлени контролери, но за баш мобилни ОС нямам идея. Тоя софт върви и на Windows 3.11 , все ще има вариант.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
            Tука ме хвана неподготвен. Това е тежка артилерия - помпозен и скъп софтуер за също такива резултати. Имат версия за някакви дребни промишлени контролери, но за баш мобилни ОС нямам идея. Тоя софт върви и на Windows 3.11 , все ще има вариант.
            Ами ... на мен тъкмо за дребни неща ми трябва

Коментар

Малко развитие по темата. Заради някои нововъзникнали изисквания, се наложи да се върна пак към идеята за Embarcadero RAD Studio и конкретно - файърмънки.
              като цяло нещата се случват, макар и с някои чисто новобрански изпростявания от моя страна. Софта директно на Андроид и (поне до тук) работи добре.

Сблъсках се обаче с един проблем, на пръв поглед - тъп до няма и къде, а именно:
              Как да накарам шрифта в дадена контрола, в конкретния случай - TLabel, да стане подчертан (underline) по време на работа (runtime)? Не можах да намеря нищо смислено по форумите.
              Въпроса е предимно към Вейдър, но и друг да подскаже, пак няма да се разсърдя Съзнавам, че въпроса е тъп и сигурно пропускам нещо ултраелементарно, обаче ...

П.П. на XE5 съм.

P.P.S. мааааааййййката ... и лелята ... и така нататък. Тъпо недоглеждане. Толкова тъпо, че ми иде сам да се ритна в главата ... Хем съм си забранил промените на стила, хем се чудя що не бачкат .....
              Последно редактирано от tef4o; 24-11-13, 19:26.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                P.P.S. мааааааййййката ... и лелята ... и така нататък. Тъпо недоглеждане. Толкова тъпо, че ми иде сам да се ритна в главата ... Хем съм си забранил промените на стила, хем се чудя що не бачкат .....
                Точно си викам и от мен да има някаква полза, пък то...

А иначе тия проблеми са ми любими, дето сам се вкарваш във филм без да разбереш, после си скубеш всичкото окосмяване дни наред и накрая, след като вече си минал на по-яка дрога, палил си свещи на всички божества и си въртял индиански танци с умрял петел да умилостивиш Великия Дух, се плесваш по челото, сменяш една буква и всичко заспива. Много ги обичам тия моменти, особено накрая!
                DAIHATSU FEROZA 1.6i 16V

Коментар

Познато до няма и къде ... за сметка на това, когато накрая вземе, че тръгне както го искаш, кефа е на ръба на оргазма

Иначе - въпроси имам няколко милиона. Реално не познавам андроидското апи (сефте се опитвам да подкарам нещо на тая ОС), не познавам добре средата (някои неща от FMX не са баш като стандартните контроли, макар и да си приличат), дори съм забравил някои доста основни понятия относно структурата на езика. Засега се опитвам да се оправям сам, въпреки леко оскъдната документация и да си пазя правото на питане за нещо по-сериозно. Все пак, съмнявам се да си умираш от скука и да имаш бол време да разчопляш чужди сорсове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X