Обява

Свий
Няма добавени обяви.

USB DVB-T тунер - Препоръчайте ми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• USB DVB-T тунер - Препоръчайте ми

Здравейте, моля да ми препоръчате USB DVB-T тунер за лаптопа като бюджета ми е 30-40 лева, ако разбира се мога да взема нещо добро за тези пари.

Благодаря

От: USB DVB-T тунер - Препоръчайте ми

Първоначално публикуван от DD-WRT Преглед на мнение
    Здравейте, моля да ми препоръчате USB DVB-T тунер за лаптопа като бюджета ми е 30-40 лева, ако разбира се мога да взема нещо добро за тези пари.

Благодаря
    Примерно тези
    http://dx.com/p/e4000-2832u-usb-dvb-...e-black-172105
    http://dx.com/p/rtl2832u-r820t-mini-...e-black-170541

Terratec-a е с Elonics E4000, а другия с Rafael Micro R820T.

А защо е важно да са с тези тунери е обяснено примерно
    тук http://sdr.osmocom.org/trac/wiki/rtl-sdr
    и тук http://www.radioscanner.ru/forum/topic45014-145.html
    Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

А кой от двата е по добър? Гледам че препоръчват Е4000 като по съвместим с софтуера?
      Ники

Коментар

Първоначално публикуван от infineon Преглед на мнение
        А кой от двата е по добър? Гледам че препоръчват Е4000 като по съвместим с софтуера?
        E4000 е "класика в жанра". Имам ги и двата ама 820Т още не съм го пробвал понеже си чакам преходника за антената MCX-RF. С 820Т имах и малко проблеми с драйверите при инсталирането. Иначе 820Т го дават да е и малко по-чувствителен от е4000 но е факт че при мен SDRSharp не иска да види 820Т пък Е4000 си работи перфектно. Даже започвам да имам съмнения дали донгъла с 820Т е в ред.

Коментар

Значи да поръчваме Е4000,като по надежден,така ли,че и на мен ми е нужно такова нещо,а пък тия дето ги намирах у нас,ми се видяха "дебели"???

Коментар

Първоначално публикуван от pepihm Преглед на мнение
            Значи да поръчваме Е4000,като по надежден,така ли,че и на мен ми е нужно такова нещо,а пък тия дето ги намирах у нас,ми се видяха "дебели"???
            И аз се чудех кой да взема и постъпих соломоновски - купих си и двата. С който и от двата няма да сбъркаш, но обикновено се препоръчва Е4000, та поръчвай си Е4000. Между другото моя 820Т си тръгна нормално, днес го мъчих, оказа се много тъп проблем, но пък си чакам преходника за антената.
            Тези в продавалника са пак от DX-a.
            П.П. На места обаче се споменава че не винаги получаваш това което поръчваш - т.е. вътре може и да не е Е4000 или 820Т а нещо друго.
            Последно редактирано от bilbo27; 25-05-13, 22:55.

Коментар

Какъв е бил проблема с 820T? Има ли 64 бит драйвери?
              Дават го от 25 Мхз нагоре че приема за разлика от Е4000 който е от 52 нагоре, имаш ли наблюдения как работи на честоти до 50 мхз?
              Ники

Коментар

Какъв е бил проблема с 820T? Има ли 64 бит драйвери?
                Дават го от 25 Мхз нагоре че приема за разлика от Е4000 който е от 52 нагоре, имаш ли наблюдения как работи на честоти до 50 мхз?
                Проблема беше тъп и донгъла си работи. От прочетеното има драйвер за 64 бита. Аз съм на 32 все още.
                Не съм ги тествал тъй като ги взех с конкретна цел. Пък и вероятно ще трябват и антени. Използвам в момента Terratec-a с е4000 тъй като е със стандартен RF конектор, а 820T отлежава докато ми дойде преходника понеже със стандартната антена е само за това за което е предвиден. Според руснаците 820Т е малко по-добре от Е4000, ама Е4000 имал малко по-широк диапазон и по-лесно се повреждал от статично електричество.
                По темата можеш да разгледаш тези линкове
                http://www.radioscanner.ru/forum/topic45014-145.html
                http://www.radioscanner.ru/forum/topic45602-5.html
                http://www.radioscanner.ru/forum/topic24687-6.html
                http://www.cqham.ru/forum/forum.php

Коментар

Какво Ви е мнението за Pacostar PLE-1090HD DVB-T MPEG4
                  Последно редактирано от Preslav Peychev; 30-05-13, 20:30. Причина: линк

Коментар

Първоначално публикуван от DD-WRT Преглед на мнение
                    Какво Ви е мнението за Pacostar PLE-1090HD DVB-T MPEG4
                    На пръв поглед не става за SDR.Това само за гледане на телевизия става.
                    Поръчай модел с описаните по горе чипове.

Всъщност ти за какво ще го ползваш?
                    Последно редактирано от Preslav Peychev; 30-05-13, 20:30. Причина: цитат
                    Ники

Коментар

На пръв поглед не става за SDR.Това само за гледане на телевизия става.
                      Поръчай модел с описаните по горе чипове.

Всъщност ти за какво ще го ползваш?
                      SDR беше за радио, нали ?

До 40 лева какво може да намеря най-добро ? И ако може да не е отлайн, а да отида на място, за да го пробвам лично

Коментар

Здравейте колеги,
                        Най важното което трябва да търсиш в един тунер е да е MPEG-4.
                        Гореописаните двата никъде не видях да пише да са. Може и да греша нека колегата каже все пак го е пробвал.
                        А опита ми показва че едно нещо колкото повече неща е събрало в себе си толкова по малко работят те.
                        Имах донгъл за DVB-T и аналогова телевизия. Ползвах го да си топля кафето
                        Колега от къде си за да знаем къде можеш да го видиш ?
                        Сега ползвам Pacostar PLE1090 и съм доволен. Работи и не ми е правил въртели.
                        Хубав ден.

Коментар

Първоначално публикуван от boianpas Преглед на мнение
                          Здравейте колеги,
                          Гореописаните двата никъде не видях да пише да са. Може и да греша нека колегата каже все пак го е пробвал.
                          А опита ми показва че едно нещо колкото повече неща е събрало в себе си толкова по малко работят те.
                          Хубав ден.
                          Искаше ми се тунерът да има възможност и да хваща радио

Коментар

Първоначално публикуван от boianpas Преглед на мнение
                            Здравейте колеги,
                            Хубав ден.
                            То при тия устройства /разбирай стикчетата/ компютъра със софтуера ги върши тези неща с декодирането на MPEG-4. Ако им сравниш характеристиките съм сигурен че няма да намериш разлика и вероятно в описанието на твоя никъде няма да намериш написано точно MPEG-4 освен логото че е такъв. Аз моите категорично не ги използвам за DVB-T а само за SDR ма иначе си вършат основната дейност.
                            Вероятно тея пичове са ги тествали повече от мен.
                            http://store4.data.bg/hitmanbilbo/tuner.jpg

Коментар

Софтуера, ама друг път, мога да то подаря един донгъл с МПЕГ 2 кодировка, пък ти го накарай софтуерно да ти покаже цифрова ТВ днес в България.
                              подаръци за мъже от FACOM
                              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X