Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със звука

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със звука

Здравейте, с Уин. 7 съм на лаптопа и проблемът ми е, че на някои игрички, не ми тръгва звук? Някакви идеи на какво може да се дължи това? На всичко си имам звук, само на 2 игрички няма, ако има значение игрите са - Sniper Elite 2 и Ghost Sniper. Нещо със драйвери на звуковата карта ли да е, или от самите игри, но едвали...? Работят си перфектно иначе? Някакви идеи, или някой да е имал подобен проблем?
    Ако е машина, нека бъде немска!
    XJR 1200
    ETZ 150
    Kawasaki Ninja ZX10R

От: Проблем със звука

Щом е само на определени игри е от тях. Провери си настройките на игрите !

Поздрави !

Коментар

Хубаво е и да се направи ъпдейт на драйверите на звуковата карта..

Коментар

Смисъл, да примерно от 10 игри, само на 2, не иска. Няма никакъв звук, не е от настройките на играта, може нещо да е от самата игра. Гледам в коментарите на торентите на някои им работи перфектно, на други също нямат звук(и на двете, на които и аз нямам), но никой, не казва решение, всеки се оплаква като мене. Не, че нещо, но дразни без звук... Та за това се чудя... нещо кодеци ли да дърпам допълнително...
        XJR 1200
        ETZ 150
        Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Я кажи каква ти е звуковата карта, че да потърсим решение на проблема с ъпдейт на драйверите..

Коментар

Ами нямам си идея, лаптопа е Acer Aspire 5750G, проверявах в сайта на Ейсър, българския, но има само едни аудио драйвъри, те са 145мб, и май, не са ъпдейт а са си драйвери за инсталиране, ли не знам и аз, до сега, не съм ъпдейтвал драйвери...
            XJR 1200
            ETZ 150
            Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Упдейт с прави от device manager > там си има автоматично търсене на ъпдейт.
              - Пробвай, може да помогне, ама разгледай и настройките на самата видеокарта

Поздрави !

Коментар

Да от там, после Аудио и ми се отварят две опции на аудио, ето като тук, http://i532.photobucket.com/albums/e...iceManager.png но моите са само 2 опции и са по-различни, цъкам там, давам и на двете ъпдейт, и ми пише - Уиндоус провери и останови, че са инсталирани най-добрите ъпдейти за вашата конфигурация в момента, или нещо подобно. Единия е от 12.2011та, а другия от 07.2009. Рестартирах, но пак същата работа...
                XJR 1200
                ETZ 150
                Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Вземи изтегли драйверите от сайта на Ейсър и ги инсталирай, както си инсталираш всичко на компа.. Рестартирай и пробвай. Дори и да не тръгне звука на тези игри, поне ще знаеш, че си с най-новите драйвери и евентуално ще имаш някакви подобрения със звука и повече възможности..

Коментар

И те са от тази година... явно така ще е, незнам къде е проблема. Идвами да го затворя наобратно тоя лаптоп... ще се играе без звук. Сега ще ги изтегля, разархивирам и инсталирам. Дано стане, ама едвали...
                    XJR 1200
                    ETZ 150
                    Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

И да не забравиш да кажеш, крайния резултата!

Коментар

Realtek карта.. ширпотреба.. не би трябвало да имаш проблеми. Виж в настройките на игрите какви саунд дивайси са сетнати да ползват. Дръпни си и последния DirectX.

Коментар

Пак същата работа. Изтеглих новия ДиректХ, инсталирах го в Дто, ако има значение, не е в Цто. Рестарт - същата работа. После драйверите от сайта, разархивирах ги, инсталирах ги, те се инсталират автоматично в Цто, питаме за рестарт след инсталацията, дадох му, рестартира се и пак същата работа... как мога да погледна настройките на игрите? От къде за звука, смисъл в тяхното Аудио няма опции за съвместимост както казва колегата, тях от къде да ги погледна? Да не да е нещо от видео картата. Тя е Nvidia GT 540 Cuda 1gb. ако има значение...
                          XJR 1200
                          ETZ 150
                          Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Сега остана само да преинсталираш и игрите.. и да се надяваш, че този път ще си хванат автоматично настройките.

Коментар

Не, не, не... или както казваше домашната помощница във family guy "Oh, no, no, no, no..." Не се стреля с пушка в тъмното, че току виж си си прострелял крака... Картата ти най-вероятно е някой HD Realtek - основно те имат тоя палав проблем.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:sound fix.png
Прегледи:1
Размер:67.6 КБ
ID:5459850

Решението е много простичко и няма нищо общо с описаното по-горе (макар да не пречи да си подновиш драйверите де ) - натискаш "Start" бутона (долу ляво с иконата, с четирите цвята), старт менюто избираш Control Panel. След това от "Sound" 1 селектираш "Speakers" 2, натискаш на бутона "Properties" (по дяволите пропуснал съм го в схемата... не бива да ми дават да поствам толкова късно през ноща ), горе в табовете избираш "Advanced" 3. След това от падащото меню избираш "24 bit, 44100 Hz (Studio Quality)" 4 и съвет от мен - ако звуковата ти карта е за по-малко от 150 лева по-добре да си остане така.

Ако това помогна драсни ред... ако не помогна - драсни пак - ще търсим варианти

//P.S. бутона "Properties" може да съм го пропуснал в схемата, но си го има на картинката - точно над "Cancel" бутона, долу в дясно на Sound аплета...
                              Последно редактирано от господин никой; 06-03-13, 01:14. Причина: P.S. / втори P.S.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X