Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с лаптоп HPCompaq CQ58

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблеми с лаптоп HPCompaq CQ58

Здравейте колеги ,
    Преди няколко дни един приятел си купи лаптоп Compaq CQ58-251CU и ме помоли да му инсталирам операционна с-ма –инсталирах WIN - 7 ; влязох в сайта на производителяhttp://h20000.www2.h...5&swEnvOID=4063 и изтеглих посочените там драйвери НО за жалост като че ли нито един драйвер не работи –лаптопа не осъществява връзка с интернет нито по кабел нито безжично ,не осъществява връзка и с LSD ТV със HDMI кабел!Помaгайте за да се справя с тези проблеми?

Re: Проблеми с лаптоп HPCompaq CQ58

Здравей, по принцип има различни модификации на лаптопа, по вероятно е да не си изтеглил правилните драйвери - не зависимо от това, че модела е един и същ е възможно да го има с различни видеокарти, лан мрежи и т.н. Драйверите са на едно и също място.
    Провери си в девайс менаджера какво не работи.

Уиндоуса трябва да е 64 битов, гледам няма драйвери за 32 !!!

Коментар

От: Проблеми с лаптоп HPCompaq CQ58

Най-близкия компютърен магазин, за 5 мин. ще ти отговорят и в повечето случай безплатно. А да опрявят драйверите ще ти вземат някой лев.
      Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Първоначално публикуван от bat_vanko Преглед на мнение
        Най-близкия компютърен магазин, за 5 мин. ще ти отговорят и в повечето случай безплатно. А да опрявят драйверите ще ти вземат някой лев.
        Ако случайно си от около Пловдив, потърси ме..

Коментар

Първоначално публикуван от andro6 Преглед на мнение
          Здравейте колеги ,
          Преди няколко дни един приятел си купи лаптоп Compaq CQ58-251CU и ме помоли да му инсталирам операционна с-ма –инсталирах WIN - 7 ; влязох в сайта на производителяhttp://h20000.www2.h...5&swEnvOID=4063 и изтеглих посочените там драйвери НО за жалост като че ли нито един драйвер не работи –лаптопа не осъществява връзка с интернет нито по кабел нито безжично ,не осъществява връзка и с LSD ТV със HDMI кабел!Помaгайте за да се справя с тези проблеми?
          След изтеглянето инсталирани ли са тези драйвери? Можеш ли да се направиш списък на устройствата които не работят, с марка и модел (напр видео карта: марка, модел), а ние тук може да те насочим към драйвери?

Коментар

а модела дали не е CQ58-251SU?, защото като този който си написал мисля, че няма?
            В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
              а модела дали не е CQ58-251SU?, защото като този който си написал мисля, че няма?
              да точно това е модела

Коментар

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...riesId=5296096

от горния списък си избираш точния модел - за твоя CQ58-251SU това са драйверите:
                http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...&swEnvOID=4132

има само за Windows 8 64 битов, но би трябвало да паснат на седмицата, която се надявам също е 64 битова? Като гледам спецификациите на лаптопа, с 4 гигабайта рам е, което предполага 64 битова операционна система, също гледам, че се продава с Free Dos, която обяснява и липсата на богат избор от драйвери (но все пак има) ...

Пиши ако има проблем, ще помагам.
                Hristo Draganov
                http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                  http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...riesId=5296096

от горния списък си избираш точния модел - за твоя CQ58-251SU това са драйверите:
                  http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...&swEnvOID=4132

има само за Windows 8 64 битов, но би трябвало да паснат на седмицата, която се надявам също е 64 битова? Като гледам спецификациите на лаптопа, с 4 гигабайта рам е, което предполага 64 битова операционна система, също гледам, че се продава с Free Dos, която обяснява и липсата на богат избор от драйвери (но все пак има) ...

Пиши ако има проблем, ще помагам.
                  Тези ги изтеглих най-напред но не станаха!Помислих че е заради това че са за 8-ца ,след това изтеглих и за седмица но пак не стават !Най вероятно проблема е в това че 7 -цата която съм инсталирал е 32бита !?Ще изтегля 64 битова и ще пробвам с нея !Но ми е интересно защо HDMI изхода не подова сигнал към ТВ и за него ли са нужни драйвери ?

Коментар

Първоначално публикуван от andro6 Преглед на мнение
                    Тези ги изтеглих най-напред но не станаха!Помислих че е заради това че са за 8-ца ,след това изтеглих и за седмица но пак не стават !Най вероятно проблема е в това че 7 -цата която съм инсталирал е 32бита !?Ще изтегля 64 битова и ще пробвам с нея !Но ми е интересно защо HDMI изхода не подова сигнал към ТВ и за него ли са нужни драйвери ?
                    Слагай 64 битова 7-ца, пък тогава ще го мислим, но мисля, че не би трябвало да има проблем.
                    Ако нямаш подходящите драйвери за видеокартата, или е "Стандард ВГА драйвер" няма да подава сигнал, и за там си трябват драйвери, въпреки, че понякога и с правилните драйвери пак не става както трябва
                    Hristo Draganov

Коментар

Сложих 64 битова 7-ца изтеглих драйверите , инсталирах ги и нещата се пооправиха ,тръгна видеото,комуникацията с ТВ и Интернет по кабела но Wireless не ще и не ще-теглих драйвери от къде ли не но пак не става -опитва да осъществи връзка но в крайна сметка ми изписва че :Тази връзка е неуспешна!
                      А може ли да ми кажете дали може интерфейса на този Windows 7 който инсталирах да стане на български -пишеше че е многоезичен но сага е само на английски!?Не питам за регионалните настройки за писане на БДС а за интерфейса?

Коментар

Точно от същото място от където се правят клавиатурните подредби, от там се прави и смяна на езика (стига да е добавен в системата).
                        Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Кажи каква точно 7-ца сложи - Стартер, Хоум, Про, Ултимейт? При някои от версиите не може да стане оттам, а се сменя езика с допълнителен софтуер (вистализатор).

А относно вифи картата - в дивайс мениджъра всичко точно ли е, има ли я там картата, ако да, като дадеш списък на безжични мрежи открива ли изобщо мрежи? Ако открива, значи картата работи, също така може да пробваш да я вържеш към друга мрежа, не твоята ...
                          Hristo Draganov

Коментар

Благодаря ви колеги за помощта!
                            Вече всичко е наред ! Инсталирах Windows 7 Ultimate -64 b, както писах преди безжичната мрежа ми създаваше проблеми -откриваше мрежи но не можеше да осъществи връзка ! Но след като направих Ъпдейт на Уиндоус-а с цел да направя интерфейса на български,понеже в инсталираната 7-ца не намерих никакви други езици освен английски ...след ъпдейт-а на български и след рестарта на системата освен че се появи български интерфейс ами и вифи картата осъществи връзка и всичко си дойде на място !
                            Ето и дивайс мениджъра:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DM.jpg
Прегледи:1
Размер:103.0 КБ
ID:5456061 Има някакъв проблем с SM Bus Controlelr .... но с нищо не се отрязва на работата на Windows-а!
                            Последно редактирано от andro6; 19-02-13, 22:20.

Коментар

Отразява се. Пробвай да инсталираш драйверите на чипсета...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X