Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой Linux да избера?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой Linux да избера?

Още един глас за Linux Mint - особенно за версията с MATE десктопа (макар, че на тази конфигурация аз бих пуснал XFCE). Мисля, че с него получаваш всички предимства на дебиан/убунту, съчетани с функционалността на Gnome.

Коментар

Първоначално публикуван от Денислав Димитров
      Не си ме разбрал. Може би си бил моментно заслепен от очевидната ти омраза към Майкрософт. Да перифразирам - "Има ли по-поддържана дистрибуция от Убунту? Не няма, тя е най-поддържаната от OS обществото." Дано ме разбра сега.

За MS vs Open Source няма да споря, но очевидно твоите файлове, код и там каквото друго си разхвърлял по Десктопа са по-важни от файловете на огромни корпораций и Американското правителство които се доверяват на Microsoft да ги запазят сигурни. Бъдете с по-голям мироглед за IT технологиите защото всяка една си има предимства пред другата.
      Не съм заслепен от нищо, просто поддържам(-е, че сме екип, не съм сам ) около 1300 клиенски машини, плюс няколко десетки сървъра на боза - тъй че - знам за какво иде реч, трудно можеш да ме хванеш някъде там неподготвен/неинформиран.
      Не разбрах защо намеси бозата в тема, откровенно започната с цел всеки да си каже опита/познанията за Линукс!
      На другият въпрос - бих ти го обяснил с 2 думи - ако не ме разбереш - остави темата, не е за теб: софтуер не се пише за дистрибуция, пише се за среда (наречи го вид ОС ако ще ти е по-лесно за осъзнаване)!

Изходих от презумцията, че колегата е ползвал БСД, а там вече говорим за религия - просто има 2 основни дистрота, които се доближават до тази философия - Дженту и донякъде Слак.

Как се пазят важни за корпорации файлове бих те открехнал някога (от първо лице), ма не е въпрос на тази тема.
      За последното изречение - мирогледа ми е точно според знанията - за останалото питам и чета, не ръса ЕЖК

И по същество - разликата в различните дистрота е в реализирането на пакетен менаджер, ред настройки и подреждането им. Когато човек избира дистро за в къщи (не за работата) трябва да съобрази общото межу навиците си и изискванията си. Аз примерно не можах да свикна кои настройки да търся в /etc и кои в /usr/local/etc (бсд-ползващите ще ме разберат) - затва и не можах да се задържа на БСД.
      За непознаващите историята - нека им напомня, че Убунтуто възникна единствено и само за да вкарват по-бързо "тест" и "ънстейбъл" пакетите. Дебиан имат стройна и стегната система за това кога един пакет минава в "тест", "ънстейбъл", "стейбъл" и "олдстейбъл". Бързаците решиха, че могат да направят работеща стабилно "ънстейбъл" система. Колко са успели... всеки сам си преценява.
      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от Денислав Димитров
        ...
        Прочетете за Active Directory и като намерите нещо което се доближава до качествата му и работи без да има нужда някой да го поправя ежедневно ще пиша пак. Успех.
        Отвори една тема и ще ти отворим очите колко и от къде е крадено, колко работи и т.н. Иначе само цапаш темата с неверности!

Коментар

В случая на Денислав - ако намали присъствието на мотивационните партита на M$ ноже и да чуе петела...
          LZ(единица) Лима Жоро Жоро
          2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Днес мигрирах на Xubuntu с XFCE.
            Въпроса е , че немога да си направя shortcut на клавиатурата за отваряне до домашната папка.
            Също така за увеличаване и намаляване на звука и яркостта на дисплейя.

Някакви предложения ?
            Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
            Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
            Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Ще се възползвам от темата на колегата - извинявам се, ако преча...

Трябва ми някаква лека десктоп дистрибуция да си пиша и тествам php-то, като ме закрасти. Работил съм с много неща, но преди години. Fedora, OpenSuse, RedHat, Slackware, Debian, CentOS и какво ли още не.

В раните си проби на Ubunto нещо не му се зарадвах - беше ужасно бъгаво... дори и за линукс.

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
                Днес мигрирах на Xubuntu с XFCE.
                Въпроса е , че немога да си направя shortcut на клавиатурата за отваряне до домашната папка.
                Също така за увеличаване и намаляване на звука и яркостта на дисплейя.

Някакви предложения ?
                Ubuntu и Дебиана по принцип, нещо не съм им фен (ама то е по ... как да го кажа, лични причини, не е нещо смислено аргументирано ), но наскоро и аз ровех за удобна ОС, пробвах всичко, което са изброили колегите, но не съм имал такива проблеми. И май не би трябвало да има принципно?

П.П. Все още търся, ама тия дни нямам нужното време за тестове. Интересно, че по-новите версии нещо по-трудно се оправям с тях, а не би трябвало? Вярно, че вече ме мързи да ровя етецета и конфизи ...
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Еми в keyboard има някакви съкращения , но трябва сам да напиша командата ... която идея си нямам каква е

Коментар

Продължавам с проблемите.
                    Имам камера Canon EOS 400D , под ubuntu като я включех с usb и се показваше като отделна папка.
                    Под Xubuntu няма нищо.
                    Пускам я .. и нищо ...
                    Ето какво намира като usb device.
                    martin@ubuntu:~$ sudo lsusbBus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
                    Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
                    Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
                    Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
                    Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
                    Bus 001 Device 004: ID 04a9:3110 Canon, Inc. EOS Digital Rebel XTi

Как да си стигна до снимките ?

Коментар

Епа удари един dmesg след като я включиш и ще видиш кво става.
                      Според зависи от конкретният случай.
                      Примерно - може да не си инсталнал разните пакети за фат-мат и затва да я не видиш...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X