Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имате ли проблем със Skype?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Имате ли проблем със Skype?

От доста години (над 10) ползвам всичко живо дето може да ми прокара съобщение или глас през нета. Най-много ми пасва Скайпа. Към днешна дата повече от 40% от общата ми комуникация на фирмата минава през скайп и съм много доволен от резултата. Включително и към чужбината. ICQ го ползвам от немай-къде отвреме-навреме. Скоро даже и разговор проведох. Не е зле, ама предпочитам скайпа...
    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Малко да събудя темата

От доста време чувам за проблеми със Скайп от сорта на "Както си пиша и ме изхвърля. Когато се опитам да вляза отново ми казва, че паролата е грешна." или "Някой ми е сменил паролата на скайпа" и т.н.

Първо да им отговоря - акаунта го забравете. Ако е станало това, което ще опиша по-долу, няма шанс да се възстанови.

Сега ще се опитам да обясня причините, които водят до "кражба" на акаунт.

Ако греша някъде, моля да ме поправите!

Първият вариант е да си вкарате я някой троянец, я някой червей. Но пък ако имате читава антивирусна, ъпдейтвате я и пускате да сканира периодично, шансът да ви хакнат е минимален.

Вторият, и по-вероятен вариант, е да ви хакнат електронната поща. Колкото и сложна и дълга да е паролата за скайп, ако на пощата е лесна или пък някой ваш "приятел" я знае, тогава се получава следното:

1. Изискват нова парола за скайпа, която се получава на посочения при регистрацията e-mail.
      2. Влизат ви в пощата.
      3. Намират мейла, който ви е изпратен от скайп.
      4. Влизат във вашия акаунт с променената парола.
      5. Вече влезли във вашия скайп, променят e-mail адреса, на който да се изпрати нова парола. След това колкото и да цъкате на "забравена парола", скайп ще праща новата парола на пощата посочена от "хакера".

Единственият шанс в този случай е да сте в скайп, когато ви хакват.
      В момента, в който скайп ви отпише без видима причина, не губете време да пробвате да влизате отново и отново. Трябва да успеете достатъчно бързо да изпратите нова заявка за нова парола, преди "хакера" да промени e-mail адреса. Едновременно с това трябва да влезете и да си промените паролата на пощата. Това обаче ще е егати късмета

Ще си позволя да дам и няколко съвета, за да се избегнат такива проблеми:
      1. Читава антивирусна!
      2. Сериозна парола както на скайп, така и на пощата!
      3. Избягвайте да се регистрирате наляво-надясно със същите username и password, които използвате за електронната си поща.
      4. Не допускайте други хора на вашия компютър!
      5. Не се логвайте от чужди компютри било в скайп, било в който и да е сайт! Достатъчно е на някой от тези компютри да има инсталиран добър KeyLogger и акаунтът ви е история...

Надявам се да съм бил полезен...
      Ако дължиш 100 лв. на една банка, проблемът си е твой. Но ако дължиш 100 милиона, проблемът е на банката.
      B (Rh +)

Коментар

Съквартиранта ми го прецакаха по подобен начин
        Въпросния "хакер" му се включва от скайпа на негова позната и го пита за паролата за неговия скайп, за да си пише с някаква братовчедка (или нещо такова),защото я е блокирала, и той като си мисли че е неговата позната , й я дава. След това му сменя паролата на скайпа и започва да си пише с др абонати от скайпа на съквариранта. На все пише различно, на един да му зареди примата (съквартиранта не е на прима, но някои не го знаха), друг за парола (на скайп или пощо) и т.н. Няколко човека изгоряха със зареждане на прими, но съквартиранта поне си смени паролата и си върна скайпа

Коментар

Току-що получих тая дивотя:
          поради изключително големия брой абонати в Skype, вече наброяващи 800 милиона, нашият сървър изпитва сериозни затруднения. Сега стартирахме кампания за изтриване на неизползваемите скайп акаунти. Изпратете това съобщение до поне 15 от абонатите си, които са на линия, за да ни покажете, че сте активен потребител на Skype. Aко не го направите до 2 дни вие ще бъдете определен като неактивен Скайп потребител и вашият акаунт ще бъде замразен за неопределен период от време.
          За повече информация: http://ххххххххх.hit.bg
          Екипът на Skype за България

Сайта, естествено не е хххххх, но пък нямам никакво намерение да им правя реклама. Не се вързвайте на глупости!
          Обръщам внимание най-вече на тези, които са имали проблем и са склонни да повярват на подобно идиотско съобщение!
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

И аз получих същото!
            Но ми е изпратено от мой познат, може ли да са "хакнали" неговия скайп?
            А преди няколко дни имах проблеми със скайпа, но това не беше само при мен. Проблема беше на много места, даже във форума имаше тема. Май в коша...
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

И на мен ми дойде преди- малко това собщение,но не смея да правя нищо ,защото много съм патил.
              Последно редактирано от alexsandar65; 24-01-10, 19:37.
              JSM 0899633364

Коментар

Пак казвам - мислете и не се вързвайте на глупости!
                Я си помислете малко, как точно екипа на Скайп за България ще има официален сайт за справка в безплатната част на хит.бг домейните???
                Това си е чиста проба събиране на кликове + съвсем добрата вероятност да лепнете бацил, ако вече си нямате.

П.П. като гледам пича от когото получих съобщението не знае за него.... нататък сами се сещайте.

П.П. П. Абе я се замислете сериозно - ако екипа на Скайп иска да Ви каже нещо, дали няма да разпрати съобщението до ВСИЧКИ регистрирани потребители, ами ще кара Някой си долнопробен амбриаж да си рекламира сайта и пътьом да ви кара да препращате съобщение?? Или не си знаят статистиката на активност на сървърите ли? леле... баси безумието! Това си плаче за съдебно преследване. Измама като стой та гледай! Хайде ония дето толкова искат да следят дали пърдим пред компа, да вземат да го закопчаят младежа, който е измъдрил това гениално съобщение де!

освен това служебните съобщения от Скайпа си излизат по друг начин.
                Последно редактирано от tef4o; 24-01-10, 19:45.
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Лудост ! Хвана ме параноята и започнах да сменям паролите на скайп , пощи разни и квото се сетя . Дано утре като реша да се логна нейде си спомня и сложните противохакерси пароли
                  О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Току-що докато пишех ми е появи прозорец който ми каза, че скайпа е вън от ресурси, и ми затвори прозореца в който пишех.
                    Явно хакерите действат...
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                      Лудост ! Хвана ме параноята и започнах да сменям паролите...
                      Като ме хване тежка параноя, изключвам дисковете от BIOS-a или направо от куплунзите, хаквам една флашка с Линукс, която работи само с РАМ-а и си свършвам критичната работа в нета с нея.

Коментар

Имал съм проблеми, да. От различо естество "Skype can't connect", после нещо се беше побъркал и каквото и да пишех в чата, все ме пращаше на 11 ред горе на хисторито и чата беше неизползваем, после телефонната му опция не работеше, а вградените тестове преминаваха успешно. Все неща, случващи се с актуалната тогава версия. Не, че се оплаквам..

Коментар

Първоначално публикуван от solenoid Преглед на мнение
                          ... после нещо се беше побъркал и каквото и да пишех в чата, все ме пращаше на 11 ред горе на хисторито и чата беше неизползваем ...

Ей това на мен ми се случва от известно време.

Започна когато си инсталирах Скайп 4. После си върнах старата версия, ама и при нея се държеше така.

Всъщност проблема е, че ми изпраща мненията с грешно време. Най-напред всичко си е наред. Пиша десетина поста и по едно време, поредния пост ми го праща със време 10-тина минути по-назад. И съответно бая редове нагоре.

За вирус ли става въпрос или някакъв бъг в системата? Питал съм мои познати, и на тях времето им излиза реално, а на мен не (за един и същи пост).
                          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X