Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ADSL WI-FIрутер на бТК с друга лан мрежа?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ADSL WI-FIрутер на бТК с друга лан мрежа?

Остана ми наследство модем COMTREND CT-5367 , подкарах го някак си с лан мрежа , различна от бТК.
    Таблета вижда WI-FI - то, свързва се към мрежата , но не отваря нищо.
    Има два компютъра ,забучени в рутера , когато на единия има нет , на другия не и обратно. (Който превари да грабне ИР-то :-)))
    Ще съм много благодарен ако някой даде някакви насоки за действие .
    Много съм бос в тази област , трябва да ми се обяснява като на малоумен .
    А имам и някакъв суич D-link DES-1005D , ако трябва може , да се ползва..
    ИП-то е статично , твърди доставчика.

То е ясно , че единия край на кабела е на гредата , а другия на гушата , ама айде като последен вариант...
    Уморените коне не ги убиват , нали ??

От: ADSL WI-FIрутер на бТК с друга лан мрежа?

ИП-то е статично ама от към страната на доставчика. Тоест това което "гледа" към интернет. Иначе рутера "раздава" динамични ИП-та към твойте компютри.

Страшно ми е интересно обаче как така си подкарал ADSL рутер в LAN мрежа.
    088455338две
    "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
    Джамбазов 2010г..

Коментар

рутера в момента работи като switch няма как да му окажеш wan порт - при други модеми на бтк става но при този доколкото знам не. Навярно в момента dhcp-то раздава и ип-та в мрежата на доставчика та може да очакваш някой ядосан служител да ти позвъни.
      When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

А какво е dhcp и защо на мен не раздава?
        В друг форум някакъв се кълне , че работи и wi-fi- то .
        Целта на упражнението е ако някой е правил такова нещо и знае правилните настройки .

Коментар

Мислих да не пиша но ме поблазни , то не става току така с рутера . На първо място трябва да му се смени фърмуера за да заработи и после да се направи някои от лан портовете да стане ван или входящ порт . Но силно се съмнявам да можеш сам да се справиш с това , моя съвет е да си купиш един тп линк за 30 кинта и си готов . Не се вкарвай в приключения за 30 лева и да ти изключват кабела от суйча твоя доставчик .
          Land rover 2.5 tdi
          0884035413

Коментар

Първоначално публикуван от jorotk Преглед на мнение
            моя съвет е да си купиш един тп линк за 30 кинта и си готов . Не се вкарвай в приключения за 30 лева и да ти изключват кабела от суйча твоя доставчик .
            Много се замисли върху думите на колегата (които подкрепям на 300%), ако още не те сърби задника, скоро ще те засърби (много ще те попържат, да знаеш )
            Отскоро работя в кол център на интернет доставчик, ако знаеш колко хора звънят с такива рутери, останали им от Бибацом, и само да не уцели порта и започва да раздава мощно айпи адреси в мрежата и на останалите покрай него нета спира ...
            Другото, рутера дори и да го подкараш някак, най-вероятно ще е прозрачен, т.е. няма да работи като рутер, а като аксес пойнт, т.е. хората ще виждат не рутера ти, а директно компютъра ...
            Hristo Draganov
            http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
              ако още не те сърби задника, скоро ще те засърби....
              ... и само да не уцели порта и започва да раздава мощно айпи адреси в мрежата и на останалите покрай него нета спира ....
              ....... хората ще виждат не рутера ти, а директно компютъра ...
              Бреей , какво зло !
              Ей сега ще го строша с големия чук.
              Заради сърбежите , другото - майната му.
              Благодаря за съветите.
              Жалко , отидоха ми спестяванията. :-))))

Коментар

Първоначално публикуван от Макавеев Преглед на мнение
                Бреей , какво зло !
                Ей сега ще го строша с големия чук.
                Заради сърбежите , другото - майната му.
                Благодаря за съветите.
                Жалко , отидоха ми спестяванията. :-))))
                Не колега, не е зло, само ти казвам евентуалните последствия от използването на този рутер, сори ако е прозвучало другояче ... В крайна сметка всеки сам си решава кое е най-добре за него, и все пак инвестирай в нов рутер N стандард, едно ТП-Линк-че например, че хем евтини, хем читави, пък ако му сложиш и DD-WRT фърмуер става пушка направо ...
                Hristo Draganov
                http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

ADSL модема можеш да го подкараш но реално можеш да го ползваш само като AP тоест можеш да закачиш само едно безжично у-во към него.
                  Но както казаха колегите по горе не си заслужава за 30 лева да си "в джаза".
                  Някъде из нета бях намерил custom firmware за някой от ADSL рутерите но сега не го намирам.

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                    Много се замисли върху думите на колегата (които подкрепям на 300%), ако още не те сърби задника, скоро ще те засърби (много ще те попържат, да знаеш )
                    Отскоро работя в кол център на интернет доставчик, ако знаеш колко хора звънят с такива рутери, останали им от Бибацом, и само да не уцели порта и започва да раздава мощно айпи адреси в мрежата и на останалите покрай него нета спира ...
                    Другото, рутера дори и да го подкараш някак, най-вероятно ще е прозрачен, т.е. няма да работи като рутер, а като аксес пойнт, т.е. хората ще виждат не рутера ти, а директно компютъра ...

TP-Link определено цена качество са номер 1. Обаче не препоръчвам dd-wrt на тази машинка. Чиповете им са атерос, а dd-wrt не работи читаво с тях, все още. Освен това и не поддържа доста функционалности. Иначе имам TL-WR841ND от 4 години, забивал е 2-3 пъти. Сложих му dd-wrt (за пробата) но докато го закрепя да работи стабилно си скъсах нервите. Все още при всяка промяна на настройки си върти безразборно мак адресите на 3-те интерфейса.

АДСЛ рутера в най-добрия случай може да го подкараш като аксес пойнт (т.е. суич без кабели). Ще си ограничен от да ползваш толква кмп. колкото "реални" адреси ти е предоставил доставчика
                    После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Харесвам идеята за DDwrt на Desert_Ant. Алтернатива е http://openwrt.org - ползвам го отдавна на Линксис рутер. Пише, че поддържа comtrend, но не знам отзиви на него как работи. Не помня вече с коя версия съм, но ми изгоря WAN порта преди време, та в момента позлвам на суичплатката за вътрешната мрежа единия порт като WAN, втория порт като LAN, а третия е bridge за телезията, тъй като ми влиза само един кабел в апартамента от доставчика. С други думи - магии за всякакви необходимости, клика се лесно. Поздрави и успех!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X