Някои има ли идея как е реализирана телевизията на този сайт? Основно ме интересува по какъв начин ТВ сигнала се енкодира и пуска в нета (с какъв софтуер)...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Интернет телевизия като bgsreshta
Свий
X
-
От: Интернет телевизия като bgsreshta
"За да гледате телевизия трябва да имате инсталиран Windows Media Player Plugin for Mozilla Firefox."
Само заради този текст и великия медия плейър на бозата отиват в 3та глухаLZ(единица) Лима Жоро Жоро
2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.
-
Ако имаш желание да правиш подобно нещо те съветвам да разгледаш проекта rtmpd всичко свързано с windows media player и подобни глупости е индианщина. От доста време не съм го разцъквал но чета мейлинг листата им редовно - ако имаш въпроси някакви съм насреща.When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!
Коментар
-
Има принципно няколко начина, единия е само да препредваш вече стриймнат сигнал, за твоя мрежа с цел да не си товариш вътрешните линии се минава от мултикаст към броадкаст.
Другия вземаш си чинии 1,2,3 според изискванията, един супер сървър (от скромните ми наблюдения при колеги, сървърът е с куад 9600 прецесор 16 гб рам, и товари на 30% само от единия транспондер на Булсат - това са към 13 програми) със сателитен тунер вътре съответно има 1 ,2 ,4 входови, и съответно някой програмист да ти качи софтуера. Да не забравя необходим ти четец на карти за булсатската или сателит българия карти. Клиентите гледат с влц винамп и който си искаш плейър с подръжка на стреам.
Може да се интегрират в веб сървър да се гледа през веб. Скорост за един канал 3-5 мбита за Стандарт дефинишън. За НД около 12-15 мбита.
Сега ако искаш да го конвертираш този сигнал в флаш кодировка, там вече не съм запознат.
Необходим е и широколентов интернет за да излъчваш, за да може да поеме клиентските заявки към твоя сървър.
http://www.avalonbss.eu/
Тук пускат събрани линкове от интернет за ТВ канали.
Коментар
-
Първоначално публикуван от jumboframe Преглед на мнение"За да гледате телевизия трябва да имате инсталиран Windows Media Player Plugin for Mozilla Firefox."
Само заради този текст и великия медия плейър на бозата отиват в 3та глуха
Другия вземаш си чинии 1,2,3 според изискванията, един супер сървър (от скромните ми наблюдения при колеги, сървърът е с куад 9600 прецесор 16 гб рам, и товари на 30% само от единия транспондер на Булсат - това са към 13 програми) със сателитен тунер вътре съответно има 1 ,2 ,4 входови, и съответно някой програмист да ти качи софтуера. Да не забравя необходим ти четец на карти за булсатската или сателит българия карти. Клиентите гледат с влц винамп и който си искаш плейър с подръжка на стреам.
Може да се интегрират в веб сървър да се гледа през веб. Скорост за един канал 3-5 мбита за Стандарт дефинишън. За НД около 12-15 мбита.
Ако имаш желание да правиш подобно нещо те съветвам да разгледаш проекта rtmpd всичко свързано с windows media player и подобни глупости е индианщина. От доста време не съм го разцъквал но чета мейлинг листата им редовно - ако имаш въпроси някакви съм насреща.
Със сигурност обаче ще трябва сорса да може да се гледа от медиа плеър и VLC, защото не всеки краен потребител е "хакер"...Последно редактирано от Glow; 13-01-13, 15:07.
Коментар
-
rtmp е протокол на адобе и се гледа с най-прост flash player поддържа се от повече безплатни flash video playeri (jwplayer etc) както и може да си напишеш собствен flash player елементарно. Също така доколкото помня няма проблеми с андроид и ios.Поддържа тунелиране през http както и p2p дистрибуция (за последното не съм сигурен дали се поддържа от rtmpd.com). Видеото е h264 аудиото е AAC. Как ще подаваш стриима към ртмпд-то e твое решение - може да е vlc може с ffmpeg може с adobe flash media encoder.When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!
Коментар
-
Проследих източника на сигнала който ползва bgsreshta.за БТВ
mms://v3.bgtelevizia.com/onlineBTV-HQ?token=5c6d505381272edf1e2ad4d7d6da1cec - БТВ HQ
стандартно качество
след туй източника на бгтелевизия.ком
rtsp://87.120.201.2/btv_live_direct_q2.wmv
rtsp://87.120.201.2/btv_live_direct_q3.wmv
rtsp://208.53.174.44/onlinebtv
rtsp://208.53.174.45/onlinebtv
rtsp://208.53.174.46/onlinebtv
rtsp://208.53.174.42/onlinebtv
Коментар
-
Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнениеrtmp е протокол на адобе и се гледа с най-прост flash player поддържа се от повече безплатни flash video playeri (jwplayer etc) както и може да си напишеш собствен flash player елементарно. Също така доколкото помня няма проблеми с андроид и ios.Поддържа тунелиране през http както и p2p дистрибуция (за последното не съм сигурен дали се поддържа от rtmpd.com). Видеото е h264 аудиото е AAC. Как ще подаваш стриима към ртмпд-то e твое решение - може да е vlc може с ffmpeg може с adobe flash media encoder.
Другото което също ме интересува е сесиите за стриима(токените) както колегата по доло е показал... Отваряш стриима и се генерира сесия/токен, това е с цел да не може да се краде стрима от други сайтове...
rtmp - поддържа ли го?
От линковете които ukw_kj става ясно, че формата на бгсреща е wmv, което като качество мен ме устройва, но както казах ми е интересно със какъв софтуер е направен - с какво се снкодира и как се правят тези токени/сесии...?!
Коментар
-
Re: Интернет телевизия като bgsreshta
Системата не е толкова сложна, просто си е един стрим сървер на който се подават стримовете и той си ги излъчва в съответните протоколи, същото е като с радиото.
Кодирането се прави от друг софтуер или хардуер. Като някои формати са си строго комерсиални, демек плащаш за да излъчваш в този формат.
Стрим сървера се настройва да чете директно от хардуер или софтуер устройството, съответно пише и във съответния формат плей листа, която обикновенно сочи файл от вида на енкодирането.
Коментар
-
От: Re: Интернет телевизия като bgsreshta
Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнениеСистемата не е толкова сложна, просто си е един стрим сървер на който се подават стримовете и той си ги излъчва в съответните протоколи, същото е като с радиото.
Кодирането се прави от друг софтуер или хардуер. Като някои формати са си строго комерсиални, демек плащаш за да излъчваш в този формат.
Стрим сървера се настройва да чете директно от хардуер или софтуер устройството, съответно пише и във съответния формат плей листа, която обикновенно сочи файл от вида на енкодирането.
Ако може и по конкретно да ми обясниш как и с какво мога да направя подобно излъчване. Принципно ми трябва за един канал. Имам сорс, които ми идва до компютъра, и мога да си го гледам на него. Какво следва от тук нататък?
1. Какъв софтуер/енкодер да използвам да ми излъчва видеото в интернет(ако може да е във wmv или друг формат, които да се чете поне от VLC и медиаплеър)
2. Как се създават токените/сеиисте - отваряш стриима, генерира се сесия и гледаш. Ако го затвориш, след 30 минути линка с тази сесия е неактивен и не може да се гледа?
Коментар
-
When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!
Коментар
-
Не съм го пробвал защото не ми е трябвало но като цяло дават, че IceCast стрим сървер може да излъчва видео през Theora,
Theora Video support
Icecast now supports video streaming via theora. Currently, we require the latest (alpha 4) version of libtheora. This is an optional compile, so if you don't have theora then icecast will safely ignore it
Как се създават токените/сеиисте - отваряш стриима, генерира се сесия и гледаш. Ако го затвориш, след 30 минути линка с тази сесия е неактивен и не може да се гледа?Последно редактирано от Daniel; 14-01-13, 07:45.
Коментар
-
Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнениеАко vlc е достататъчно хвърли едно око.......
Я ми обясни какво имаш точно в предвит със токените - те се правят за защита на стриимове, стриим сървера просто си плейва файла като пише моментно състояние в него и всички гледат реално едно и също, нямаш запис на голям файл излъчването е стриим.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар