Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Made in China....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Made in China....

Малко снимки на едно чудо на китайската промишленност...
    http://www.snimka.bg/album.php?album_id=160777

Преди два дни колега ме помоли да погледна това чудо (захранване за монитор) дали може да се ремонтира.
    Първо ми направи впечатление, че кутията е залепена здраво. Но нали съм си упорит срязах залепеното и я отворих. Пред погледа ми се откри уникална гледка, която съм увековечил под формата на снимките от линк-а по горе.

Съжалявам за лошото качество на снимките но в този момент нямах друго освен телефона ми подръка....
    На последната снимка съм показал кутията на въпросното устройство, заедно със стандартите на които уж отговаря...

Коментарите оставям на вас...

До: Made in China....

Доста китайски (и други) техники съм разкоствал, но такова чудо... Напредват и те

Коментар

Нищо ново. Виждал съм много такива захранвания. Почти всички факсове, скенери и лсд монитори са с подобни боклуци

ПП Пропуснах и лаптопите.
      ПП2 Отварят се много лесно като ги стиснеш по залепения ръб с менгемето.
      Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

кат бях малък си правех от млад техник такива схемички.то мойте бяха по кадърни от тия

Коментар

Мда.
          Изглежда надомна работа.
          Бабата на китаеца вместо да плете пуловери е хванала поялника и прави компютъри
          2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Tisho Преглед на мнение
            Малко снимки на едно чудо на китайската промишленност...
            Не казваш дали си го ремонтирал
            Такъв монтаж има и хубава страна - лесно се ремонтира...
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Негативното мнение за китаеца е хоби на българина от много години.
              Обаче твърде малко знаем за тях.

Един колега, който прекарва немалко време там, споделя:
              "Китайците ще ти продадат каквото поискаш. Когато гониш оптимална цена обаче, голямо изкуство е да знаеш кога да спреш да се пазариш. Защото като си пожелаеш например телевизор и доведеш пазарлъка до десет долара, нищо чудно да получиш кутия, съдържаща копие на принципната схема..."

А нашите вносители там основно това правят.
              Затова и редовно си обсъждаме, че " ама те за Европа и за САЩ произвеждат друго ..."

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                Не казваш дали си го ремонтирал
                Такъв монтаж има и хубава страна - лесно се ремонтира...
                Аха ремонтирал...

Като го видях ми се изпари всякакво желание да ремонтирам, за какво да го правя след като след някой друг месец пак ще спре, и то не по други причини а я от прегряване я от спестени елементи тук-там...

Коментар

Първоначално публикуван от Iliya Преглед на мнение
                  Негативното мнение за китаеца е хоби на българина от много години.
                  Обаче твърде малко знаем за тях.

Един колега, който прекарва немалко време там, споделя:
                  "Китайците ще ти продадат каквото поискаш. Когато гониш оптимална цена обаче, голямо изкуство е да знаеш кога да спреш да се пазариш. Защото като си пожелаеш например телевизор и доведеш пазарлъка до десет долара, нищо чудно да получиш кутия, съдържаща копие на принципната схема..."

А нашите вносители там основно това правят.
                  Затова и редовно си обсъждаме, че " ама те за Европа и за САЩ произвеждат друго ..."

Напълно си прав за това с цените, но аз чесно казано досега много малко неща произведени в Китай съм видял читави, неща които все са свързани по някъкъв начин с някой голям производител.

Коментар

Аха ремонтирал...

Като го видях ми се изпари всякакво желание да ремонтирам, за какво да го правя след като след някой друг месец пак ще спре, и то не по други причини а я от прегряване я от спестени елементи тук-там...
                    Насочи се натам. Съхне често щото е в горещата зона.
                    http://images19.snimka.bg/003673727.jpg
                    Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Напълно си прав за това с цените, но аз чесно казано досега много малко неща произведени в Китай съм видял читави, неща които все са свързани по някъкъв начин с някой голям производител.
                      Напълно съгласен съм, но според мен причината е, че никой не се и опитва да внесе подобна стока - тя би била трудно продаваема.

Подобен проблем има и с турските стоки. В Турция се произвеждат и много висококачествени стоки, но не се внасят у нас. Цената им, естествено, е по-висока от тази на ментетата, а наслоените предубеждения пречат да се продава.
                      Признавам си, че засега и аз правя така - примерно, когато си избирам резервни части за автомобил, ходя при един приятел, който се занимава с това. Когато той ми предложи турско (говорим за висококачествени компоненти) и германско производство, те пак имат разлика в цената, но не е голяма, да речем турската част е по-евтина с 15%.

Е, освен ако е някоя глупост по купето или аксесоарите, аз не купувам турското...

Коментар

Първоначално публикуван от Iliya Преглед на мнение
                        абсолютно вярно... продавал съм доста захранвания на колер мастер и на чифтек, които са пак произведени в Китай но са едни от най-качествените на пазара и на пример обикновено захранване струва 18 $ а хубавото е 80 $ и 2-те са китайски но нямат нищо общо нито от вътре нито от вън...
                        LZ1RED

Коментар

Преди две години май че отварях цифрово фотоапаратче, донесено от Щатите. Върховият за годината модел. Вътре беше същия буклук.
                          Заради тоя монтаж е условно по-ремонтопригодно. Някои неща се разпояват по-лесно, но пък някои се чупят и разпадат без нужда. Нашата култура на монтажа е по-висока. Ние използваме и тел и пирони. Китайците - само кофти лепяща лепенка.

Коментар

Не съм наясно какво ще правят западните производители в момента в който китайците започнат да възпроизвеждат основно собствените си продукти.

В момента почти няма световноизвестна фирма, с чиято продукция да имам някакъв контакт и която да не произвежда въпросната продукция в Китай (включително професионална техника от върхов клас).
                            Пиша "почти" от съображения за приличие.

А понеже визирам основно електроника, отваряйки кутията на "марковия" продукт, е трудно да се намери съществена разлика със съдържанието на кутията на "немарковия".

Пазарната икономика не прощава никому.

И все се сещам за един от "законите на Мърфи за войната":

Войнико, не забравяй, че оръжието в ръцете ти, на което разчиташ, е произведено от фирмата с най-ниската оферта...

Коментар

Влиза клиент в магазина.
                              Търся си домашен телефон но не искам да е китайски
                              Защо?
                              Ами вкъщи вече всичко е китайско , телевизора , пералнята , печката , елекрическите уреди.. , но ако и сега ми проговорите и Вие на китайски ще Ви разбера

Спешно се търси как е Добър ден и Довиждане на китайски ........

P.S. Една от практиките на големите китайски фирми , кито искат да се наложат като оборудване някъде е като изкупят старото такова

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X