Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Невидима част на хард диск.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Невидима част на хард диск.

Един малък лаптоп Acer Aspire One D270, пристигна от голяма верига за техника, с инсталиран линукс.. При инсталация на XP вижда една голяма част от хард диска - 160ГБ, но не ми разрешава нито да я форматирам, нито да я изтрия и добавя към другата част - 160ГБ(NTFS)..
    Пробвам с уйн7 - той пък изобщо не я вижда тази част, Партишън меджик и за него е невидима..
    Търся в нета някакви решения на проблема, но не успявам да намеря..
    Някой да има идеи?

П.П. Проблема беше, че използвах стар Партишън Меджик.. С най-новата версия на програмата успях..
    Последно редактирано от Десислав Добрев; 07-11-12, 11:58.

От: Невидима част на хард диск.

gparted http://gparted.sourceforge.net/

http://gparted.sourceforge.net/livecd.php
    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Тотално изтриване на всички партишъни, а ако не може - формат на ниско ниво, където няма не може.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Относно партишъните - ползвай продуктите на Акронис!
        Справят се много по-добре от любимия ми иначе Партишън Меджик ...
        Доколкото разбирам, нещо си омазал със стария партишън меджик, а именно - най-вероятно си му дал да фиксне намерената нередност
        Изтриваш всички партишъни, целия харддиск да ти стане един дял и то ъналокейтид, и оттам наново си правиш дяловете и готово.
        Hristo Draganov
        http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Нищо не съм омазал със стария партишън поради простата причина, че не виждаше другата част на харда и никак не съм го ползвал, както написах, че уйнХР ги вижда, но не разрешава човъркането, а 7-цата изобщо не ги вижда..
          Имаше инсталиран Линукс на невидимата част и евентуално той може да се глези..Всичко е нормално вече и работи.. Просто си искаше новата версия на Партишън Меджик..

Коментар

Здравейте, ще ползвам темата за сходен въпрос.
            Харда е SATA WD250GB на лаптоп.
            Разделен е на 2 дяла. На първичния 30Гб инсталирах ХР-3.
            Оказва се че сега My computer не вижда големия дял, който е логически.
            Диск менаджера го вижда, но се оказва че е безименен. Десен бутон не ми дава опция да го преименувам.
            Какво се прави в случая?
            Ако трябват още погробности, ще пиша.

Коментар

Пробвай да го активираш с AOMEI Partition Assistant. Аз с нея си реших проблема. Има я кракната, знаеш къде предполагам.
              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
              08седем9010З60
              MAKE RALLY NOT WAR
              Confidence in Motion

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                Здравейте, ще ползвам темата за сходен въпрос.
                Харда е SATA WD250GB на лаптоп.
                Разделен е на 2 дяла. На първичния 30Гб инсталирах ХР-3.
                Оказва се че сега My computer не вижда големия дял, който е логически.
                Диск менаджера го вижда, но се оказва че е безименен. Десен бутон не ми дава опция да го преименувам.
                Какво се прави в случая?
                Ако трябват още погробности, ще пиша.
                Преди няколко дни имах същия проблем след преинсталация на WIN7. Единия дял не се виждаше, но в диск мениджъра си го имаше. Проблема се оказа точно името. Ако не ти дава меню с десен бутон опитай като отвориш диск мениджъра в горния десен ъгъл има опция от където да си избереш функцията за смяна на името.Качвам няколко снимки на проблема при мен и как се оправи.На практика не се виждаше дял "F" , но като му зададох име се оправи. Там се вижда и диск "Е", но той е външен и е извън проблема.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled 1.jpg
Прегледи:1
Размер:52.1 КБ
ID:5569019Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled 2.jpg
Размер:94.7 КБ
ID:5569020Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled.jpg
Размер:89.7 КБ
ID:5569021
                Последно редактирано от piron45; 08-03-14, 17:42.

Коментар

Уиндолса не ми върши работа, защото всички действия за този дял са неактивни. Все пак е ХР, до колкото съм чувал, 7-цата е с по-различна конфигурация и опции.
                  Но програмката AOMEI, се справи успешно. Има опция Unhide, която го разкри и му даде буква.
                  Благодаря!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X