Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с HP Pavillion dv2000 widescreen

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с HP Pavillion dv2000 widescreen

Здравейте колеги. Има някакъв проблем със въпросния лаптоп и не знам какво да го правя. Когато тръгна да го стартирам уж тръгва, светкат лампичките но екрана стой черен. Това се случва на произволен принцип, когато си иска тръгва, когато си иска не тръгва. Не знам какво да го правя, от какво може да е?

Re: Проблем с HP Pavillion dv2000 widescreen

Води го на сервиз. Може да е прекъснато кабелче, както и отлепен елемент.

Коментар

От: Проблем с HP Pavillion dv2000 widescreen

Ако имаш път към Пловдив, дай го да го погледнем.

Коментар

Ами в близките 2 седмици незнам дали ще се прибирам, знаете ли добър сервиз в София?

Коментар

Закарахме го на някакъв сервиз при познати хора и казаха, че уж бил тотална щета....Питаха ме дали е изтърван, но не е. Понеделник ми казаха, че ще проверят отново.....

Коментар

Първоначално публикуван от Емил Трайков Преглед на мнение
            Закарахме го на някакъв сервиз при познати хора и казаха, че уж бил тотална щета....Питаха ме дали е изтърван, но не е. Понеделник ми казаха, че ще проверят отново.....
            Тотална щета за нещо, което работи понякога?
            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
            08седем9010З60
            MAKE RALLY NOT WAR
            Confidence in Motion

Коментар

И аз това се зачудих, ама забравих да му споделя тази малка подробност.....ще видим какво ще излезе.

Коментар

Re: Проблем с HP Pavillion dv2000 widescreen

Не вярвам да е тотална щета, щом пали понякога според мен може и да се ремонтира.
                Проблема е ако е отлепен някой чип и няма с какво да го запоят.

Коментар

повечето павилиони имаха драма с графичната карта - калпаво охлаждане оттам проблем с дъното - симптомите са подобни - в сервиза искаха една торба пари за ново дъно. Незнам дали твоя случай е същия.
                  When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Лаптопа беше занесен в друг сервиз за второ мнение. От там казаха разпоен елемент на дънната платка и утре трябва да е готов. Благодаря ви все пак.

Коментар

Добро утро, дано ти го направят читаво понеже този чип се намира под процесора , а там температурата е винаги висока .А и този който го лепи трябва много да внимава да не го спука , че после наистина е тотална щета .
                      Land rover 2.5 tdi
                      0884035413

Коментар

Лаптопа е взет и вече 3 дена си работи без проблеми. За по сигурно сме му взели и една поставка от тези с вентилатора Ако има някакво развитие ще пиша.

Коментар

Един съвет от мен специално за хората с Pavilion-и:

поставката за охлаждане добре, но го следете внимателно да не загрява прекомерно, защото е твърде вероятно пак да стане така!
                          Сложи си някаква програмка (например SpeedFan или друго) за да можеш да си следиш температурата на процесора и ако започне да държи по-висока температура задължително му направете профилактика възможно най-скоро!
                          Профилактиката да включва 100% почистване на охладителя и задължително смяна на пастата на процесора!

Още като прочетох първото ти мнение в темата бях сигурен на 90%, че точно отлепен чипсет е проблема ... То това е основния проблем на Павилион-ите ...
                          Hristo Draganov
                          http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

едно питане и от мен за Павилионче
                            Имам НР Павилион dv4 от известно време от долната страна на монитора се появи една черта (0,5 см) ... която на всеки 2-3 секунди се появява отново (мига)... при по внимателен оглед ... се оказва че това е реално ивица която е розово - зелена на цвят и е всъщност "копие" на горния половин сантиметър от екрана защото се виждат части от иконки които имам разположени най-горе на екрана.. Преди се появяваше и изчезваше .. сега седи почти постоянно и мига много досадно ... Дотолкова че не може да се стигне до иконите на таск-бар-а
                            Може ли за съвет .. дали пак е лоша или повредена спойка и лесно ли е отстраним проблема? По ваша преценка в сервиз колко време работа е нужна.
                            Предварително благодаря !

Коментар

Проверяваш на външен монитор какво е положението - ако и там я има линията - видеокарта (в частност може би видеопамет например), която мисля на този модел е интегрирана на дъното, т.е. = ново дъно.
                              Ако на външен монитор ги няма линиите, трябва да се отвори дисплея, може да е лентовото кабелче, може да е и самата матрица ... Като се разглоби, да се пробва при размърдване на лентовото кабелче по цялата му дължина дали има промяна.
                              Макар че ми се е случвало това да го прави и от дефект в дънната платка - например на външен монитор ги няма линиите, с друга матрица и с друго лентово кабелче също ги има - сменям дъното с ново и нещата са ок. Разбира се това на гаранционен лаптоп пак Павилион.
                              Пробвай на външния монитор, обаче при всички положения ще се наложи да ходи на сервиз.
                              Hristo Draganov
                              http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X