Обява

Свий
Няма добавени обяви.

64-битов Firefox?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 64-битов Firefox?

Някой ползва ли го? Някакви отзиви и най-вече има ли плъгини за него?
    http://www.windows7download.com/win7.../tafschzm.html
    Компът и операционната система са ми 64-битови и Интернет Експлорера (пак 64-битов) направо лети в сравнение с Файърфокса. Дразни ме бавната работа на лисицата, но не съм с свикнал с Експлорера и цъкам като индианец

От: 64-битов Firefox?

Хм, ползвам 64-bit OS от както ги има, но до момента не съм ползвал 64-битов браузър(освен вградения 2-3 пъти) И да ти кажа не видях разлика, са само проблеми (с флаш плеърите)... Но ще ме интересно това да пробвам други 64-битови...
    Друго което също е интересно, никои от производителите, на е рекламираш шумно 64 битов брауъзир, нито Мозила, нито Опера... даже сега от теб разбирам, че им 64бит FF

П.С. Разбрах защо не го рекламират. Защото реално няма такова нещо... Още е в процес на разработка и не е пускан официално. Което значи САМО ПРОБлеМи - https://support.mozilla.org/bg/questions/782154

Коментар

Рано е.

Коментар

Хъх. Срамота е след толкова години Firefox да минавам на IE, но ме дразни Разликата в скростта е голяма.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
          Хъх. Срамота е след толкова години Firefox да минавам на IE, но ме дразни Разликата в скростта е голяма.
          Оправи си Firefox. Той като е наред не е по-бавен от IE.

Коментар

Не знам как се оправя Файърфокс...

Ползвам само него, но е факт че качва памет разход от нищото кажи го със 100мб на час. Ако го оставя отворен цял ден на края на деня гони гигабайт заета памет, това без да отварям сума ти табове и подобни.

Отделно че от половин година ако тръгна да го отварям ми пуска скрит процес файърфокс, но не ми отваря самия броузър. Трябва да му направя run as - тогава тръгва, със същия юзър и парола с които съм логнат (естествено, админ на машината съм така или иначе).

Ни инсталл, ни реинсталл, ни версии, ни триене на профили - нищо не помогна. Е, вече свикнах. Но си е каруца.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Скритият процес му е ъпдейтъра. Можеш да му го бастисаш от сървисите, ако ти пречи.

Оправяне - да не яде памет не може, но да скача бързо - периодично трябва да му се VACUUM-ват sqlite файловете, защото sqlite не го прави сам, а по неведоми причини и firefox не го прави.

Коментар

Събрал Windows програмите и строго ги нахокал:
                - Ако още веднъж НЯКОЙ излапа всичкия RAM, ще го наритам по хитрата рижа муцуна.
                Последно редактирано от Ясен; 24-08-12, 17:46.

Коментар

Не, не...

- Двойноцъквам върху иконката на файърфокс. Компа се замисля, и толкоз. Като отворя процесите - мъдри ми се firefox.exe. Просто го няма на екрана. Не излиза. Ако двойноцъкна пак - отваря ми се втори. И т.н.

- Ако го отворя с десен бутон - run as, и си вкарам отново моите си данни (понеже съм си местен админ), или на който и да е админ - тръгва като слънчице.

- Ако при вече отворен и работещ тръгна да си цъкам пак по иконката - отваря си нови и нови файърфоксчета, както си му е реда.

Просто трябва първия да "пробие".
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    Не, не...

- Двойноцъквам върху иконката на файърфокс. Компа се замисля, и толкоз. Като отворя процесите - мъдри ми се firefox.exe. Просто го няма на екрана. Не излиза. Ако двойноцъкна пак - отваря ми се втори. И т.н.

- Ако го отворя с десен бутон - run as, и си вкарам отново моите си данни (понеже съм си местен админ), или на който и да е админ - тръгва като слънчице.

- Ако при вече отворен и работещ тръгна да си цъкам пак по иконката - отваря си нови и нови файърфоксчета, както си му е реда.

Просто трябва първия да "пробие".
                    Ъ?
                    Ново е за мен.

Би трябвало изобщо да имаш само един firefox.exe процес в която и да е потребителска сесия.

Коментар

Да, и това го има, но ме дразни туткането. Хардуерни ресурси има бол - 16 гига рам и осем ядра, има да яде, да се задави и оригне. Дори да чете от диска, пак трябва да е самолет, защото дискът ми е SSD и много бърз.
                      Тутка се при отваряне, при скролване, бъзика го флаш плейъра. От снощи Адоб го ъпдейтнаха с версия 11,4,402,265, но пак не е това, което беше. При скролване с отворен флаш в прозореца се появяват ивици и в'обще...

Коментар

Разглезил си се.

Но наистина му vacuum - ни базичките с данни. Той ще се отблагодари.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение

Но наистина му vacuum - ни базичките с данни. .
                          Това ми звучи различно от почистването на кеша. Какво по-точно трябва да направя?

Коментар

1. Download sqlite3.exe (свободно от sqlite.org)
                            2. спираш firefox
                            3. издирваш всички файлове *.sqlite във профила си
                            4. пускаш за всеки от тях sqlite3.exe <път до файла> VACUUM => по-големите може да намалеят 2-10 пъти, зависи колко ти е стар профилът
                            5. пускаш firefox и усещаш разликата.

sqlite е SQL база данни, firefox я ползва за няколко различни неща.

Коментар

Мноого тегава операция, отново съм в DOS ерата Направих операцията за големите файлове, действително намаляха (единият от 55 на 42 МБ), трябва ли да продължавам с малките, повечето са примерно стотици килобайти, или само големите?
                              Гледам, че след вакуума някои се заменят направо с нови, започва на чисто демек. Има ли опасност да загубя нещо?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X