Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разни въпроси към WEB-аджиите...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Разни въпроси към WEB-аджиите...

Ако целта ти е всяка фирма да си ходи на неин сървър то за това не ти трабва лоад балансинг.
    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
      Ако целта ти е всяка фирма да си ходи на неин сървър то за това не ти трабва лоад балансинг.
      Повтарям. Всички от една фирма отиват на един сървър, ама тоя един сървър не е фиксиран към фирмата вовеки, ами е един от всичките в уеб фермата, избран първоначално load balancer-а и фиксиран за тая фирма докато не му изтече таймаута. Ако таймаута му изтече (тоест не е имало заявки известно време от тая фирма), при следваща заявка от някой от тая фирма му избира нов, и т.н.

Точно като с IP - юзера с това IP не е фиксиран към някой сървър вовеки, ами само ако праща заявки през интервали по-ниски от някаква стойност. Тоест, днес ще го прати на един сървър, а утре на друг, освен ако юзера с това ip не работи денонощно.

...или нещо пак не съм разбрал?
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Re: Разни въпроси към WEB-аджиите...

Спарки аз не разбирам защо трябва да е така и какво ти пука кой на кой сървер работи - не е ли важно да работят бързо? Не това е идеята на лоад балансинга.
        Идеята е балансиране на трафика - демек фирма с 10 човека в момента работи на един сървер обаче идва фирма със сто човека и съответно те се разпределят по другите машини - това е идеята.

Иначе може да опишеш всички поддомейни в сървер частта и да им дадеш различни сървери които да са с различна тежест и горе долу ще постигнеш каквото искаш, но лично аз не виждам никакъв смисъл от това - даже ме притесняваше, че 50 човека с едно ИП при ползване на ИП хеш е възможно да останат на един сървер.

Коментар

• От: Re: Разни въпроси към WEB-аджиите...

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
          Спарки аз не разбирам защо трябва да е така и какво ти пука кой на кой сървер работи
          Защото трябва да има взаимен контрол върху това кой какво прави в дадена фирма. Тоест има критични операции, по време на които на останалите трябва да им се показва среден пръст. И ако оставя нещата върху външен сторидж (без значение какъв), данните (че и обектите) за тоя контрол трябва да се съхраняват на място, достъпно за всички WEB сървъри. Тоест при всяка заявка към даден сървър, аз трябва да прочета тия данни от накъде (тоест генериране на трафик), да ги направя в съответните обекти(десериализация, тоест товарене на инстанса) да ги прикрепя към обекта на заявката в MVC-то, и при приключване наобработката в заявката да ги сериализирам обратно(тоест пак товарене на инстанса) и да ги запиша в сториджа (тоест пак трафик). Не случайно навсякъде тръбят в session state-а да не се записват големи обеми данни, защото гореописаното се случва при всяка заявка за всяко поле от session state обекта. Ако всички от една фирма се джуркат на един инстанс на web апликейшъна, всичките тия данни си стоят в него локално, като живи обекти, директно налични при всеки рикуест. Няма трафик, няма сериализация/десериализация. Тоест, мисля въпросните галимации точно за да работят бързо, а не да си прехвърлят и друркат едни данни от пусто в празно при всяка заявка.

Бавенето в цялата схема е много повече заради пускане на справки и джуркане на данни, отколкото като трафик и брой заявки към тоя или оня. Тоест, заявките за дадена фирма не са твърде много нито твърде на често. В тая система ряботят активно преко сили по 4-5 човека във фирма, а останалите единствено за селф-сървиз, тоест да си пускат заявки за отпуски и прочие неща. Дори на ниво фирма load balancing-а ще си работи съвсем коректно. И не на последно място, имам контрол върху сървърите - като им отеснее, просто добавям още. Ако някой е долу, просто пренасочва към другите. Хич и да няма load balancing, само това последното ми е достатъчно за да търся такова решение.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тогава това което написах по горе. Дефинираш всички поддомейни като ги сочиш на различни клъстери с различна тежест. Демек 1 тежък работен и един евентуален ако се натовари или отпадне.

Коментар

Дефинираш всички поддомейни като ги сочиш на различни клъстери с различна тежест.
              Не е ли достатъчно да дефинирам само домейна? Не би ли трябвало при дефиниран sparky.com да обработва всички поддомейни като firma1.sparky.com и firma2.sparky.com по каналния ред? В смисъл, ясно ми е че мога да му кажа какво точно да прави с всеки поддомейн, и дори за всеки поддомейн тежестите на различните сървъри да са различни, ама ако нямам нужда от това, задължително ли е?

Коментар

НЕ. Стека не е задължително да е със същите имена може да са каквито си искаш, ама това зависи от уеб сърверите които са в клъстера. И настройката не техните имена.

Коментар

Работещите под .net - понеже експорта на LocalReports към Word и Excel е пълна пародия, търси се алтернатива. Данните са програмно генерирани, подават се на енждина като списъци от класове и се рендерва към някакъв формат (PDF/DOC/DOCX/RTF/XLS/XLSX) на сървъра. Опитах Telerik Reporting - то пък други кривици си има, но поне експорта му към RTF и XLS работи перфектно (е, почти, но на светлинни години от майкрософтското).

Та, какво ползвате за целта? Дори не държа да е безплатно. Просто да върши работа и да не е на 5 цифрена цена в зелено - и на такива се нагледах, при това много далеч от всякаква перфектност, въпреки цената си.
                  Целта е експортнатото в Word и Excel все пак да прилича на нещо, да може да се редактира човешки, и все пак да прилича на експортнатото в PDF.

Коментар

На мен поне ми писна да се мъча като куче и си генерирах CSV с разширение XLS и приключих въпроса. Написах си съответно и една декларация, че е ексцел ама не работи - пак резултата си е живо CSV. Иначе ползвах zeroclipboard и https://github.com/DataTables/TableTools - PDF а става добре само дето не работи кирилицата CSV то става както си трябва XLS a пак нещо не работеше
                    Последно редактирано от Daniel; 27-02-15, 14:59.

Коментар

На мен поне ми писна да се мъча като куче и си генерирах CSV с разширение XLS и приключих въпроса. Написах си съответно и една декларация, че е ексцел ама не работи - пак резултата си е живо CSV.
                      Excel-а не се сеща да импортне/парсе csv файл с разширение xls. Даже май и за csv файл не се сещаше. OpenOffice-а мисля, че се сеща.
                      Ей това си спомням, че бях ползвал преди време и не беше лошо.
                      WG 2.7 CRD

Коментар

• Re: От: Разни въпроси към WEB-аджиите...

Отваря си го като слънце - миналата година го ползвах. Иначе всичко което намерих искаше да им инсталиран Ексцел на компютъра за да може да го генерира като хората.

Коментар

• От: Re: От: Разни въпроси към WEB-аджиите...

Отваря си го като слънце - миналата година го ползвах. Иначе всичко което намерих искаше да им инсталиран Ексцел на компютъра за да може да го генерира като хората.
                          Явно не ми е актуален ексла, но имам такива спомени. А иначе 'щото се ползва ком обект. Ама това под виндовс. А под линукс например какво правим. Аз пък по-често съм срещал готови класове за създаване/четене на ексел. Предполагам зависи за каква платформа става въпрос.
                          WG 2.7 CRD

Коментар

Точно това правим под линукс CSV и да върви има класове колкото искаш - който правярт xls ама като го отвориш с нот пада вътре си е CSV или HTML със странни микро-софт декларации в хедъра, че е XLS.

Поне всичко което аз тествах това правеше - става въпрос за PHP и Flash плъгин под Линук сървер.

Коментар

Или минаваме на EXCEL XML - което работи и дава доста добри възможности за дизайн.

HTML Код:
                              <?xml version="1.0"?>
                              <ss:Workbook xmlns:ss="urn:schemas-microsoft-com:office:spreadsheet">
                                  <ss:Worksheet ss:Name="Sheet1">
                                      <ss:Table>
                                          <ss:Column ss:Width="80"/>
                                          <ss:Row>
                                              <ss:Cell>
                                                  <ss:Data ss:Type="String">First Name</ss:Data>
                                              </ss:Cell>
                                                  <ss:Data ss:Type="String">Last Name</ss:Data>
                                                  <ss:Data ss:Type="String">Phone Number</ss:Data>
                                          </ss:Row>
                                                  <ss:Data ss:Type="String">Brian</ss:Data>
                                                  <ss:Data ss:Type="String">Jones</ss:Data>
                                                  <ss:Data ss:Type="String">(425) 123-4567</ss:Data>
                                                  <ss:Data ss:Type="String">Chad</ss:Data>
                                                  <ss:Data ss:Type="String">Rothschiller</ss:Data>
                                                  <ss:Data ss:Type="String">Shawn</ss:Data>
                                                  <ss:Data ss:Type="String">Villaron</ss:Data>
                                                  <ss:Data ss:Type="String">Scott</ss:Data>
                                                  <ss:Data ss:Type="String">Walker</ss:Data>
                                                  <ss:Data ss:Type="String">Kevin</ss:Data>
                                                  <ss:Data ss:Type="String">Boske</ss:Data>
                                      </ss:Table>
                                  </ss:Worksheet>
                              </ss:Workbook>

Коментар

...има класове колкото искаш - който правярт xls ама като го отвориш с нот пада вътре си е CSV или HTML със странни микро-софт декларации в хедъра, че е XLS...
                                Амбицира ме....
                                WG 2.7 CRD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X