Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за съвет за проблем с USB port!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля за съвет за проблем с USB port!

Здравейте, колеги!
    Не съм много в час с компютрите и имам нужда от малко помощ, за което предварително благодаря!
    И така лаптоп Acer Aspire 5520 - преди около месец един от 4-те USB порта реши да спре. Ползвах го за мишката.
    Тогава не обърнах особено внимание, защото все пак имам още 3. Но седмица след него още един даде фира. в момента имам два работещи, но ме дразни че не мога да разбера какво стана и да оправя проблема.
    Каквото и да включа в неработещите USB-та излиза съобщение - USB Device Not Recognized. Като кликна на съобщението се показва прозорче, в което пише
    Windows has stopped this device because it has reported problems(code 43).
    Рових се в нета за някакво решение и попаднах на този форум, където е описан същия проблем и начина за отстраняването му http://www.sevenforums.com/tutorials...-problems.html.
    Направих всичко стъпка по стъпка поне 10 пъти, но няма никакъв резултат.
    Моля за съвет и пак благодаря!!!
    Последно редактирано от radikyokushin; 15-07-12, 13:24.

От: Моля за съвет за проблем с USB port!

Описаното наистина няма как да ти помогне, защото проблема ти е друг. Това решение е за устройство, което не се разпознава добре от системата и искаш да се разпознае на ново. Лично аз го намирам за доста грубо, но поне работи... Както и да е де - за теб най-добре е просто да си купиш читав АКТИВЕН USB hub. Активните USB хъбове са USB хъбове със захранване от мрежата - т.е. не просто USB кабелче към лаптопа, а и със захранващ кабел - най-често 12 волта адаптер.

Коментар

Абе и аз си мислех за такова решение, но нещо не ме кефи мисълта да закача още джунджурий по лаптопа. Макар че, ако това е единственото решение просто няма да имам избор.
      Като цяло много се дразня, когато нещо не работи и още повече, ако не мога да си го оправя сам .
      Да разбирам ли, че друго решение няма? ...преинсталация?

Коментар

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
        ...преинсталация?
        Не бързай с това. Направи си една буутваща флашка с Линукс например и виж дали се зарежда от проблемните слотове. Така ще стане ясно дали се виждат от БИОСа. Е, има и разни диагностични програми, но не ги следя и не мога да ти препоръчам в момента.

Коментар

Активен хъб, в преносим лаптоп е равно на самоубииство (с мобилността)
          Първото нещо което трябва да установим е гаранционан ли е лаптопа, защото ако е такъв няма за какво да говорим....
          Ако не е, тогава трябва да установиш, дали проблема не е физически. С времето и посотоянното включване и изключване на УСБ устройства, портовете почват да се "разширяват" пълнят с прах и боклуци и поради това да не правят хубав контакт...
          Това може да се установи с преглед на порта за прах и боклуци от вън, и авентуално с включване на различни усб устройства(колкото по-нови, толкова по-добре защото включването и изключването влияе и на тях)
          И така, пробвай с 2-3 нови устройства на тези портове, дали ще ги "захапе" може и леко да ги размърдаш, придържаш, за да се получи по-добър контакт... Ако никои порт не реагира по този начин, остава варианта за УСБ хуба, само, че не активен според мен...

Коментар

Колега, кажи с какъв Уйндоус си.. Като правиш преинсталация, оригинални драйвери ли слагаш или никакви?
            На мен ми изглежда точно на издънени драйвери..Доста често ми се е случвало същото нещо особено преди, когато мъчих стария лаптоп с уйн-виста..
            Твоя лаптоп поддържа тези уйндоуси:
            Operating System Windows XP Professional with Service Pack 2
            Windows XP Home with Service Pack 2
            Windows Vista Ultimate
            Windows Vista Home Premium
            Windows Vista Home Basic
            Windows Vista Starter......

Ако го мъчиш със седмица, може да ти даде този проблем.. Имам една работна тошиба дето не иска със седмица да ми подкара wireless..
            Сложи си правилната операционна система и инсталирай драйверите посочени за нея..

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
              Активен хъб, в преносим лаптоп е равно на самоубииство (с мобилността)
              Първото нещо което трябва да установим е гаранционан ли е лаптопа, защото ако е такъв няма за какво да говорим....
              Ако не е, тогава трябва да установиш, дали проблема не е физически. С времето и посотоянното включване и изключване на УСБ устройства, портовете почват да се "разширяват" пълнят с прах и боклуци и поради това да не правят хубав контакт...
              Това може да се установи с преглед на порта за прах и боклуци от вън, и авентуално с включване на различни усб устройства(колкото по-нови, толкова по-добре защото включването и изключването влияе и на тях)
              И така, пробвай с 2-3 нови устройства на тези портове, дали ще ги "захапе" може и леко да ги размърдаш, придържаш, за да се получи по-добър контакт... Ако никои порт не реагира по този начин, остава варианта за УСБ хуба, само, че не активен според мен...
              Първо това пробвах - не става.
              Странното е че няколко пъти след включване на лаптопа проблема е изчезнал и до няколко часа, обаче отново се появява!

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
              Колега, кажи с какъв Уйндоус си.. Като правиш преинсталация, оригинални драйвери ли слагаш или никакви?
              На мен ми изглежда точно на издънени драйвери..Доста често ми се е случвало същото нещо особено преди, когато мъчих стария лаптоп с уйн-виста..
              Твоя лаптоп поддържа тези уйндоуси:
              Operating System Windows XP Professional with Service Pack 2
              Windows XP Home with Service Pack 2
              Windows Vista Ultimate
              Windows Vista Home Premium
              Windows Vista Home Basic
              Windows Vista Starter......

Ако го мъчиш със седмица, може да ти даде този проблем.. Имам една работна тошиба дето не иска със седмица да ми подкара wireless..
              Сложи си правилната операционна система и инсталирай драйверите посочени за нея..
              Със седмица съм.
              А иначе и аз си мислех ,че може да е от драйвери, ама както казах не отбирам хич от такива неща.
              Може би в уиндоуса е ключа от палатката.

Коментар

На пореден лаптоп и то сравнително нов, забелязвам след разглобяване за профилактика, разпукани спойки на най-често употребяваните USB портове. Едно презапояване оправя проблема, но имах и няколко случая със смяна на USB. При опит за презапояване се оказва, че някой от краката на куплунга е скъсан и виси в нищото. При студен лаптоп контактува, а като загрее и греда.
                Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Първоначално публикуван от Myyy Преглед на мнение
                  На пореден лаптоп и то сравнително нов, забелязвам след разглобяване за профилактика, разпукани спойки на най-често употребяваните USB портове. Едно презапояване оправя проблема, но имах и няколко случая със смяна на USB. При опит за презапояване се оказва, че някой от краката на куплунга е скъсан и виси в нищото. При студен лаптоп контактува, а като загрее и греда.
                  Хм... интересно!
                  Ще проверя първо това.

Коментар

Re: Моля за съвет за проблем с USB port!

Най-добре го занеси някой специалист да го погледне.
                    Голяма е вероятността да е хардуерен проблем.

Коментар

От: Re: Моля за съвет за проблем с USB port!

То 100% е хардуерен проблема, но въпроса е дали е дребен или сериозен. ако си пробвал това с различните устройства. Остава да се отвори е евентуално да се презапоява...

И ги чистете тези лаптопи на време, не след като полвината компоненти прегреят и се разпоят от топлината. За охлаждащите подложки същото се отнася, купува се в началото заедно с лаптопа(особено ако лаптопа е горещ). Като се наблъска охлаждането с боклуци и 10 охлаждащи да му сложиш - все тая...

Коментар

Мерси за съветите!!!
                        Този лаптоп го взех преди около три месеца - втора ръка, така че не знам какъв живот е живял преди.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X