Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разширяване, намаляване, пренаново-цепене на диск

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разширяване, намаляване, пренаново-цепене на диск

Колеги, може ли да ми кажете свестна програма за промяна на големината на дисковото пространство и ако може линк за сваляне.
    На С: ми остана малко място и реших да го разширя за сметка на D: с Partition magic, но остана едно неубединено място след F:

Как да го оправя това?

Re: Разширяване, намаляване, пренаново-цепене на диск

Мале кой го наряза така диска
    Мъничък е за толкова партишъни няма никакъв смисъл, по добре го събери на едно, от тези парчетии не печелиш нищо, защото ако гръмне диска ще си заминат всичките.
    Ползвал съм само Partition magic и то преди години не знам да има по добра.

Коментар

От: Разширяване, намаляване, пренаново-цепене на диск

Ами, аз,..., такова,..., , компа е на 6-7 години и преди време нямаше толкова големи файлове както сега и затова така е нацепен, но сега ще взема да се опитам да го събера на 2 партишъна.
      Просто ползвам и оригинален софтуер с компа и като се преинсталира - форматира цялото С: (то за 6-7 години съм го преинсталирал веднъж де )

Все пак пратете ми линк към някаква работеща и изпробвана версия на някакъв "Партишън уизърд" ако може, че аз се ядосах на моя "Партишън меджик" и го деинсталирах мисля, че "Партишън меджик" 8 версия работеше много добре

Коментар

то за 6-7 години съм го преинсталирал веднъж де
        По добре го преинсталирай и събери диска на едно, пусни му пълен формат не куик в НТФС.
        Даже ще тръгне и по бързо.

Коментар

Ей тука ме хвана натясно
          Не съм убеден, че ще ми стигнат познанията да го форматна и събера от 4 партишъна(а те в момента са и 5) в 1, че поне на 2 да разцепя(пак казвам заради инсталирането на Уиндоуса ми трябват поне два партишъна).
          Това под ДОС го умеех на времето, но не съм го практикувал отдавна...

Може и някакво ръководство да ми изпратите как под ДОС да се форматира, но за момента смятам да е последен вариант

Коментар

Бутваш от ЦД то на Уиндоус, като стигне до партишъните - просто изтриваш всичките и готово, после си има опции за правене на партишъни, ако не дефинираш ще остане една, няма команди, само цъкаш, а за какво са ти 2 партишъна, 2 операционни системи ли ще инсталираш?

Коментар

От: Re: Разширяване, намаляване, пренаново-цепене на диск

Уха, едно от любимите ми занимания, малък празник е за мен, когато се налага да прецепвам, местя и т.н. пълен харддиск с информация :-)

Аз ползвам основно две програми - Partition Magic и Acronis Disk Director - и двете от Hirens компилацията. Acronis като цяло работи по-бързо, дори смея да кажа, че се справя по-добре от Партишън Меджика.

На Vista и Win7 обаче, Партишън Меджика не се справя особено (NTFS-а там е друга по-нова версия), затова там ползвам Акронис Диск Директор.
              Ти като гледам си ХР.

В твоя случай, наистина много партишъни, а всеки един нов партишън ти яде служебно място от харддиска, което не може да ползваш.
              Реално, на повече от 2 партишъна аз отдавна не цепя - на С да ти е операционната система, и на Д да са ти всички останали глупости (потребителски файлове - снимки, документи, филми, музика и т.н.), а ако нямаш и много потребителски файлове спокойно може и само на 1 партишън.

В момента, ако не искаш да преинсталираш: файловете от трети и четвърти партишън ги махаш от харда (или ги мяташ на втория партишън, ако има място), след това с Акрониса или Партишън меджика се изтриват всички дялове СЛЕД втория (т.е. да останат само С и Д), след това се разширява дял Д до края на свободното пространство! А, понеше искаше да разширяваш и С, дял Д трябва да се разшири до края на свободното пространство, но да се намали малко от началото му, за да може после да разшириш пък дял С по познатата схема.

Или, бастисваш Win-а, след като те кара да натиснеш F8 си разпознава дяловете и ти ги показва, и там можеш да ги изтриеш всичките, при което ще ти се получи един цял дял, но Unallocated (т.е. празен харддиск), и после с "C" (Create Partition) си създаваш нови дялове - С-то си го заваш с какъвто размер искаш, Д-то също. При този метод кофтито е, че трябва да прехвърлиш всички важни неща някъде на друго място.

Ако ми беше наблизко щяхме да го опаткаме набързо, ама така във форума е малко сложно за обяснение, особено ако не си го правил друг път, има голяма вероятност да затриеш нещо важно.
              Последно редактирано от HD; 29-05-12, 08:23. Причина: Едно от любимите ми занимания :-)
              Hristo Draganov
              http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Благодаря за отговорите - просветна ми сетих се, че в началото на инсталацията на Уиндоус-а пита къде да инсталира и може да се пипат партишъните.
                А на въпроса защо са ми 2 партишъна(C: & D - ами при евентуален вирус или друга нужда от преинсталация на Уиндоус-а да не се налага да форматирам всичката информация, а на D: да се запази каквото имам нужда - снимки, документи, филми и каквото се сетиш, а да се форматне само С:. Пък и е по-бързо.

Колега HD - прати ми работеща и изпробвана версия на Acronis Disk Director - може някъде да я качиш и на лично да ми пратиш линк, ако е удобно. А може и на Partition Magic ако ти се занимава.
                Мерси!

Коментар

http://www.hirensbootcd.org/category...rsions/page/2/

Ми примерно оттук си дръпни някоя от 10 нещо версиите - в по-новите непипнати версии (освен разните му там Restored и т.н.) мисля, че Акрониса и Партишън Меджика не бяха включени.
                  Hristo Draganov
                  http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

@ maistora_1
                    Колега, реши ли си проблема?

Коментар

@ HD - какво ще рече за Acronis Disk Director -> Dos Commercial?
                      Под DOS ли работи?

@DiTBul - то не чак проблем, но не ми е останало време все още. Кажи какво имаш в предвид?

Коментар

Първоначално публикуван от maistora_1 Преглед на мнение
                        @ HD - какво ще рече за Acronis Disk Director -> Dos Commercial?
                        Под DOS ли работи?

@DiTBul - то не чак проблем, но не ми е останало време все още. Кажи какво имаш в предвид?
                        Acronicsa e доста далече от ДОС. Да кажем, че е аналог на Partition Magic. Ако ще разделяш по този начин(с външна програма) намери HIren's boot CD около версия 10, както е казал колегата по горе. Иначе ако нямаш важна информация, може да го разделиш безпроблемно с инструментите на уиндоус.
                        Ако имаш важни файлове, запази ги някъде (не на HDD) винаги има риск нещо да се скапа, дори и да си advanced потребител...

Коментар

1. Това което искаш - линк към програма - Акронис, но не съм ползвал точно тази от линка. Аз използвам Акронис от сборката iNFR@ CD PE 6.2/6.3 (iso, 712 MB). Въобще тази операция е най-добре да се направи не под Windows, а с бутващ диск съдържащ каквото трябва.
                          2. Да те свържа с човек в София, който ще ти свърши работа.

Коментар

Благодаря на всички за съвети, информация и предложения!!!
                            Вероятно ще се тествам сам да "локейтна" "унлокейтното" пространство, след известно време ще направя преинсталация на "уиндоуса" и тогава ще гледам да му задам да прецепи диска по нов начин - на 2 диска с по-голямо С:, че явно с годините си трябва по-голям системен диск - новите софтуери яко ядат място. Говоря така, защото компа е на 6 години - тогава е цепен на 4 части и до скоро беше добре.

Коментар

...да прецепи диска по нов начин - на 2 диска...
                              офф...
                              За такова "прецепване" обаче ти трябва напр. брадва
                              А всъщност искаш да разцепиш 1 диск на 2 дяла.
                              С най-добри чувства, не искам да те обидя, но хубаво се посмях след кофти ден с леко ПТП Ти направо ма уби, ша знайш
                              Последно редактирано от DiTBul; 01-06-12, 00:36. Причина: добавен цитат

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X