Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ключа за палатката наречена "Дневници ЗДДС" (Windows версия)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ключа за палатката наречена "Дневници ЗДДС" (Windows версия)

Ако случайно ви се налага да си решите проблем с базата данни от горе споменатия софтуер (версия 1) то ето бърз и лесен (като рецепта за кекс) начин да стане.

Отваряте си директория "C:\Program Files\NRA\Deklaration\ZDDS\DATA". Вътре има файл наречен "DNEV1.mdb". Ако решите да го отворите пита за ключа за палатката... Доста дразнещо, ако се налага да въведете на ново около 300 записа за да може съответният безумен... извинете чудесен софтуер да ви генерира чудото на българските технологии под формата на дискета от 3.5 инча (добре поне, че не са 5.25 инчовите...) Ключа е (дословно, но БЕЗ кавичките) "ThАс№eL0rd)fTheR1ng*?" .

Надявам се че съм ви спестил някой бял косъм заради простотията на хората от НАП.
    Последно редактирано от господин никой; 03-04-12, 17:38. Причина: typo...

От: Ключа за палатката наречена "Дневници ЗДДС" (Windows версия)

Явно програмистите имат странен начин да напишат Lord of the ring - L0rd)fTheR1ng
    Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
    LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
    Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
      Явно програмистите имат странен начин да напишат Lord of the ring - L0rd)fTheR1ng
      Човека е търсил възможно по-силна парола срещу т.нар brute force атаки и като цяло това е най-хубавото, което е направил в тази програма... Паролата му става, другото... ми... горе-долу предполагам.

Коментар

Ако сега кажеш и как да си прехвърлим контрагентите от старата ДОС-овска програма, ще те черпя бира.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

За съжаление чак утре мога да метна едно око... Днес вече съм на съвсем друга вълна Жалко, че е толкова ветровито - иначе да съм яхнал я колело, я мотор

Коментар

А защо изобщо файлът с твоите собствени данни трябва да е кодиран?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              А защо изобщо файлът с твоите собствени данни трябва да е кодиран?
              Гледам това разширение "mdb", сещам се за Access и хич не ми се връзва с кодиран.
              “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
              Walter Rohrl
              GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Първоначално публикуван от javoresku Преглед на мнение
                Гледам това разширение "mdb", сещам се за Access и хич не ми се връзва с кодиран.
                В смисъл?
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ми опитай да го отвориш с Access и ще ти поиска парола...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    В смисъл?
                    В мисъл че се използва MS JET engine, а там до версия 3 включително паролата се пази в явен вид във файла, а при версия 4 "криптирането" е базирано на XOR алгоритъм. Нещата стоят малко по-добре при Access 2007+, но там не се ползва mdb-формат.
                    “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                    Walter Rohrl
                    GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

В мисъл че се използва MS JET engine, а там до версия 3 включително паролата се пази в явен вид във файла, а при версия 4 "криптирането" е базирано на XOR алгоритъм. Нещата стоят малко по-добре при Access 2007+, но там не се ползва mdb-формат.
                      Да, така е, но трябва да си поиграеш доста за да я намериш или да знаеш къде да търсиш, а ако си счетоводител/собственик на малка фирма това едва ли е най-приятното нещо на света.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X