Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с хостинга в space.bg

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблеми с хостинга в space.bg

Колеги, напоследък изпитвам проблеми с хостинга на spece.bg. При вас получават ли се такива неща или проблема е при моето ISP (нет.1)

Проблемите са : бавен достъп до сайта ми (картинките се зареждат 5 минути)

Днес направо всичките им сървъри бяха долу. Нямах нито поща , нито сайт. И техния сайт беше долу. По едно време се обправи. Попитах ги и казаха, че не са били долу в нито един момент. Според мен лъжат.
    Александър

Re: Проблеми с хостинга в space.bg

Има вероятно да не е имало свързаност до тях.
    Демек нещо някъде по трасето между теб и тях.

Коментар

От: Проблеми с хостинга в space.bg

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
      ..
      Днес направо всичките им сървъри бяха долу. Нямах нито поща , нито сайт. И техния сайт беше долу. По едно време се обправи. Попитах ги и казаха, че не са били долу в нито един момент. Според мен лъжат.
      Проверявай през прокси дали ги виждаш.

Може при теб да е запълнена/повредена/ и т.н връзката.

пп
      Достатъчен е понякога един заразен комп на твоя рутер за такива ядове.
      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
      Суперспам - спама на суперите

Коментар

Има сайтове които следят ъптайма 24/7 и ако има прекъсване, те уведомяват. Отделно всяка седмица ти пращат статистика за ъптайма, времето за акцес до сайта и т.н.
        Ето един които аз ползвам internetseer.com има фрии план, има и платен, в зависимост от статистиката която искаш...

П.С. Ако проблема е при теб, както казват колегите по-горе, много лесно може да се диагностицира, като по време на бавното зареждане направиш няколко рекуиста към случайни саитове, които не са кеширани(принципно не отваряш) пр. top.bg, start.bg, ... Ако проблема е при теб, ще го има и към другите сайтове.
        Също трабва да видиш дали няма пуснат торент някъде при теб, които да запълва целия канал...
        Последно редактирано от Glow; 30-03-12, 13:06.

Коментар

Не е при мен - всички други сайтове се отварят бързо, аз съм на нет1 и скоростта и връзката са добри. Благодаря за идеята със следенето на ъптайма.
          Александър

Коментар

Можеш да използваш pingdom.com за да си следиш доставчика на хостинг услуги.
            ;-)
            Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
            нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

Коментар

Благодаря за съвета! Pingdom ми показва downtime 37 часа за последния месец. Общ брой интервали от време. Дори в момента сайтовете ми са долу и губя ценни посещения о потенциални клиенти. Проблема е, че си закупих домейните през мизерниците от space.bg и ме притеснява, че в края на годината когато ми изтича плащането може да имам проблем. Някой може ли да ме посъветва как да действам. Мога ли да изискам от тях доставчика на домейните за да си ги заплатя навреме.
              Обмислям да премина на чуждестранен хостинг, например godaddy.com, върно са скъпари, но гарантират 99.9 % uptime. От Българските интернет услуги направо ми се повръща, а space.bg са най-големите измекяри на които съм попадал, а си мислех че с орязването на кабелите този вид мошеници са изчезнали.
              Александър

Коментар

Абе аз уж работя в тая сфера а пък тея спейс.бг никога не съм ги чувал.
                Ако местенето няма да ви създаде много ядове бих ви препоръчал фирма Ай Си Ен. Всички с нужда от малък споделен хостинг ги пращам там и до сега няма недоволен. Аз самия имам няколко акаунта при тях.

Ако се съмнявате коя точно машина по трасето дава ядове - аз ги проверявам с WinMTR - оставете го да работи ден, или повече и ще се види кой кога и защо

Допълнение за домейните: Принципно не би трябвало да е проблем да си прехвърлите домейна при който и да е регистрар. Зависи обаче, какво сте подписали с тези хора, и чий е имейла в полетата за контакти на самия домейн. Ако това е вашия имейл - нямате никакъв проблем.

Мога да се опитам да помогна, но трябва да видя конкретни данни - кой е домейна и т.н. За контакт на лични.

Поздрави.
                Последно редактирано от jkolarov; 03-05-12, 14:03.

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                  Благодаря за съвета! Pingdom ми показва downtime 37 часа за последния месец. Общ брой интервали от време. Дори в момента сайтовете ми са долу и губя ценни посещения о потенциални клиенти. Проблема е, че си закупих домейните през мизерниците от space.bg и ме притеснява, че в края на годината когато ми изтича плащането може да имам проблем. Някой може ли да ме посъветва как да действам. Мога ли да изискам от тях доставчика на домейните за да си ги заплатя навреме.
                  Обмислям да премина на чуждестранен хостинг, например godaddy.com, върно са скъпари, но гарантират 99.9 % uptime. От Българските интернет услуги направо ми се повръща, а space.bg са най-големите измекяри на които съм попадал, а си мислех че с орязването на кабелите този вид мошеници са изчезнали.
                  Не знам какви са сайтовете ти, и каква ти е таргет групата - Българска, Английска, Американска, но най-добре е хостинга да ти е там от където са клиентите ти(посетителите ти), защото най-малкото ще зараждат сайта ти е 1 идея по бързо. Забрави за идеята, че български потребител ще зарежда по-бързо сайт на гоДади отколкото ако сайта ти е на БГ хостинг. Най-елементарна справка може да направиш като си пуснеш един ping към бг хостинг саит и към yahoo, godaddy... А точно за услугите на вторите, мисля има къде, къде по-добри хостинг компании. Аз също може да се каже, че работя в тази сфера и също сега чувам за спейс.бг. Със определението за Българските хостинг компании не съм съгласен. Смятам, че тези които са се запазили, предлагат достатъчно добри услуги и може да им се разчита.
                  Относно домейните, няма как да си платиш на друг, но(би трябвало да) може да ги прехвърлиш към които искаш регистратор. Виж си меилите които са посочени при регистрацията, ако нещо не е наред, би трябвало да може да го промениш през панела за управление на домейна, включително имена на регистратор, е-меил адреси. Но основното което те интересува е дали е позволена опцията за трансфер на домейна. Дори и да е забранена, би трябвало да ти я разрешат ако поискаш. Защото реално в момента домейна си е твой...

Ако искаш добър американски хостинг трябва просто да прочетеш малко англоезични webmasters сайтове и ще намериш това което ти трябва...

П.С. Преди малко видях един сайт в профила ти. Ако става въпрос за него. Определено си търси БГ хостинг. ИЦН, суперхостинг, хост.бг всичко ще ти свърши работа...
                  По саита също има какво да се желае, но това вече е друга тема на разговор ))
                  Последно редактирано от Glow; 10-05-12, 09:31.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X