Обява

Свий
Няма добавени обяви.

MBR-a се скапа .....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• MBR-a се скапа .....

На една от настолните ми машини Джама не иска да тръгне .....
    Последва проверка за буби с Кашпировски ..... няма.
    Викам си ще го преинсталирам (предния не беше пипан около 5 години!).
    Ама, викам си нека е на чисто и .... си пуснах любимата команда format c: ....
    Пускам нова инсталация и .... сандъка ми вика проблем с MBR !!!!
    Някакви идеи .......
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Re: MBR-a се скапа .....

low level формат на диска.
    имаше и дос команда за тази работа
    DOS fixmbr

http://www.computerhope.com/fixmbr.htm

По време на инсталацията изтриваш партишъните и даваш нов партишън със НТФС и да не е куик формат.

Коментар

От: MBR-a се скапа .....

Решението ти е Hiren's Boot CD, в него има всичко.

Коментар

според мен имаш realocated сектори в мбр-а.
        закачи харда на друг комп и прочети смарт-а с тази програма: http://hddguru.com/download/software...DDScan_v31.zip
        ако има червена точка на realocated - лошо, сменяй харда, ако няма - сложи харда обратно и с буутващия диск влез в recovery конзолата (натискаш R) когато те пита. Там ще те пита коя инсталация искаш да оправиш, натискаш 1, после те пита за парола - ако има пишеш я, ако няма натискаш ентер. После пишеш: fixmbr ще те пита да или не, пишеш да, после fixboot и пак те пита да или не, пиеш да, рестартираш и си готов.

Коментар

може и с fdisk /mbr

ако проблема е там де
          иначе в hiren cd има една HDAT може да ти сканира целия диск дали се чете и записва сектор по сектор.
          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Благодаря на всички!!
            Изтеглих Hiren's Boot CD 15.1
            Пуснах HDAT .... и сега чЕкам малко да видим какво ще изплюе.
            В момента върви Pass 1 ... не знам колко Паса ще му прави?
            Ще Ви държа в течение на .... борбата ....

До тук 10% от 500GB са ОК.

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Да довърша .... че мина много време от тогава:
              Диска беше Сийгейт от "култовата" 7200.11 серия ... за тези, които не знаят, това ще рече .... проблемен още от завода. Оправя се единствено със смяна на биоса, ако го усетиш навреме ... има си изписано в нета всичко.
              Опитах да го флашна, ..... ама .... дъното не вижда такова нещо, като диск. Все едно не е закачен.
              Последва борба в терминален режим, ... изучих му половината команди и ..... НИЩО!

Сега е на пирона на стената, но преди това ходи на HDD (чете се Хард Диск Доктор) ... за 26-27 часа успя да изкара всичката иннформация в него, беше около 400 Гб е ..... и ми струваше едни финикийски знаци. Та те така ....

Коментар

Не беше ли в гаранция? На мен ми замениха 2 такива поради същата причина. Seagate дори имаха бюлетин за тази серия и ги заменяха, като дори и транспорта беше за тяхна сметка. Единствено не поемаха отговорност за информацията. Кофти случка, но поне са ти спасили информацията.

Коментар

Да, вероятно е още в гаранция, ама ..... аз като всеки мъж, изхвърлям гаранционната карта след напускане на магазина.

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                    Да, вероятно е още в гаранция, ама ..... аз като всеки мъж, изхвърлям гаранционната карта след напускане на магазина.
                    във всеки нормален магазин имат копие от гаранционната карта.
                    Щом е Seagate, то той е доставен от СММ97 (т.нар. Мост Компютърс) или от Асбис... що не писа модела и марката по-рано, можех да ти спестя малко парички...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X