Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спам в електронната поща на АБВ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спам в електронната поща на АБВ

Има ли начин да се спре 'спама' в 'АБВ' пощата?
    За съжаление не мога да я зарежа тази поща.
    За момента ръчно прехвърлям нежеланите адреси в "Блокиране на адрес или домейн " , но това е къртовски труд. Дайте по-добра идея.
    Благодаря!
    Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

От: Спам в електронната поща на АБВ

Има бутонче "спам". Като маркираш някое писмо, натискаш бутончето и готово. Мейла ми е в АБВ повече от 10 години, напоследък я се появят 1-2 писма на седмица, я не. А мейла го ползвам по работа и го пиша навсякъде. Непоисканата търговска реклама е друга тема. Ако това е проблема, прочети тук

Коментар

Не можеш да инсталираш допълнителни филтри освен вече същестуващите, но можеш да помогнеш на хората да усъвършенстват наличните. Както каза колегата - използвай активно бутона "Спам" и това ще реши проблемите ти.

Аз имам адрес в АБВ още отпреди да бъде пусната услугата публично. Смятам, че се справят много добре със спама.

Коментар

Започвате да ме убеждавате в очевидни за мен неща.......Дори, че в последно време си правя труда да забранявам адреси, никнат нови 'спам' като гъби. Като маркирам някои съобщения като 'спам', имам чувството, че от дадения адрес пак ми пращат съобщения. Секцията 'спам' трябва или не трябва да я чистя от време на време? Какво се случва с адреса, чието съобщение съм преместил в графа 'спам'?

Благодаря за насоките относно "Непоисканата търговска реклама", макар те да са малка част от нежеланите съобщения.

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
          Започвате да ме убеждавате в очевидни за мен неща.......Дори, че в последно време си правя труда да забранявам адреси, никнат нови 'спам' като гъби. Като маркирам някои съобщения като 'спам', имам чувството, че от дадения адрес пак ми пращат съобщения. Секцията 'спам' трябва или не трябва да я чистя от време на време? Какво се случва с адреса, чието съобщение съм преместил в графа 'спам'?

Благодаря за насоките относно "Непоисканата търговска реклама", макар те да са малка част от нежеланите съобщения.
          В общия случай спам-филтърът не работи само по адреса, а по цялото съдържание на писмата. Това дето е само с адресите, спамерите отдаааавна са го усвоили и не ги спира. Няма значение дали триеш писмата от спам-папката, те си се трият автоматични и от това че си ги изтрил не се променя храненето на филтъра.

Коментар

Аз също имам проблем с ABV-пощата от около 2 месеца.
            Не става дума за обичайния спам, а постъпващ спам с моя e-mail адрес. Сиреч, все едно и пиша сама на себе си.
            Сигнализирах екипа на ABV, както му е редът и в отговор получих разяснение, че два идентични мейла не може да има.
            Не съм особено грамотна технически, но все пак ми се струва, че мейлът ми се ползва за генериране на спам.
            Нямам представа как да противодействам на такова нещо.
            Ако някой тук разбира.....
            Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
              Аз също имам проблем с ABV-пощата от около 2 месеца.
              Не става дума за обичайния спам, а постъпващ спам с моя e-mail адрес. Сиреч, все едно и пиша сама на себе си.
              Сигнализирах екипа на ABV, както му е редът и в отговор получих разяснение, че два идентични мейла не може да има.
              Не съм особено грамотна технически, но все пак ми се струва, че мейлът ми се ползва за генериране на спам.
              Нямам представа как да противодействам на такова нещо.
              Ако някой тук разбира.....
              За съжаление, разбирам. За съжаление, си говорила с някой неграмотник.

Целият начин на работа на e-mail предполага, че се вярва на изпращача за всичко, което той твърди - включително, за това кой е той самият. Това е възникнало във времена, когато е било напълно основателно, а после е останало, защото е било трудно да се промени при такова разпространение.

Нормалният начин за изпращане на спам е да се използва списък от адреси и да се подставят за изпращач и получател произволни адреси от списъка, без да се гледа дали са еднакви. Такъв e-mail е протоколно валиден и само някакъв нарочен контрол може да го определи като нежелан. Ако успее.

Друго неприятно нещо е, че "преносимост на email" във вида, в който го има за телефоните, няма да има никога. Частични решения съществуват, но те частични и ще си останат. Може, разбира се, човек да си купи свой домейн и да го мести между e-mail доставчици, но това изисква известни пари, известно занимание и известна грамотност.

Единственото, което може да се направи в такива случаи е, да се чака от доставчика да се оправят. Това може да е или да не е добра стратегия.

Коментар

Благодаря, Ясене. Ще скръстя ръце и ще чакам проблемът да отмре.
                Дано.
                Тъпото е, че това е мейлът с пълното ми име, който ползвам като служебно-официален.
                Абсолютен резил е да пращат от него реклама за виагра (примерно), която да достига до колегите ми.
                Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Абсолютен резил е да пращат от него реклама за виагра (примерно), която да достига до колегите ми.
                  То е резил, ама не за теб, така че не се тревожи. Резил е за администрацията на отсрещния e-mail сървър, който пропуска такива неща до пощенските кутии на потребителите си.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    В общия случай спам-филтърът не работи само по адреса, а по цялото съдържание на писмата. Това дето е само с адресите, спамерите отдаааавна са го усвоили и не ги спира. Няма значение дали триеш писмата от спам-папката, те си се трият автоматични и от това че си ги изтрил не се променя храненето на филтъра.
                    Ясно!
                    Само не разбрах към чии роднини да адресирам поздравите......

Има ли вариант нещо на пререгистрация, да ми остане името/адреса на пощата, но да се смени някоя цифричка......служебно......

Коментар

Ясно!

Има ли вариант нещо на пререгистрация, да ми остане името/адреса на пощата, но да се смени някоя цифричка......служебно......
                      Ако искаш хората, които ти знаят адреса, да продължат успешно да си пишат с теб, ясно е, че и спамерите (те не са хора, ама...) които ти знаят адреса, успешно ще си пишат с теб. Толкова за пререгистрацията.

Никога не съм имал поща в АБВ, да не би някъде да има опция за изключване на спам-филтъра, че такава мъка е при тебе?

За роднините не знам - почни от АБВ, те ще предадат на когото е нужно.

Коментар

Благодаря, Ясене. Ще скръстя ръце и ще чакам проблемът да отмре.
                        Дано.
                        Тъпото е, че това е мейлът с пълното ми име, който ползвам като служебно-официален.
                        Темата за изпращането на съобщения от чуждо име я обсъждахме ето тук: http://www.offroad-bulgaria.com/show...10#post1731310

Аз също съм получавал писма "от себе си" и то точно за виагра - идвали са директно във "входяща кутия".

Интересното в случая е, че ABV имат SPF запис, при това строг:
                        abv.bg. 86400 IN TXT "v=spf1 a mx ptr ip4:194.153.145.0/24 ip4:212.73.129.160/28 ip4:87.120.176.0/26 -all"

Имаме най-общо казано два варианта:

А. Някой изпраща спам през SMTP сървъра на АБВ (те предлагат такава услуга на http://apps.abv.bg - дават достъп до SMTP сървъра си). Ако е така, то говори лошо за администратора им, който не следи логовете за спам изпратен от самия него.

и/или

Б. АБВ си има SPF запис за изпращаната поща, но когато получава поща въобще не се вълнува дали изпращача има такъв. Тук има известни мънички основания да кажем, че такова нещо е допустимо, но темата е дълга и широка.

Накратко - няма решение на този проблем, което да не е свързано с администратора на АБВ сървъра.

П.П. Поправям се, проверих - причината е "Б.". Спам филтрите на АБВ не гледат за SPF запис във входящата поща. Всеки от нас може да изпрати поща на адрес в АБВ от който си иска e-mail адрес на света, без да му знае паролата и без да има достъп до сървърите му, и тази поща ще бъде доставена директно във "Входяща кутия".

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        То е резил, ама не за теб, така че не се тревожи. Резил е за администрацията на отсрещния e-mail сървър, който пропуска такива неща до пощенските кутии на потребителите си.
                        Тоест резила наистина е за АБВ...
                        Последно редактирано от Wattie; 15-01-12, 07:26. Причина: П.П.

Коментар

Ясно!

Влез в АБВ и отиди на "Настройки > Защита от спам". Там имаш някакви опции:

Изключена: Входящите писма не се проверяват за Спам.

Обикновена: Всички писма, които системата за защита на АБВ Поща идентифицира като Спам, се преместват автоматично в папка Спам.

Стриктна: Писмата от адреси, които не са включени в адресната книга, списъкът с разрешени адреси или мейллисти, се индентифицират като Спам.

В случая трябва да е включено на "Обикновена" защита. Дали е възможно твоята да е на "Изключена"? Съмнявам се, но все пак да попитам.

Коментар

За сметка на това маркират като спам напълно легална поща.
                            When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
                              Влез в АБВ и отиди на "Настройки > Защита от спам". Там имаш някакви опции:

Изключена: Входящите писма не се проверяват за Спам.

Обикновена: Всички писма, които системата за защита на АБВ Поща идентифицира като Спам, се преместват автоматично в папка Спам.

Стриктна: Писмата от адреси, които не са включени в адресната книга, списъкът с разрешени адреси или мейллисти, се индентифицират като Спам.

В случая трябва да е включено на "Обикновена" защита. Дали е възможно твоята да е на "Изключена"? Съмнявам се, но все пак да попитам.
                              Да, на 'обикновена' е.

Първоначално публикуван от persuader
                              За сметка на това маркират като спам напълно легална поща.
                              Да, това го има и при мен, но рядко...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X