Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с моя компютър!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с моя компютър!

Здравейте всички!Имам силен компютър, но от известно време постоянно запецва каквото и да правя. Характеристиките са ми 6.00 GB, Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8300 @ 2.50GHz, ATI Radeon HD 5670, 1 TB hard disk. Бях го прейнсталирал преди няколко месеца, може би пет или шест. Работата е там че се оптитвам да играя игри но все ми запецват, а винаги покривам изизкванията. Включително "Minecraft" ми запецва сравително доста, а не мисла че би трябвало да ми запецва. Ако ми помогнете ще съм ви много благодарен. Сега играя Assassin's Creed Revelation, и ми запецва, а е доста досадно.?

От: Проблем с моя компютър!

Може много неща да са. Закарай го на специалист да тества конфигурацията, щото не винаги много означава по-добре. Според мен най-често проблемът е във видеокартата.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Само в игрите ли запецва или навсякъде? И зацепването "класическо" ли е, т.е. всичко се успива, мишката не мърда въобще? Или пък индикатора на хард диска си мига, музиката си свири, сиреч работи си компа, но само екрана се е "успал"?

1. Ако е навсякъде - пробвай да извадиш втората плочка рам памет и опитай пак. Ако пак запецва - извади първата и на нейно място сложи втората и пак опитай. Ако пак запецва... е най-вероятно не е от РАМ-а (две дефектни иде много). И нещата стават сложни, с клонене към видео картата.

2. Ако е само в игри - почваш да клониш към видео карта. Проблемът явно е свързан с 3D процесинга.

Аааа, да и още нещо - виж дали всички вентилатори работят нормално и се увери, че не всичко е потънало в прах. Особено важно е турбината на видео картата да работи нормално. При 3D графика картата се товари много и грее страшно. Ако си "овърклоквал" нещо по компютъра - върни го на щатни стойности.

И накрая, но може би не на последно а даже на първо място - какво ти е захранването? Много често именно такива проблеми се появяват от него. Не ми казвай, че е от онея китайските, които "идват с кутията", а тя самата е от 50-60 лева? Ако е така, то вземи от приятел хубаво захранване и пробвай с него. Ако проблемът се отстрани - бягай към магазина да си вземеш читаво захранване. Ценовия диапазон е 140-200 лева за читаво (има и по-скъпи, но не ти трябват).
      Последно редактирано от Wattie; 03-12-11, 08:56.

Коментар

Може да опиташ и с livecd с някоя антивирусна (примерно AVG). Мисля, че трябва да напишеш в гоогле avg rescue cd и ще ти излезе. Желателно е и да имаш интернет връзка, по възможност по DHCP или със статични настройки (да не е VPN). Това ако е от вирус.
        Иначе ако е хардуерен проблем вече трябва повече ровене...

Коментар

Първоначално публикуван от kiro_75 Преглед на мнение
          Здравейте всички!Имам силен компютър, но от известно време постоянно запецва каквото и да правя. Характеристиките са ми 6.00 GB, Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8300 @ 2.50GHz, ATI Radeon HD 5670, 1 TB hard disk. Бях го прейнсталирал преди няколко месеца, може би пет или шест. Работата е там че се оптитвам да играя игри но все ми запецват, а винаги покривам изизкванията. Включително "Minecraft" ми запецва сравително доста, а не мисла че би трябвало да ми запецва. Ако ми помогнете ще съм ви много благодарен. Сега играя Assassin's Creed Revelation, и ми запецва, а е доста досадно.?
          Драйверите за видеото ти не работят - потърси верните.

Коментар

Re: Проблем с моя компютър!

Драйвери за видеокарта според мен, или самата видеокарта.

Моя лаптоп забива, когато работя на 2 монитора и гледам няколко флеша веселото АТИ (до сега само с Нвидия не съм имал сериозен проблем) - вярно, че имаше модели на някой производители на който им горяха чиповете на паметта но поне спираше да работи и проблема беше ясен.

Коментар

Да не пускам нова тема......аз съм си коНпютърно ренде и проЗт юзър и за това да питам ненаучно
              "Мак"-а който ползвам, започна да губи бързодействие, стигна се до 10мин. за да зареди след стартиране (много е дори за спокоен човек като мен) трих където намерих "кеш" и "хистори", може и да е имало подобрения, може и да съм си внушавал. По съвет на съфорумник (компютърен специалист) стартирахме със задържане на "шифт"-а понеже така "мака" стартирал в някакъв друг режим и триел натрупаната "плява"....да ама нъц след 2 минути опити да стартира, без да пише нищо на екрана машинката се самоизключи още няколко опита със същия резултат ....и сега моля за помощ как да му вдъхна живот
              "Мак"-а ми е подарък от "Глински" и знам само че операционната система е нещо като ХО10.4....
              П.П. Пиша от чужд компютър, при това и без очила (че вчера едното стъкло падна и се счупи), моля ако има грешки да ме извините за въпроси по-добре по телефона.
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Никакви съвети Толкова голям форум, а никой да не разбира от възкресяване на"Мак"-ове.....

Коментар

Аз имах проблем като твоя, обаче с ОС Windows 7... Цялата работа дойде от единия хард диск (аз съм с 2 харда). Неправилно свързани букси на лампите и копчето за рестарт създаваха допълнително напрежение... Махнах единия хард и компютъра се оправи.

П.П. Не съм много на Ти с компютрите, но споделям моя проблем как се оправи

Коментар

Първоначално публикуван от Crosser Преглед на мнение
                    ... Махнах единия хард .....
                    Даже незнам къде да го търся и как изглежда. Предполагам че съм с един, "дефекта" се появи в "движение" не по време на човъркане вътре предполагам е нещо софтуерно, а там съм кръгла нула

Коментар

Ако не е решен въпроса, едно бързо търсене в гугъл показа, че може да е от батерията на биос-а (PRAM). Първо трябва да се пробва с ресет на PRAM, като при стартиране се задържат Command, Option, P и R. След като се чуе стартовия сигнал 2 пъти се пускат и си продължава с нормалното стартиране. Ако това не стане, трябва да се подмени батерията. Другите възможни хардуерни проблеми са разхлабени конектори или мрежови проблеми (трябва да се пробва с откачане на мрежата и друга периферия ако има). Софтуерните проблеми може да са в "Login items". Влиза се в System Preferences, Accounts, Login Items и се изключват едно по едно докато се намери проблемното. После останалите се възстановяват. За по-лесно трябва предварително да се направи копие на файла loginwindow.plist, който се намира в папка ~/Library/Preferences и от там да се гледат кои са били. (това последното ми звучи по-сложно и явно трябва човек който е по в час)

От тук:
                      http://reviews.cnet.com/8301-13727_7-10332743-263.html

Коментар

Първоначално публикуван от nigell Преглед на мнение
                        ...Първо трябва да се пробва с ресет на PRAM, като при стартиране се задържат Command, Option, P и R. .......
                        Аха мерси, с малко опити го докарах да ме пита от къде да си "Буутне"....ама после пак се самозагася т.е. ще се ходи на сервиз

Коментар

Дедо, "сервизите" за мак хич не са много, за сметка на това са скъпи
                          Не го носи в обикновенна фирма, дет продават компоти, щот те мразят (щот не разбират) всичко, що не е боза.
                          ОС-а му дефакто е модифицирано БСД, а БСД/Линукс да започва да бави... мерише ми на хардуерен проблем.
                          Изчакай малко да се разтърся, че да ти намеря компетентна помощ...
                          Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                            Изчакай малко да се разтърся, че да ти намеря компетентна помощ...
                            Мерси, ще чакам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X