Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте ми хубав рутер!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Препоръчайте ми хубав рутер!?

Здравейте, от около година съм с рутер Repotec и ми скъсва нервите, незнам как действа но на PC-то интернета си е перфектен а на лаптопа е слаб и често се губи.. Кажете какъв рутер да си купя за да имам интернет в гаража, двора, къщата и тн.. Може и нещо с което да усиля сигнала на този!?..

пП. Довечера ще пиша за какъв диапазон г/д ми трябва да ловя интернет че не съм сигурен, баща ми е по запознат с квадратурата.
    OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

От: Препоръчайте ми хубав рутер!?

Ако PC-то ти е вързано за рутера с кабел а лаптопа - безжично - няма какво да се чудиш. Но проблемите могат да са от разстояние, прегради, разположение на рутера, качество на безжичния хардуер на лаптопа. Ще се учудиш какви веселби стават ако сигналът трябва да мине една читава стена по диагонал например (стил - рутерът монтиран на стената в единия и край, а лаптопа - от другата страна на стената, в друга стая, от другия край).

Ако все пак си сигурен че е рутера а не нещо друго - Linksys са читави когато не са най-евтиния модел, имам приятни впечатления и от D-Link.

По идеологически причини не позволявам на нищо произведено от Belkin да ме доближи на по-малко от 30 метра ако не съм с чук в ръка.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Точно така.. връзан е с кабел към ПС-то а лаптопа е безжичен, всъщност си прав и за стените.. сега го тествах и има разлика! Все пак няма ли някакви "мощни" рутери който да не се притесняват от стени и тн?

пП. Лаптопа ми е Asus K70AB .. ако има значение!
      OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Тези които познават тази материя едва ли ще оспорят препоръката ми за AirOS чипсета. Това е и официалния им сайт. Сравнението на тези продукти с разни други като dlink, lynksys и т.н. е като сравняването на Лом и Лондон. Мисля, че има поне още една фирма, която предлага AirOS в БГ, но аз знам само тази от линка който съм дал. Ако имаш нужда от разяснения във връзка с избора пиши.

Първоначално публикуван от Спас Спасов Преглед на мнение
        Все пак няма ли някакви "мощни" рутери който да не се притесняват от стени и тн?
        Да има такива. AirOS са такива, но не само мощността на рутера има значение, а и тази на отсрещното устройство. Когато лаптопа излъчва с 5-50 mW просто АП-то на го чува. И за това са помислили пичовете - UniFi При тази система имаш входни точки в колкото си поискаш помещения. Всички работят обаче като едно AP и се виждат като една WiFi мрежа. Когато разнясяш лаптопа или смартфона из стаите те се конектват към точката която чуват най-добре без ти самия нищо да правиш и без да го усещаш кога се случва. UniFi обаче не се занимава с рутиране. За целта може да използваш сегашния си рутер по кабел колкото да натва вътрешната мрежа.

Още по-гъвкава и с още по-големи възможности е модулната система на Mikrotik, но тя вече е с леко професионална насоченост и трябва да имаш сериозни претенции и малко повече познания за да може дори само да подбереш необходимия ти хардуер.
        Последно редактирано от elbgt; 25-10-11, 17:45.
        My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
          AirOS са такива, но не само мощността на рутера има значение, а и тази на отсрещното устройство. Когато лаптопа излъчва с 5-50 mW просто АП-то на го чува. И за това са помислили пичовете - UniFi При тази система имаш входни точки в колкото си поискаш помещения. Всички работят обаче като едно AP и се виждат като една WiFi мрежа. Когато разнясяш лаптопа или смартфона из стаите те се конектват към точката която чуват най-добре без ти самия нищо да правиш и без да го усещаш кога се случва. UniFi обаче не се занимава с рутиране. За целта може да използваш сегашния си рутер по кабел колкото да натва вътрешната мрежа.
          Подобен ефект като описания, но вероятно доста по-евтино, можеш да постигнеш с още един рутер, който да сложиш в гаража. Особеното е, че трябва да позволява качването на 'къстъм' ром, примерно DD-WRT. Такива са някои линксис, бъфало и др., може да се провери в сайта на DD-WRT. Втория рутер се настройва като 'wireless repeater bridge', не е сложно и има подробни описания в мрежата.
          JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

Ефекта определено е само "подобен" по простата причина, че с рипитър имаш един wireless хоп в повече, а това определно забавя много. В горния случай всички входни точки са свързани директно в ethernet мрежата и са равнопоставени. Освен това увеличават пропускателната способност за WiFi мрежата с толкова, колкото е броя на активните точки. Естествено това важи при включени поне две клиентски устройства.

Коментар

http://www.argo-contar.com/e-shop/Ai...wer_router.htm
              When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Re: От: Препоръчайте ми хубав рутер!?

Тези които познават тази материя едва ли ще оспорят препоръката ми за AirOS чипсета. Това е и официалния им сайт. Сравнението на тези продукти с разни други като dlink, lynksys и т.н. е като сравняването на Лом и Лондон. Мисля, че има поне още една фирма, която предлага AirOS в БГ, но аз знам само тази от линка който съм дал. Ако имаш нужда от разяснения във връзка с избора пиши.
                Страхотни са няма спор по въпроса, но за тази цена по добре един кабел и още един рутер.

Поне за мен е скъпо решение и ако е за да мога да си цъкам в интернет не си заслужава.

п.с. Сега, друг е въпроса ако ти трябва за работа.

Linksys или D-Link стават за домашно решение и работят добре, иначе вкъщи в момента съм със Level One за 20лв. и вече половин година си работи без забележка.

Коментар

Е не. Съвсем не са скъпи. На този пазар място за изхвърляния няма. Цената на масовите AirOs продукти е еднаква с тази на останалите производители. Примерно моделът Ubiquiti NanoStation Loco M2 е 82 лв без ДДС (98.40 с ДДС) което е дори със 60 ст. по-евтино от аналогичния като функционалност Buffalo с DD-WRT firmware, който е 99 лв.
                  По повод темата ми се ще да изясня нещо което явно много хора не го разбират. Мощното AP не е гаранция за голямо покритие, а е само предпоставка. За да има комуникация между две устройства, в случая AP - клиент не е достатъчно само едното да е мощно. И двете устройства предават и приемат. Мощното AP осигурява едностранно това условие. Трябва и клиентското устройство да има поне същата мощност за да се осъществи надеждна комуникация. Много често на лаптопа си виждаме свободни мрежи, но не можем да ги използваме. Причината е вече споменатата, а именно че ние ги чуваме, а те нас не. Решението е устройство което да осигури по-голяма изх. мощност на лаптопа ни. Примерно Ubiquiti WifiStationEXT-1000mW.
                  Цената му е 53 лв. без ДДС. Със този модел съм осъществявал надеждни връзки с домашния ми Loco M2 на разстояние над 2 км на открито въпреки че в описанието му се говори за 100+ метра, което явно е гарантираното разстояние в сгради. Осъществявал съм и надеждна комуникация с много отворени мрежи с които само с лаптопа нищо не се получава.

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                  по добре един кабел и още един рутер.
                  За кабела съм съгласен, но не и за рутера. В такъв случай ще трябва да превключваш ръчно между двете безжични мрежи и освен това ще трябва да ползваш отделни адресни пространства които не се виждат директно. Ако все пак разполагаш с излишен втори рутер по-добре да го ползваш като мрежов бридж, т.е. кабела към него да влиза след рутера във вътрешната мрежа и да спреш рутиращата му функция и динамичното раздаване на адреси. Лошото е че пак няма да можеш да ползваш "роуминг" и ще трябва ръчно да превключваш безжичнита мрежа която чуваш по-добре.Но поне адресното пространство ще е единно.
                  Последно редактирано от elbgt; 27-10-11, 10:13.

Коментар

По повод темата ми се ще да изясня нещо което явно много хора не го разбират. Мощното AP не е гаранция за голямо покритие, а е само предпоставка. За да има комуникация между две устройства, в случая AP - клиент не е достатъчно само едното да е мощно. И двете устройства предават и приемат. Мощното AP осигурява едностранно това условие. Трябва и клиентското устройство да има поне същата мощност за да се осъществи надеждна комуникация. Много често на лаптопа си виждаме свободни мрежи, но не можем да ги използваме. Причината е вече споменатата, а именно че ние ги чуваме, а те нас не. Решението е устройство което да осигури по-голяма изх. мощност на лаптопа ни. Примерно Ubiquiti WifiStationEXT-1000mW.
                    Напълно съгласен, но има и друго решение. Гореспоменатото DD-WRT поддържа и т.н. Universal Wireless Repeater, справка - гугъл. Това нещо улавя най-силната свободна мрежа и прехвърля нета към собствена безжична мрежа, която може да е със или без защита.

JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

Така е, но нали в предишния пост споменах, че както и каквото и да прехвърля един wireless рипитър той задължително добавя още един wireless hop, а това никак не е добре. Не че не върши и така работа, но това е компромис и оправдан само ако няма възможност за кабелна връзка към втората безжична точка. Цената е същата.

Коментар

Аз съм доволен от TP-Link TL-WR1043ND - поддържа 802.11n (до 300Mbps, b и g са до 54Mbps), има вграден гигабитов суич и USB порт, на който може да се включи флашка или USB диск и да се използва като файлов сървър. Може да му се инсталира DD-WRT и да се използва за много други неща (web и ftp сървър и т.н.). От както съм с него (почти година) не съм имал никакви грижи, гледам си филми от ПЦ-то на лаптопа безгрижно (и безжично), а като искам да прехвърля нещо много голямо закачам лаптопа към 2-ри кабел и си имам 1000Mbit мрежа
                        Задължително гледай рутера да е с външна антена, а може и за лаптопа да си вземеш външен USB wireless приемник с външна антена. Също и няма смисъл да не е N.

Коментар

При мен схемата е следната два Тп-Линк-а бриджнати. Комшията на горния етаж аз на долния. Няма високи времена загуби на пакети, скоростта достига 7-8 Мегабайта/секунда. Играе се Батъл.нет без ядове.

И понеже работата ми е да ходя по домовете на хората и да им оправям грижите с интернета, мога смело да ти препоръчам да си вземеш едно ТП-линк-че и да не му мислиш много. Този, който аз го ползвам е модел WR841R с две антенки, по магазините е около 50-70лева. TP-Link в момента са едни от най-безпроблемните рутери за домашно ползване в момента.

Ето и сайта на DD-WRT с поддържаните рутери и хардуерните им характеристики
                          http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices

п.с. Имам крайно негативно мнение за Linksys след 54gl модела им... особено WRT120N e пълен боклук, а струва колкото два-три китаеца.
                          п.п.с. Ако ще бриджваш два рутера, трабва да са от една марка и препоръчително един модел, иначе рискуваш положението да стане по-зле.
                          п.п.п.с Все пак като си купуваш рутер, който трябва да е N стандарт гледай да е 300Mbps щото тия дето са по 150Mbps не са точно N
                          Последно редактирано от Дрон; 29-10-11, 00:09.
                          После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Аз съм с D-Link DR600 B - много зле в оригиналния си вид, но откак му качих DD-WRT, забравих за него. Държи добър обхват в цялата къща, в гаража и в двора, а това всичкото е железобетон. Ако тръгна да го сменаям обаче, бих послушал колегата elbgt.
                            Имайте предвид, че ако рутера е с 1 антена, не е добра идея да стои строго вертикално или хоризонтално. Въпрос на проби и грешки, но лек наклон на някъде, обикновено помага.

И още нещо - Има някои "странни " стени. Факт, на съседа 2 преки по-надолу, с никакъв рутер не успях да прекарам сигнал през ... тухлена стена. Рутера (сменихме 3, всичките проверени и работещи) стои от едната страна на стената, лаптопа от другата - дори SSID няма. Нямам обяснение, но факт, ако някой не вярва, къщата си е все още тук и все още няма WiFi.
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от Desert_Ant Преглед на мнение
                              п.п.п.с Все пак като си купуваш рутер, който трябва да е N стандарт гледай да е 300Mbps щото тия дето са по 150Mbps не са точно N
                              Това последното не биваше да го пишеш, защото показва, че не разбираш материята за която се опитваш да пишеш. При 802.11 n се използва 20 MHz (150 мбпс) или 40 MHz (2х150 мбпс) канал. Всъщност 40 MHz канал представлява два бонднати 20 MHz канала. Лошото е, че са съседни и шанса да захапеш паразитни смущаващи сигнали е двойно по-голям. Лоуд баланс технологията е много чувствителна към загуби по някой от каналите и скоростта в такива случаи пада много повече от половината, т.е. става по-зле от 20 MHz канал дори. По тази причина голяма част от крайните устройства с 802.11 N (лаптопи, смартфони и др.) не подържат 40 MHz лента. Професионалните линкове за далечни разстояния също. Моят съвет е ако устройството което ползвате подържа 40 MHz режим да не го ползвате с 40 MHz лента ако и AP-то и клиента не са в рамките на едно обичайно по размер помещение.
                              Последно редактирано от elbgt; 29-10-11, 11:15.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X