Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на HD мултимедиен плейър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на HD мултимедиен плейър

Отдавна се занимавам с проблема гледане на филми без участие на компютъра. Още навремето си купих първия дивх плейър на пазара - LiteON - че даже успях да модна и фърмуера за кирилски субтитри.

В момента съм с неттоп с Атом и Нвидиа ИОН и съм супер доволен (за които не знаят - това е същото като нетбук, само че без дисплей, връзва се към телевизора и стои там). Има един единствен недостатък - малко е шумен, но според мен не толкова, че да пречи. Купува му се безжична клавиатура и мишка и телевизорът се превръща в резервен компютър, чиято главна цел е да се гледат филми. Откакто го взех - нетбукът не се отваря въобще, просто няма смисъл.

Излишно е да казвам, че каквито и плейъри да си купуваме - винаги ще има проблеми с филми или субтитри. Същото е и при компютъра, само че фиксове на кодеци излизат непрекъснато, докато при плейъра това не е така.

Коментар

Специализираните плеъри естествено имат и недостатъци. Имам подобен плеър, та имам наблюдения. Един от основните е съпорта. Излиза нова версия на кодек, контейнер или друго подобно и някаква част от съдържанието започва да не може да се гледа или поне не нормално. Не можем да направим нищо, седим и чакаме бай хой да напише ъпдейт, евентуално. Същия проблем при писито се решава за никакво време.
      Относително малка гъвкавост - скромни възможности за настройка на субтитрите, да кажем.
      На колегата който хвалеше липсата на вентилатор бих желал да му връча да подържи твърдия диск след като плеъра е работил няколко часа. Без ръкавици и т.н. Правени са тестове с повече от един като вид и тип дискове. Резултатите са плачевни... Финално, вече има вентилатор...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
        .... Един от основните е съпорта. Излиза нова версия на кодек, контейнер или друго подобно и някаква част от съдържанието започва да не може да се гледа или поне не нормално. ...
        И това е част от въпроса, за кои марки излиза ъпдейт най-често.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Ми, включвам я. Вариантите са или 4 стерео изхода, подлежащи на конфигуриране, или директен цифров изход, който 7.1 системата сама си разкодира. Дори 5 годишните компютри в работата ми имат и едното и другото, при това върху дънната платка. Лаптопа ми има 3 стерео изхода, достатъчни за 5.1 система + spdif изход през HDMI-то. До колкото помня телевизора ми има и SPDIF изход, през който излиза това, дето влиза през HDMI-то.
          Не е толкова просто, колкото си мислиш. Във варианта с HDMI трябва да го свържеш директно към ресивър с HDMI. При варианта с ТВ-то DTS няма да работи от лицензни съображения. Проблемът е, че вече всички HD рипове са с DTS, като повечето нямат АС3 стрийм, а прекодирането е досадно. Това, което ползвам аз в момента, е китайска външна USB звукова карта с оптичен изход свързана към ресивер - работи, но ти трябва плейър дето да поддържа SPDIF pass-through.

Коментар

Re: Избор на HD мултимедиен плейър

От дългогодишен опит с подобни неща уж плеъри,
            съм натрупал опита, че такова устройство няма - всички си имат проблеми,
            я със субтитири я със формати - например сонито ми ги показва толкова малки субтитрите че трябва с лупа да ги чета .sub.
            Пак проблем се получава и със формата на субтитрите.

Ъпдейти ако чакаш по добре си го гледай на компютъра.

Лично аз не бих си дал парите за такова нещо - освен ако нямам много свободно време за да
            се занимавам с проблемите му.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              Специализираните плеъри естествено имат и недостатъци. Имам подобен плеър, та имам наблюдения. Един от основните е съпорта. Излиза нова версия на кодек, контейнер или друго подобно и някаква част от съдържанието започва да не може да се гледа или поне не нормално. Не можем да направим нищо, седим и чакаме бай хой да напише ъпдейт, евентуално. Същия проблем при писито се решава за никакво време.
              Относително малка гъвкавост - скромни възможности за настройка на субтитрите, да кажем.
              На колегата който хвалеше липсата на вентилатор бих желал да му връча да подържи твърдия диск след като плеъра е работил няколко часа. Без ръкавици и т.н. Правени са тестове с повече от един като вид и тип дискове. Резултатите са плачевни... Финално, вече има вентилатор...
              Компютърния диск и диска на плеъра са еднакви, това значи, че при плейване, не един и същ ХД филм и на компютъра и на плеъра диска ще загрява също толкова.

Коментар

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
                Компютърния диск и диска на плеъра са еднакви, това значи, че при плейване, не един и същ ХД филм и на компютъра и на плеъра диска ще загрява също толкова.
                Уви не. Дисковете са еднакви, но си отделят съответната топлина при работа. И без трансфер на данни. В добре проектираните компютърни кутии се осигурява някакъв въздушен поток за охлаждане и на твърдите дискове. В доста от обсъжданите плеъри - нъц. В следствие на това дисковете почват да прегряват. За да е по-пълна картинката, в кутията си седи и жегата от "сметалката" и останалия хардуер на изчадието.
                В крайна сметка проблемът се реши с добавяне на малък тих вентилатор, осигуряващ някакъв символичен полъх, който се оказва достатъчен за охлаждане на диска.
                Лично за мен недостатъците и предимствата са 50/50, най-грубо казано.
                От доста време пак си гледам на писито и не съм недоволен... Изчадието да прашясва и да размишлява как ще се държи...
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X