Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Windows откри проблем с твърдия диск

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Windows откри проблем с твърдия диск

Дисковете отдавна, ама много отдавна, са толерантни към спиране на захранването по време на запис. После като четеш, четеш или старата версия на сектора, или новата. Никога нещо междинно или повредено.
    Даже и да успееш да счупиш записа в някой сектор, той се поправя при следващото писане в него.

Коментар

То затва има измислени и нормални файлови системи
      Майтапа настрана - на ext3 и ext4 от около 6 години диск не съм хвърлял, на нтфс - около 6 бр.
      Работят при еднакви климатични условия, хубави захранвания. Е - линуксите са десетки пъти по-натоварени
      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Дисковете отдавна, ама много отдавна, са толерантни към спиране на захранването по време на запис. После като четеш, четеш или старата версия на сектора, или новата. Никога нещо междинно или повредено.
        Даже и да успееш да счупиш записа в някой сектор, той се поправя при следващото писане в него.
        Ясене ако си толкова сигурен в това, би ли си дръпнал кабела от контакта 10 тина пъти, по време на работа на твърдия диск и да споделиш какви са резултатите?
        Аз не бих го направил...

П.С. Да спомена за едни 6 диска синьо WD, монтирани в DVR-и и скапали се (лоши сектори) точно след няколко спирания на тока...

Коментар

Аз пък мога да ти помена 10 пъти повече дискове прецакали се без никакво спиране на тока.
          When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
            .....П.С. Да спомена за едни 6 диска синьо WD, монтирани в DVR-и и скапали се (лоши сектори) точно след няколко спирания на тока...
            Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
            Аз пък мога да ти помена 10 пъти повече дискове прецакали се без никакво спиране на тока.
            Имам лоша статистика и за двата случая: 60 диска, спира тока, тръгват 58. След време без никакви токови намеси, други два се чупят. Различни марки, различни големини. С други думи, Божа работа, като им дойде времето - гориш Няма спасение. И райдовете, и те живот имат и те горят.
            LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
              Не казвам, че дисковете не се развалят. Казвам, че спирането на тока много им помага...

Първоначално публикуван от Pacific Преглед на мнение
              Имам лоша статистика и за двата случая: 60 диска, спира тока, тръгват 58.
              Явно само 2 са успели да се ПАРКИРАТ при Blackout-a
              Последно редактирано от Preslav Peychev; 23-01-13, 15:14. Причина: Сливане на два поредни поста!

Коментар

Да, останалите не знаят как се паркира на тъмно
                LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Ясене ако си толкова сигурен в това, би ли си дръпнал кабела от контакта 10 тина пъти, по време на работа на твърдия диск и да споделиш какви са резултатите?
                  Аз няма нужда. ЧЕЗ и ЕВН тоя фокус ми го правят най-най-най-редовно на едни работни места, дето клиентът няма навика да си поддържа UPS.

Коментар

П.С. Да спомена за едни 6 диска синьо WD, монтирани в DVR-и и скапали се (лоши сектори) точно след няколко спирания на тока...
                    Предполагам знаеш, че и WD и Seagate имат по-скъпи серии, които са изрично за употреба в DVR и NAS, защо не слагаш от тях, заради 20-30лв по-високата цена ? Ако слагаш и по един средно хубав UPS колко главоболия ще си спестиш не е истина ........ И последно, предполагам DVR - ите са мега китайски, където охлаждането на дисковете е на много ниско ниво, но за сметка на това стържат по 24/7/365. Та с две думи не мисля че е коректно да се сравняват изгорели дискове в DVR с такива в настолно PC или лаптоп, но като цяло всичко си е до късмет, прави сте.
                    2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
                    2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
                    2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Първоначално публикуван от shavo Преглед на мнение
                      Предполагам знаеш, че и WD и Seagate имат по-скъпи серии, които са изрично за употреба в DVR и NAS, защо не слагаш от тях, заради 20-30лв по-високата цена ? Ако слагаш и по един средно хубав UPS колко главоболия ще си спестиш не е истина ........ И последно, предполагам DVR - ите са мега китайски, където охлаждането на дисковете е на много ниско ниво, но за сметка на това стържат по 24/7/365. Та с две думи не мисля че е коректно да се сравняват изгорели дискове в DVR с такива в настолно PC или лаптоп, но като цяло всичко си е до късмет, прави сте.
                      Ами когато парите ги дава клиента 30 лв отгоре са много, а 200 са UPS пък съвсем... Като ми кажеш цена с 230 лв отгоре, ще каже, ама там ми предложиха по-евтино...

Какво неправилно изключване иде реч за лаптоп.
                      Не всички с лаптопи, работят на батерия, а и да работят, много често не им дреме че батерията свършва преди екрана да е станал черен...

Коментар

Ами когато парите ги дава клиента 30 лв отгоре са много, а 200 са UPS пък съвсем... Като ми кажеш цена с 230 лв отгоре, ще каже, ама там ми предложиха по-евтино...
                        Сменяй клиентите в такъв случай ......
                        2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
                        2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
                        2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Първоначално публикуван от shavo Преглед на мнение
                          Сменяй клиентите в такъв случай ......
                          Благодаря за пожеланието

Коментар

В България съм наблюдавал една друга доста специфична благинка, невероятно творческите вариации във волтажа според настроението на доставчика. И от тях интересни работи стават.
                            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                              В България съм наблюдавал една друга доста специфична благинка, невероятно творческите вариации във волтажа според настроението на доставчика. И от тях интересни работи стават.
                              Е, не на нас тия. Калпави захранвания има навсякъде по света. Няма да споменавам имена на хостинг-провайдери, дето ставаха особено нервни като видеха скриншоти от speedfan.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Е, не на нас тия. Калпави захранвания има навсякъде по света. Няма да споменавам имена на хостинг-провайдери, дето ставаха особено нервни като видеха скриншоти от speedfan.
                                Имах предвид електро доставчика. Редовни спадове до 165 волта при предполагаеми 220 другаде освен в Княжево не съм виждал. Не че съм и търсил де...
                                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X