Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искам да форматирам С:, но не мога.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Искам да форматирам С:, но не мога.

Много стар лаптоп, Вин ХР,
    от RUN пиша "format C:" и "All data on non-removable disk drive C: will be lost".
    Тука давам "y", и ми изплюва в лицето "Format cannot run because the volume is in use by another process. Format may run if this volume is dismounted first. All opened handles to this volume would then be invalid. Would you like to force a dismount on this volume?"
    Тука вече и с "y" и с "n" - нищо (праща ме на зелената морава със синьото небе и белите облачета).

Нещо ми говори за аудио, но не го разбирам. Моля за помощ! Как да си забърша С-то. Идва ми да го.......с пилата и шкурката...

Благодаря на отзовалите се.

От: Искам да форматирам С:, но не мога.

Трябва да бутнеш под нещо различно от настоящия уин и ще стане.

Каква всъщност е целта на упражнението?
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ами искам да инсталирам нов Вин, ама на чисто. До тука инсталирах два пъти, защото виждам стари папки в С:. По време на инсталацията където ме пита отмятам да презаписва, да изтрива ама на пак са си там. И те така.

Коментар

Windows не позволява да се форматира собствения му(системен) дял...

Има много варианти, въпроса е защо искаш да го форматираш... Ако искаш да инсталираш нещо друго, всяка съвременна ОС си има инструмент за създаване и формат на дялове преди инсталацията....

За преинсталация. В момента в които стигнеш до дяловете, триеш дял C:, след като го изтриеш, го създаваш отново, после формат на новия дял и си ти

Коментар

Хм. То явно моя Вин нещо не го бива. Единия Вин само надгражда, а другия ме пита къде да инсталира в "С"или в "D", ама не мога да трия (или не съм видял). Утре ще пробвам пак, че се изнервих.

Коментар

Вина ти е съвсем добре. Преди да стигнеш до това да те питат, просто изтрий целия дял (delete partition). Ще те накара да потвърдиш с "L" бутона. След това търси Create new partition, и просто създай c: отново. Като те пита кой тип формат искаш, избери обикновения а не бързия (quick format). Изчакай го да форматира и си готов.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
              Вина ти е съвсем добре. Преди да стигнеш до това да те питат, просто изтрий целия дял (delete partition). Ще те накара да потвърдиш с "L" бутона. След това търси Create new partition, и просто създай c: отново. Като те пита кой тип формат искаш, избери обикновения а не бързия (quick format). Изчакай го да форматира и си готов.
              От обикновения формат особена полза обаче няма, ако няма лоши сектори. Ама то ако има лоши сектори, диска е за смяна, така или иначе, щото до сега не съм видял хард диск, дето да си седи примерно с 5 лоши сектора и да не мърда към по-зле, при късмет бавно, но винаги с абсолютна сигурност.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                до сега не съм видял хард диск, дето да си седи примерно с 5 лоши сектора и да не мърда към по-зле, при късмет бавно, но винаги с абсолютна сигурност.
                Няма и да видиш вече, такива случаи имаше някога при MFM дисковете. SCSI/IDE/SATA дисковете имат грижата да заместват секторите с резервни при формат или при запис. Нямаш начин да видиш кое къде, освен по времето за четене на дадения сектор или през диагностичните команди (smart или неговите си). За да видиш лоши сектори, трябва да уцелиш редкия случай, когато са се влошавали постепенно и не могат да се прочетат, въпреки, че успешно са записани преди това. На следващия формат или запис на това място, лошият сектор изчезва. За да не изчезне, значи са се свършили резервните - а те хич не са малко.

Коментар

Когато стигнеш до тук
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:partition.jpg
Прегледи:1
Размер:15.1 КБ
ID:5304518
                  със стрелките се позиционираш върху дяла който искаш да премахнеш и натискаш "D" След това се потвърждава с клавиши "L" и "Enter" или само с единия от тях двата (не помня с кой точно) в зависимост дяла дали е системен или не. За предпочитане е да премахнеш всички дялове последователно и след това да ги създадеш отново. Ще се загуби всичката информация която е била на диска.
                  След катонямаш дялове, натискаш "C" и се отзоваваш тук

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:partition1.jpg
Прегледи:1
Размер:12.0 КБ
ID:5304517

Пишеш големината на новият дял, например ако диска е 80 ГБ за "C" си избираш около 30 ГБ (пишеш 30000) и "Enter". Отиваш на позоцията след създадения дял (unpartitioned space) и пак натискаш "C" оставяш голямината на диска която ти предлага самия инсталатор. Тя ще е всичкото останало пространсто. Когато си готов и с дял "Д" маркираш дял "C" и натискаш "Enter" Така указваш на кой дял да се инсталира Windows. На следващият екран избери нормално форматиране а не бързо. Дял "D" ще си го форматираш след като си инсталирал Windows.
                  Иван
                  ivanp98[at]mail.бг

Коментар

Най-вероятно (просто спекулация) колегата няма опцията за формат и премахване на дялове... По принцип това е първото, което премахам от инсталационият пакет, когато не съм сигурен, че потребителя е над абсолютният минимум, като IT грамотност.

Това, което бих искал да попитам е дали наистина няма нещо на дял "C:" преди да го форматираш. Ако си сигурен, то вариантите пред теб са два.

Псевдо-инсталация на дял "D:" с която да форматираш дял "C:" или алтернативно някоя инсталация, която позволява да форматираш и премахваш дялове от компютъра си. Вариант е и някой малък Live линкус, който работи с NTFS. Например BlackBox (хипервръзката води до Sourceforge - не се плаши) да кажем.
                    Последно редактирано от господин никой; 21-09-11, 08:07. Причина: смислова добавка

Коментар

Еее, Краси...
                      Нали знаеш, че винаги имаш на разположение жокер "Обади се на приятел".

Ако толкова се омоткаш, знаеш къде съм

Коментар

Еее.... благодаря, благодаря на всички. Довечера започвам пак според инструкциите. Вени, нали знаеш какво е да те сърбят ръцете да си направиш нещо сам?

Коментар

Колега, не бях погледнал, че си от Пловдив. И моя телефон го има в подписа ми.

Що се отнася до това да си инсталираш Вин сам: Добре е поне един път да ти се покаже. В момента се сещам поне за едно нещо в процеса на инсталация което начинаещ би го подминал с бутона "Next" а е добре да се направи. В случая става въпрос за регионалните настройки от които зависи как ще ти се показват кирилските шрифтове и дали ще можеш да въвеждаш на БГ език без да инсталираш вируси от рода на флекс тайп.
                          Иван
                          ivanp98[at]mail.бг

Коментар

Първоначално публикуван от Niger Преглед на мнение
                            В момента се сещам поне за едно нещо в процеса на инсталация което начинаещ би го подминал с бутона "Next" а е добре да се направи. В случая става въпрос за регионалните настройки от които зависи как ще ти се показват кирилските шрифтове и дали ще можеш да въвеждаш на БГ език без да инсталираш вируси от рода на флекс тайп.
                            Това може и после да се настрои (след като се инсталира Windows) - не е никакъв проблем.
                            Изобщо, почти няма какво да се обърка, освен да си затрие и другите дялове, освен C:
                            Последно редактирано от Ясен; 27-09-11, 11:14.
                            Hristo Draganov
                            http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X