Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Умряло ПС след спиране на тока

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Умряло ПС след спиране на тока

Спряха ни тока тия гении тук,изключих от мрежата всичките електроуреди и за мой кьсмет при включването им тази сутрин единственото нещо което не включва е компа.Включен е в контакта,контакта си работи , но компа не иска да включи.Дел дименшьн 8400 или нещо такова е говедото,не ми е спешен,но искам да знам кьде да товя и какво да ми проверявам

Тенкю
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

От: Умряло ПС след спиране на тока

Я вземи му изкарай захранмащия кабел - от компа - и изчакай малко.
    Мушни го пак и пробвай.
    Ако не тръгне - се почва стандартната мъка - нов захранващ блок, и по-навътре, и по-навътре...
    Ако и при тебе спира тока, то не може да няма сервизи като моя, дето се занимават с такива неща.

Успех!

Коментар

Захранването. Няма какво друго да е. Тука магазините ги знам, ама там???

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Захранването. Няма какво друго да е.
        Има, има

Всичко останало може да е. Дори при здраво захранване се е случвало да я дънце, я видео...

Коментар

Ок,изключих го и след 5 секунди пак сечено,няма никой.В момента стои изключен от контакта както и кабела от компа,но нещо ме сьмнява да се оправи.

Вьпроса-защо след като спря тока и аз го изключих от контакта се получи това,как така нещо ще му изгори при спиране на тока?Да не говорим ,че е на един от тия супердупер разклонители които уж трябва да го предпазват от сльнчасване.Защо се получи това?
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            Ок,изключих го и след 5 секунди пак сечено,няма никой.В момента стои изключен от контакта както и кабела от компа,но нещо ме сьмнява да се оправи.

Вьпроса-защо след като спря тока и аз го изключих от контакта се получи това,как така нещо ще му изгори при спиране на тока?Да не говорим ,че е на един от тия супердупер разклонители които уж трябва да го предпазват от сльнчасване.Защо се получи това?
            Спирането на тока, понякога финишира с един хубав плясък - 1000-2000 волта и белята става още на спирането, а не после при пускането.

Така става, например когато гръм удари електропровода или когато изключат високото напрежение с мощно искрене.

А супер-дупер-разклонителите спасяват само понякога. Такива са си те.

Да те успокоя, вероятно е само бушонче. И за да е гадно, вероятно бушончето е вътре и трябва да се разглобява и запоява.

Коментар

Му майката.........кьде да ровя ми кажи и ще му го запоя като стой та гледай еле ако е нещо по-грубовато.Не ми се изхвьрля,работеше си и за интернет си беше ок.Има ли смисьл аз да се мьча или да го нося на моя човек?

А тия разклонители ще ги видя пак,поне един скандал ще со спретнем да знам защо ми взеха парите-като не работи разклонителя поне сьм си платил да опьна нервите на мениджьра на магазина.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Асене, не се надявай на бушонче - обикновено, ако го има, то гори последно...
                Почвай по метода на директните елиминации:
                отвори кутията
                изключи всички потребители - оптично устройство, твърд диск, флопи
                махни видеокартата
                пробвай отново.
                Ако отново отговора е "не", сваляй захранващия блок - всъщност дори не го сваляй, а включи на негово място друг - все ще намериш някоя десктоп-машина.
                Ако тръгне, накичи всичко разкачено, и пробвай отново. Отговора в случая ще е нов захранващ блок.
                Ако не тръгне - голо дъно с друго- работещо захранване, явно пораженията са такива, че не си струват възстановяването на машината - като гледам, не е пикова машина..
                Утре, в зависимост от развитието на нещата, ще ти пиша как да тестваш и самия захранващ блок, ако се стигне до извода, че е неработещ.

Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  Му майката.........кьде да ровя ми кажи и ще му го запоя като стой та гледай еле ако е нещо по-грубовато.Не ми се изхвьрля,работеше си и за интернет си беше ок.Има ли смисьл аз да се мьча или да го нося на моя човек?

А тия разклонители ще ги видя пак,поне един скандал ще со спретнем да знам защо ми взеха парите-като не работи разклонителя поне сьм си платил да опьна нервите на мениджьра на магазина.
                  Ми с разклонителя и компютъра - в магазина и да го оправят!

Коментар

Re: Умряло ПС след спиране на тока

За начало захранване (кутията в която влиза кабела),
                    отваряш го и търсиш ампулата на бушона (близо е до куплунга на кабела в повечето случаи).
                    ако е изгоряла сменяш (може да не е изгоряла но захранването да е заминало).
                    От тук насетне може да има още.

Най-добре е да отиде в сервиз да видят какво му е - ако е и дъното няма смисъл да се ремонтира.

Ясен е отговорил защо става така.

Тук в БГ сме си свикнали.

Коментар

Кьде да го тьрся това бушонче?Почвам да го отварям и да скубя и ако пак не ще ммммммммще го сьбера и в насипно сьстояние при моя чове пьк той да му мисли.Ако имаш време дай по така като за начинаещ комп техник,че си ме знаеш аз как сьм с техниката.

Резервни части нямам никакви за тая машина,а ходя ли до магазина ще им го трьшна да го мислят те както казва Пенчо.Почвам с разкачането и евентуално бушонче.Стискайте палци,че ми изчезна колекцията от линкове
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

От: Re: Умряло ПС след спиране на тока

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                        .

Така е. След третото захранване се обзаведох със UPS.

Коментар

От: Re: Умряло ПС след спиране на тока

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                          За начало захранване (кутията в която влиза кабела),
                          отваряш го и търсиш ампулата на бушона (близо е до куплунга на кабела в повечето случаи).
                          ако е изгоряла сменяш (може да не е изгоряла но захранването да е заминало).
                          От тук насетне може да има още.

Най-добре е да отиде в сервиз да видят какво му е - ако е и дъното няма смисъл да се ремонтира.

Ясен е отговорил защо става така.

А тук не сме,спря тока на половин Южна Калифорния за около 12 часа,чудно ми е колко Мексиканеца са прескочили оградката снощиПри мен освен,че компа е умрял се наложи и да презареждаме на бащата колата и няма да обяснявам какьв майтап беше по пьтищата.Трябва си ми дизелова Тойота и тва си е ма нама и няма да има.

Почвам го,неговата кожица
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Отваряй компютъра и погледни колко вата ти е захранващия блок, както и ако можеш ми прати снимка на кабеляците които излизат от него и отвиват към дънната платка (е, единствената голяма платка).

Ако не е някой 6-800 ватов мушморок - ще ти пратя, тук имам колкото искаш.

После е лесно, свалят се четири болта и се откачат кабелите, слага се новия и пей сърце.
                            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Re: Умряло ПС след спиране на тока

Нали е десктоп ?
                              Отваряш кутията, в нея има кутия в която влиза кабела на захранването, сваляш нея, отваряш я
                              и гледаш около буксата където влиза
                              кабела от контакта.
                              бушона е стъклена ампула - ако е изгорял жичката вътре ще е прекъсната.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X