Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с кирилицата на windows 7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с кирилицата на windows 7

Проблема е малко особен - когато направя настройките такива каквито трябва да са кирилицата идва , но тогава "CPU METER"-a показва че се товари на 100% и вентилатора неспира да работи
    както пише в заглавието на темата става въпрос за windows 7 , също така компа е лаптоп тошиба

Предварително благодаря на отзовалите се
    898450701

От: Проблем с кирилицата на windows 7

Нещо не мога да разбера какво точно правиш.
    По принцип проблеми с кирилицата под Win7 няма. Има 5 вида подредби на кирилица и си избираш тази, която ти е най-удобна.

Какви настройки, такива каквито трябва, правиш?
    ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
    СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Re: Проблем с кирилицата на windows 7

Не ми се вярва де е свързано с кирилицата - освен ако няма някакъв проблем с Уиндоуса.
      Провери го за вируси и погледни таск менаджера какво толкова товари процесора.

По принцип 7 цата няма никакъв проблем с кирилицата.

Коментар

Първоначално публикуван от svi Преглед на мнение
        Проблема е малко особен - когато направя настройките такива каквито трябва да са кирилицата идва , но тогава "CPU METER"-a показва че се товари на 100% и вентилатора неспира да работи
        както пише в заглавието на темата става въпрос за windows 7 , също така компа е лаптоп тошиба

Предварително благодаря на отзовалите се
        Нали не слагаш FLEX TYPE?!

Коментар

Нямам FLEX TYPE(и незнам за какво е) , а настройките които правя са http://www.kaldata.com/forums/index....owtopic=157909 . процесора започва да се товари когато в подменю "Region and Language" -"Administrative"- "Change systemlocale..." - "Region and Language settings" задам "Bulgarian(Bulgaria)" . Тогава компа се рестартира и започва да се товари на 100%...

.... и по-точно кирилица имам, но субтитрите ми излизат на йероглифи, а като направя настройките излизат на кирилица но се товари на 100%....
          Последно редактирано от svi; 07-08-11, 16:42.
          898450701

Коментар

Лек напредък към решението. Процесора се натоварва при гледане на субтитри. А не като цяло? Така ли да разбираме?
            Ако при стартиране процесота е на 100% без да пускаш каквото и да било, това е абсолютно ненормално. Тогава най-лесния начин да разбереш защо се получава така е да погледнеш в таск менаджера кои процес товари.
            Ако натоварването се получава САМО при гледане на филм с събтитри. Тогава вариантите са много, като основния е проблем с плеъра, пробвай как е положението с другите плеъри, bsplayer, windows media, media classic...
            Напиши какви са параметрите на компютъра?

Коментар

А ето ви и истински проблем, не само с кирилицата, а въобще. А проблема е с двойните кавички. Като натисна веднъж, не се появява нищо. Ако натисна втори път, появяват се двете наведнъж. Ако пък натисна някоя друга буква, тя се появява с 2 точки отгоре.

Някой знае ли откъде се изключва тая велика екстра, щото ме дразни неистово?
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                А ето ви и истински проблем, не само с кирилицата, а въобще. А проблема е с двойните кавички. Като натисна веднъж, не се появява нищо. Ако натисна втори път, появяват се двете наведнъж. Ако пък натисна някоя друга буква, тя се появява с 2 точки отгоре.

Някой знае ли откъде се изключва тая велика екстра, щото ме дразни неистово?
                Смени си използваната клавиатурна подредба за латиница - предполагам в момента ползваш поне 2 - една за латиница и една за кирилица (фонетична или БДС). Тази, която ползваш за латиница прави проблема - сложи си English -> United Stades -> US - важно е да е само US Layout-a.
                "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Това с кавичките е нововъведение
                  Натискаш " (нищо не виждаш, въвеждаш текст, пак натискаш" и виждаш текста в кавички

Коментар

Първоначално публикуван от prascho Преглед на мнение
                    Смени си използваната клавиатурна подредба за латиница - предполагам в момента ползваш поне 2 - една за латиница и една за кирилица (фонетична или БДС). Тази, която ползваш за латиница прави проблема - сложи си English -> United Stades -> US - важно е да е само US Layout-a.
                    Тсъ! Прави го и на кирилица БДС, и на фонетична, и на латиница (която и в момента е US).

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
                    Това с кавичките е нововъведение
                    Натискаш " (нищо не виждаш, въвеждаш текст, пак натискаш" и виждаш текста в кавички
                    Може да е много ценна придобивка за средностатичстически "усер", ама къса нерви при програмиране, например. Накратко, могат да си заврат нововъведението където слънце не огрява!

Не може да няма начин да се изключи. Просто не знам от къде. Затова и питам.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Тсъ! Прави го и на кирилица БДС, и на фонетична, и на латиница (която и в момента е US).

Не може да няма начин да се изключи. Просто не знам от къде. Затова и питам.
                      По подразбиране във Vista и 7 е поставена клавиатурна подредба – English (US-International). В следствие на това, за да се напишат кавички („) или апостроф (‘) се натиска два пъти и излизат двойни кавички („“) съответно двоен апостроф (“). Ако се натисне бутона за кавички („) или апостроф (‘) и след тях „Space“ те се появяват.

Проблема се коригира, като се влиза в регионалните настройки от Контролния панел, оттам – Клавиатури и езици – Смяна на клавиатурите – добавя се English (US) и се маха English (US-International).
                      Последно редактирано от prascho; 07-08-11, 20:54. Причина: правопис
                      "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
                        Ако при стартиране процесора е на 100% без да пускаш каквото и да било, това е абсолютно ненормално.
                        Точно това се случва...., но само като е с настройки за бг, махна ли ги няма ядове(освен с йероглифите).
                        Лаптопа е TOSHIBA Satellite L40-18W , това което знам е 2 GB двуядрен процесор ,intel Pentium, 160 хард....(неразбирам много)
                        .. това с таск менаджера как става ???
                        Последно редактирано от svi; 07-08-11, 21:34.
                        898450701

Коментар

Първоначално публикуван от prascho Преглед на мнение
                          По подразбиране във Vista и 7 е поставена клавиатурна подредба – English (US-International). В следствие на това, за да се напишат кавички („) или апостроф (‘) се натиска два пъти и излизат двойни кавички („“) съответно двоен апостроф (“). Ако се натисне бутона за кавички („) или апостроф (‘) и след тях „Space“ те се появяват.

Проблема се коригира, като се влиза в регионалните настройки от Контролния панел, оттам – Клавиатури и езици – Смяна на клавиатурите – добавя се English (US) и се маха English (US-International).
                          Win 7 pro 64bit na intel core i7.

Май се оправи. Само с "US" съм в момента. Мерси.

Коментар

Първоначално публикуван от svi Преглед на мнение
                            Точно това се случва...., но само като е с настройки за бг, махна ли ги няма ядове(освен с йероглифите).
                            Лаптопа е TOSHIBA Satellite L40-18W , това което знам е 2 GB двуядрен процесор ,intel Pentium, 160 хард....(неразбирам много)
                            .. това с таск менаджера как става ???
                            Task menagera се отваря като натичнеш Alt+Ctrl+del едновременно, после от менуто избираш таск менагер и гледаш кои процесор товари...

Какъв ти е уиндовса, оригинален ли е. Да не би да са ти го правили на български с някакъв Виставизатор?!

Има вариант и проблема да се дължи на някакъв вирус, хубаво ще е да се сканира компютъра...

Коментар

Интересна работа, незнзм как стана но след като направих настройките и точа зъби да видя какво ме товари в таск менаджера - е нищо, работи перфектно, товара е 0.5% просто нямам думи .....
                              898450701

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X