Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Много бърз въпрос за HP: Invalid partition table

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Много бърз въпрос за HP: Invalid partition table

Налага се да подкарам спешно една машина, която колега е успял да съсипе точно когато най не трябва...

Ситуацията е следната: човека решил да си поиграе с Партишън меджик, щото Цто било малко. Обачче на първия рестарт излиза Invalid partition table и точка по въпроса. Не тръгва от ЦД, не влиза в Биос, не влиза в Рекавъри. като изключа харда, тръгва от ЦД, но полза никаква. С друг хард, който е със сигурност здрав ситуацията е същата.

По-важното: загубения комп е Hp Pavilion, W5000.

Силно подозирам, че част от Биоса е била на харда, щото харда сам по себе си е здрав - на друг комп се чете нормално, всичко си е там.
    От друга страна, имам някакъв мъглив спомен, че на тоя боклук сме му правили преинсталация и не е имало проблеми.

Не успях да намеря читава информация по нета, освен, че има и други с подобен проблем. Обясненията обаче са тъпи, а решения не видях.
    Най-веселото от всичко: оригиналния диск, с който идва компа е затрит много отдавна. и да е имало нещо интересно - заминало е.

Идеи? Аз нещо се поизчерпах, отделно, че нямам никакво време да се занимавам с него, но се налага - на компа има счетоводен софтуер, който е нужен в момента, а не е точно от безплатните ...
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

От: Много бърз въпрос за HP: Invalid partition table

Значи:

Press the "F1" or "F10" key when the Hewlett-Packard logo appears on the screen to enter the BIOS setup.
    Navigate to the BIOS menu "Advanced" using the right/left arrow keys on your keyboard
    Get to the option "Boot Order" with up/down arrow keys, and press "Enter."
    Select the first boot device under the "Boot Order menu option and press "Enter."
    Select "CD-ROM" from the list of available boot devices and press "Enter."
    Press the "F10" key to save your changes and exit the BIOS setup. The computer will automatically restart and then will boot from the CD.

свали си http://store.kaldata.com/Hirens%20Bo...ldata.com).zip
    може и по-стара версия.
    Като бутнеш от там пусни PQmagic и върху диска десен бутон mark as active
    или влез под дос и дай fdisk /mbr

no signature no problems

Коментар

Аааа... проблема е, че НЕ влиза в биос и НЕ бутва от ЦД, докато харда е включен. Нямам идея защо е така.
      като изключа харда, тръгва от ЦД, ама не ми върши работа. Не е и от клавиатурата, проверено.

Едит: набутахме хард който няма никакви партишъни - биоса тръгна, значи не е на харда. нещо друго се ебава. Инсталацията тръгва, прави си партишън и се рестартира. и нищо.

Едит2: батерията е в ред, ДВДто работи, нищо не грее, захранването е в ред.

Коментар

Пробвай да изкл. харда , тогава да влезеш в Биос и да му зададеш да боотва 1-во CD-то .
        Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
          Пробвай да изкл. харда , тогава да влезеш в Биос и да му зададеш да боотва 1-во CD-то .
          Писали сме заедно.
          С "девствен" хард биоса тръгва, ама ... до там. Още малко и ще го заебавам май.

Коментар

Изключи тоя кош от тока , махни му батерията , натисни Power-а след като си махнал и батерията , всичко в обратен ред и пали да видиш кво става
            Лудак

Коментар

Взимаш си харда закачаш го на друга машина, после взима Павилиона и го сгазваш триумфално с джипа.
              no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                Взимаш си харда закачаш го на друга машина, после взима Павилиона и го сгазваш триумфално с джипа.
                Май натам отиват нещата.
                харда на друга машина си се чете и пише като пич.
                Вече ми писна тотално, утре ако измисля нещо, ще го бия, но засега затварям кепенците.
                Людмиле, това с ресета на биоса и прочее, са първите неща, които се пробват, пробвал съм ги всичките, по няколко пъти - нъц.
                Или има нещо, което трябва да го пише някъде по хрда, а след партишън меджика вече не го пише, или контролера на САТА-та е избрал интересен момент за да се скапе, или е нещо тъпо, за което просто не мога да се сетя.
                Ако беше обикновен китайско-тайвански комп, ясно. Обаче с тия "брандовите" боклуци, никога не съм сигурен каква простотия могат да извъртят. То затова и питам тук, може някой да си е чупил главата вече.
                То не, че на тоз дънцето му не е тайванско, обаче се води някаква шибана специална серия за ХП и де да знам дали не са шибнали някоя тъпанарска проверка из биоса...
                майната му, ако до утре не го измисля, отива на скраб, просто нямам време да се забавлявам и с това

Коментар

Нея хвърля на скраба а ми я дай да си направя едно сървърче
                  Лудак

Коментар

След опита за инсталация на новия хард на него има ли нещо записано ? Виждат ли се partitionite които си създал при инсталацията от друг компютър ? Има няколко варианта според мен.

1. проблем с паметта (рамта)
                    2. проблем с сата контролера или някъде по дъното.

Ресетни биоса от пиновете на дъното или от джъмпер ако има.
                    Ако случайно новия диск е сата 3 огледай дали няма джъмпер за сата 2 пробвай да бутнеш с някаква линукс Live дистрибуция примерни убунту и да я инсталираш първо на на харда а при неуспех на usb flash.

Лично аз съм резервиран към павилионите и мисля че е проблем по дъното и не бих се занимавал но все пак пробвай.
                    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Стефане тоя Павилион ще стане сървър за телевизия , пращай го
                      Лудак

Коментар

Тоя павилион нещастен тръгна.
                        Снощи съм се е@@л с него до към 4 и половина, и от сабаХлем до преди малко.
                        Значи, играта е следната. След милион неуспешни проби с все по-затъпяващ резултат, биде смъкната една портабъл Виста, от там ъпдейт на биоса (питайте ме що не започнах с това - не знам. Явно си бях решил, че проблема е другаде.), щото тъпото нещо неще под дос, намерих 3, тръгна само някаква испанска версия. И, о чудо, всичко се появи и цъфна и тръгна. Биоса хич не съм го пипа, седи си на дифолт, щото техническия ми испански е малко куц, а най-вече щото ми писна безобразно от тая кошница. Интересно, че след ъпдейта и след рестарта с неговия си ундоус, магарето намери нов САТА контролер и нови ИДЕ контролери ... на кво се беше държал до момента - балиго. Мислех, че тия простотии са запазена марка на фужицу-сименс, ама явно съм в грешка.
                        След което експорт на интересните файлове, харда на голо и нови партишъни през fdisk /dev/sda за по-сигурно, фреш копи на СП3, инсталации, зънкане до разни веселяшки фирми за нов сериен номер (поне това ми беше спестено), импорт и сме в играта.
                        Излиза, че заигравката с партишън меджик-а просто е съвпаднала с нещо... де да знам вече, издухах се окончателно.
                        Ако обаче тая бракма пак се сдуха (в което вярвам безрезервно), колегата ще бъде бит и е@@н, задето му е толкова корава тиквата и продължава да държи нещата на комп, който вече веднъж е доказал, че е неблагонадежден.
                        Обаче аз бях дотук. Отивам да си доспивам.
                        Благодаря на всички за съветите!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X