Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Векторно изображение??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Векторно изображение??

Поздрав колеги,
    смущавам спокойствието във форума с нуждата си от помощ.
    Необходимо ми е съдействие при изчертаване на детайли, които ще се ражат на лазер.
    Конструкцията ще бъде изчертана на хартия в реални размери и оразмерена, но смотания компутер не
    желае да разчете хартиения носител, налага да бъде изработен във векторен формат.
    1. Възможно ли е да инсталирам някоя от програмите позволяващи да е чертае /корел, аутокад и т.н./ и ще се справя ли със сравнително бедни познания.
    2. Би ли се наел някой от вас да ми начертае детайлите и какво би трябвало /работни чертежи или друго/

Детайлите са доволно сложни, но са по-скоро художествено сложни от колкото технически.
    Със здраве.
    Land Rover Discovery I 1996 2,0 MPI - SOLD
    Димитър Димов +ЧЧ7784854894

От: Векторно изображение??

Здравей колега. Препоръчвам Corel Draw, там е доста по-лесно да се начертаят детайлите, пък и лазера би трябвало да работи с .plt файлове, които корела може да експортира.
    Сканирва се и после се рисува върху сканираното с инсртументите от Корела. За съжаление няма по-лесни варианти, ако искаш да стане що-годе добре. Ако е с мин. изисквания за точност, може да ползваш Corel Trace, който е приложение на Corel Draw. Изпрати ми да видя файла, имейла ми е artvisia@mail.bg

Коментар

Сканираш хартиеная носител с възможно най-голяма резолюция.
      Corel Trace от пакета на Corel DRAW е предназначен за "векторизиране" на графични (растерни) изображения. За да направиш това - нужно е хубаво сканирано копие на хартиения носител...
      Публикувайте отговор

Коментар

От 10 години работя всеки ден с Корел-а и Фотошоп-а и тая функция Trace никога не ми е давала добри резултати. По-бързо и по-финно става ръчно. Колега пиши ми на мейла, че рядко влизам тук и ще се раберем.

Коментар

Или се обади на Джорджо от този форум, той сега май има време.

Първо трябва да знаеш какви формати чете лазера. После всичките му картинки трябва да са само от прави и суми от дъги, те не виждат други типове криви. Всички линии трябва да са затворени контури, има такава функция. Всичките ти допуски трябва да са примерно половин милиметър, защото ги реже с такова отместване, особено дебелите железа.

Има един формат, мисля .pds, без да съм сигурен. Той е единствения, който запазва реалните размери при сканирането, макар че формира просто огромни файлове. Но си струва за сканиране на реални детайли, хартиените чертежи всъщност не са с истински размери, колкото и да се стараеш. Не познавам въпросния Трейс, но без друго след него ще има много да оправяш картинката.

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
            ... Corel Trace от пакета на Corel DRAW е предназначен за "векторизиране" на графични (растерни) изображения. ...
            Трейс може да свърши работа за да си векторизираш картинка за, например, лого. Не и за чертеж.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Чертането на "ръка" е задължително за нашия детаил, заради "напасването". Що се отнася до точноста на чертежа, не бих казал ,че не е точен, та до сега не сме работили само с векторни шитове с точност на среза до три десети.
              По принцип "резачите" имат много свестен отдел, занимаващ се именно с изчертаването, ама сега е отпускарски сезон и доста боксуват. Като добавка "изрезката" е доста художествено смотана и изисква комбинация от прецизност и творчество.
              Чертая днес и ще се опитам до довечера да сканирам, а утре ще видим какво ще се получи.
              Благодаря за мненията.

Коментар

Моя CNC рутер работи с програма Aspire която няма никакъв проблем с преобразуването на почти всичко във вектори........
                driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

С трейс няма да се получи нищо смислено. Дори визуално да изглежда близо до действителността, Трейсът слага твърде много точки, които ще объркат и плотер и лазер и всичко.
                  НАчинът е ръчно да векторизираш сканираното изображение. Дали ще ползваш Корел, Илюстратор и ли Кад си е твоя работа
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Не е ли по-добре да се преначертае с някой Autocad?
                    Публикувайте отговор

Коментар

Май нещо такова, ама на мене така и не ми остава време да се науча((( Въпреки че и мойте хартиени картинки вече никой не ги ще.
                      Точно от такъм майстор съм виждал тоя номер. Сканират в реален формат нещото, пускат го да стои на екрана, а отгоре върху тая картинка правят векторната с мишката. Много сложни, например - официалния герб на България. После и с лазера става много хубаво.

Коментар

По-малките и слаби лазери, които ползват рекламните фирми, си режат и корелски изображения.
                        Я кажи колко голямо и от какво е нещото, дето искаш да отрежеш? С векторизиране в корел и малък лазер мога да помогна.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                          Май нещо такова, ама на мене така и не ми остава време да се науча((( Въпреки че и мойте хартиени картинки вече никой не ги ще.
                          Точно от такъм майстор съм виждал тоя номер. Сканират в реален формат нещото, пускат го да стои на екрана, а отгоре върху тая картинка правят векторната с мишката. Много сложни, например - официалния герб на България. После и с лазера става много хубаво.
                          Да, това е съвременния вариант на т.нар "Джам ксерокс"... Бях мнителен към "Джам ксерокса", но се убедих, че се отхвърля доста работа за кратко време...
                          Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                            По-малките и слаби лазери, които ползват рекламните фирми, си режат и корелски изображения.
                            Я кажи колко голямо и от какво е нещото, дето искаш да отрежеш? С векторизиране в корел и малък лазер мога да помогна.
                            "Изделието" не е много деетаилно и като цяло е парче листов алуминии /ламарина 6мм/ с овални форми 100-140 мм и отвори фи 8, няколко "канала" и всичко това с габарити между 100/100 и 400/1200 /няколко детайла са/.
                            Проблема ми като цяло е, че проекта ми е в главата / вече почти целия и хартия/, а нямам софтуерна готовност за чертаенето му на корел ауто и други КАД. Сканирането на част от детайлите също се оказа проблемно, поради размерите си.

Коментар

Сканирай го на парчета и го дай.
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X