Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възстановяване на форматиран LINUX (ext2) дял - с какво?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Възстановяване на форматиран LINUX (ext2) дял - с какво?

Здравейте колеги,

имам нужда от спешна помощ

Линукс дял ext2, форматиран по погрешка, сега трябва да възстановим информацията на него (или поне по-голямата част).
    Информацията преди форматирането беше доста (може би над 100GB, документи, пдф-и, картинки, въобще офисни неща).

От линукс не разбирам, та е желателно това да стане под Windows среда.
    Досега съм възстановявал доста пъти, но винаги е било NTFS, с линукски дяволе досега не съм имал вземане-даване ...

С Power Data Recovery става, обаче ги възстановява в много гаден вид:

Сега се мъча със Stellar Phoenix Linux Data Recovery под Вин - засега още сканира, не знам ще стане ли нещо ...

Пробвах със Parted Magic 6.1 Live CD и System Rescue CD 2.2 - с Партед Меджика не иска да маунтне волюма, със Систем Рескю въобще не можах да се оправя, а то и нещо заби по едно време ...

Изтеглих и recover Data for Linux (пак под Win среда) - ще пробвам и с нея, само трябва да й намеря лекарство.

Моля, ако някой се е сблъсквал с това (а не може да не е), помагайте, работата е на зор

Да ви кажа и как стана грешката:
    имам ейтакъв мрежов сторидж - http://www.dlink.co.uk/cs/Satellite?...GB%2FDLWrapper

който беше с 2 х 500GB диска в Mirror - единия диск дефектира (в случая втория), сменя се с нов, при което в сайта пише, че като се сложи новия диск и се даде да ребилдне райда, то новия диск автоматично ще се форматира и ще влезне в мирър райда и готово.
    Е така и стана, само че освен новия, пущината форматира и стария диск и данните отидоха.
    Да ги бях прехвърлил преди това, но бяха много, нямах свободно място та да ги сложа, а и викам щом така пише в сайта сигурно е така, ама тоя път се прецаках

Много много благодаря предварително на отзовалите се!
    Hristo Draganov
    http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

От: Възстановяване на форматиран LINUX (ext2) дял - с какво?

Здравей, аз съм възстановявал с това:

http://3d2f.com/download/0-732-r-lin...download.shtml

Беше отдавна и с първа версия на софтуера. Работи под Windows и помня, че се справи добре. Отвори линка и го дръпни, че скайпа нещо не работи иначе можеше да ти го изпратя по него. Дано не нарушавам правилата с този линк и дано ти бъде от полза.
    Георги Танев (0+)
    Land Rover Discovery 1 300 TDi
    Land Rover Club Bulgaria
    0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Благодаря ти Жоро, пуснах да сканира, да видим какво ще излезе.

Междувременно може да казвате още подходящи за целта софтуерчета, ако не стане с това да пробвам с друго пък ...
      Hristo Draganov

Коментар

Няма защо! Сподели като свърши дали се е получило. Тогавашната ми дистрибуция беше Слак ... но това е без значение.
        Георги Танев (0+)
        Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Тук в случая няма дистрибуция. Просто тоя Д-Линк сторидж си ги форматира на ext2 (а може и на ext3, по избор, но по дефолт е на ext2).
          Hristo Draganov

Коментар

Като алтернативен вариант - може ли да се възстанови дефектиралия диск? Ако е електрониката да се пробва с размяна на платките, ако е механично - според случая.

Коментар

Re: Възстановяване на форматиран LINUX (ext2) дял - с какво?

Свали си Hiren's BootCD опичаш го като бутъбъл.
              Бутваш от него, пълно е със всякакъв софтуер за репеър и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от m_roussev Преглед на мнение
                Като алтернативен вариант - може ли да се възстанови дефектиралия диск? Ако е електрониката да се пробва с размяна на платките, ако е механично - според случая.
                Не става - дефектиралия диск е заменен от доставчика с нов, т.е. дефектния отпреди 1-2 седмици не е при мен ...
                Иначе, не се разпознаваше по никакъв начин.

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                Свали си Hiren's BootCD опичаш го като бутъбъл.
                Бутваш от него, пълно е със всякакъв софтуер за репеър и т.н.
                Това беше първото, което направих, обаче нещо не се получи с нито един софтуер ...
                А Хирънс-а си го ползвам ежедневно, дори ежечасно
                Hristo Draganov

Коментар

Христо до къде стигна?
                  Георги Танев (0+)
                  Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Танев Преглед на мнение
                    Христо до къде стигна?
                    Оставих го през нощта в офиса да сканира, утре сутрин ще видим ...
                    Последно редактирано от HD; 07-06-11, 22:19.
                    Hristo Draganov

Коментар

UFS explorer. Ако правилно си спомням, работеше с ext2, ext3 и още някакви файлови системи. Работи под Уиндоус.

Може и да знаеш, но да си кажа...
                      За да имаш максимален шанс за възстановяване на информацията, по никакъв повод не трябва да позволяваш запис на информация върху диска донор. Приготви си друг диск с подходящ обем за да запишеш възстановеното върху него.
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                        Оставих го през нощта в офиса да сканира, утре сутрин ще видим ...
                        Добре ... ще се чуем утре. Аз ще съм онлайн до 13.30 .... Дано всичко е наред!
                        Георги Танев (0+)
                        Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Аз имах добри впечатления от http://www.diydatarecovery.nl/irecover.htm в Pro версията дори се справи без проблем с точно такава конфигурация, като твоята (имай предвид, че софтуерния RAID който си прави също оказва влияние).
                          От тогава обаче ... имам големи външни архиви
                          Дано успееш да възстановиш данните.

Коментар

Re: Възстановяване на форматиран LINUX (ext2) дял - с какво?

Преди време успях да извадя доста информация с TestDisk и PhotoRec.
                            Може да я стартираш под Уиндоус - има само една особенност, която не намерих в настройките, но много бързах и нямах време да ровя.
                            Откъдето стартираш програмата там слага изваденото от диска.

Коментар

От: Re: Възстановяване на форматиран LINUX (ext2) дял - с какво?

Здравейте отново колеги,

благодаря за мненията ви, пробвах всички програмчета + някои нови, но засега резултата не ме удовлетворява.
                              Какво имам предвид - повечето възстановяват без проблем какво ли не, само че примерно ми намират 20-ина терабайта информация (т.е. явно откак е на харддиск станал ), и аз съответно не знам какво точно трябва да се възстанови (харддиска не е мой), и съответно пак именува файловете и директориите с номерца (то си е нормално де).

Май пропуснах да спомена, че най-ме устройва нещо като UNFORMAT на диска (под NTFS съм възстановявал така, и то собствения ми системен диск), т.е. ако може да си възстанови предишното състояние на партишъна, че и с директориите и файловете както бяха Не знам възможно ли е това.

За съжаление последните няколко дни нямах никакво време да се занимавам активно с това, та днес следобеда ще започвам пак да видим какво ще стане. Абе засега положението е зле

Другия вариант (ако има такава опция де), мога да се пробвам да инсталирам някакъв линукс на една машина, и със средствата на Линукс ако може да се ънформатне евентуално ...

След формата върху хаддиска естествено не е записвано нищо, само съм го закачил като втори на моя компютър и пробвам с разни софтуерчета ...

Ще пиша пак.
                              Hristo Draganov

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X