Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лаптоп - TFT

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лаптоп - TFT

В Технополис купих лаптоп Фуджицу сименс. Бях предварително поставил условие, че искам да го подключа към по-голям TFT монитор. Оказа се, че продавач-консултантите са по-неграмотни от мен.
    След първата проба с XEROX, когато нищо не се получи, отказаха други опити. Първо плащай, после ще отворим друга кутия.
    Отидох при приятел в компютърна фирма. Пробвахме 5 различни марки. Веднъж няма контраст, друг път съотношението височина: широчина различно. С една дума - пълен провал.
    Като свързах лаптопа с обикновен лъчев монитор всичко беше ОК. Но бива ли да се връщам в миналия век.

Дайте съвет.

От: Лаптоп - TFT

Смени марката на лаптопа
    Честно казано, аз Фуджицу-Симес ги имам за много калпави лаптопи (работя в сервиз, където ги обслужваме).

Сега сериозно - така и така вече си го взел, освен да пробваш с най-новите драйвери за видеокартата, друго не се сещам.
    Понякога и ъпдейт на БИОС помага в комбинация с най-новите драйвери. Ако и това не помогне ...., не знам ...
    Hristo Draganov
    http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

През какъв порт ще вадите сигнала?
      Аз домашното РС съм го свързал към телевизора (NEO2600 ТFT) през DVI чрез преход DVI-VGA и картината е много добра. Същия ефект е като го включа и дирекно към VGA на видеокартата. Тези начини на свързване оначе предават само видеосигнал. Звука си го слушам през колконките на компа.
      S-video-то не съм го пробвал защото нямам кабел : )
      HDMI нямам на компа.
      Служебния лаптоп (НР) също съм го пробвал през изход VGA и пак картината е хубава.
      Най вероятно сте претърпели такъв неуспех заради настройките на виеокартата.

Коментар

Re: Лаптоп - TFT

Качи най новите драйвери,
        не вярвам да помогне но пробвай,
        Най вероятно видеокартата не поддържа някои резолюции (факт).
        Ако видеото е с шер мемори (99% съм сигурен че е така) от дъното опитай да и вдигнеш паметта от биоса (доколкото е възможно) - може да не достига за висока резолюция.

Другото е неправилна настройка за двата дисплея.
        Трябва да са различни - демек една за монитора на лаптопа и другата за монитора който ползваш.

Коментар

От: Re: Лаптоп - TFT

А какъв е точния модел на лаптопа?
          Hristo Draganov

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
            А какъв е точния модел на лаптопа?
            Amilo Li1705 Много сложно е това, което ми обяснявате. По-лесно ми е да изкопая един кладенец...
            На бюрото си имам нормален компютър с голям - 22" монитор. На него търса и чета, на топлапа пиша.

Благодаря за отговорите.

Коментар

http://uk.ts.fujitsu.com/rl/services...ilo_Li1705.htm

Най-вероятно лаптопчето толкова си може, т.е. може би не поддържа такива големи резолюции за външен монитор:

"Integrated VIA Chrome9 HC™ DX9 using upto 256MB UMA" и има само VGA изход.

Все пак трябва да се опита с ъпдейт на драйвери и биос, и също така някой, дето по-знае, да ти погледне настройките ...

А на твоя 22" като го вържеш, как е работата?
              Hristo Draganov

Коментар

Е, с монитор е ясно че няма да има грижи, ако картата поддържа нужната резолюция.

Безпроблемното връзване на кой да е компютър към доста TFT телевизори е просто мит. Имам HDMI на лаптопа и на телевизора, както и DVI и HDMI на десктопа. При първоначално връзване ми отнема поне 10-ина минути, докато наглася всичко както трябва, тоест, екрана на телевизора да е изцяло запълнен и картината да е хубава и контрастна. А звук през HDMI-то така и не успях да пусна, но това го отдавам на дъртия модел телевизор, който вероятно не поддържа някоя функция.

И двата ми компютъра са с ATI видеокарта. Не знам как седят нещата с nVidia, но се съмнявам да са кой-знае колко по-различни.

ПП: Продавачите в големите вериги са пълни гламурници! То за мижавите заплати, които получават, няма и как иначе. И ако за телевизор общо взето нямаш голям избор от къде да купиш, то лаптоп НИКОГА няма да купя от такъв магазин.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Като не поддържа високи резолюции, само за писане, може да се намали резолюцията двойно от тази на конкретния монитор.. Повечето ТФТ-та се справят сами с такова извращение.
                  Не е коректно решение, но за зорзаман става.
                  Другото решение е , ако не е изтекъл пробния срок, просто да го върнеш в магазина с обяснението, че не те кефи. Сериозните магазини вече поддържат подобна опция.

После пускаш тема "избор на лаптоп ....пла-пла-пла... за ХХХ.00лв." Колегите които разбират повечко ти дават съвет, и си купувш каквото ти трябва.
                  Т'ва е.
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Аз вкъщи свързвам телевизора с кабела с който се свързва и към монитора, син с винтчета и в 2-та края, срам ме е, че не знам как се казва този интерфейс. Като свържа компютъра към телевизора автоматично ми се променя и резолюцията, картината е също толкова добра колкото и на монитора. Видео картата ми е ГФ9600 1ГБ, монитора LG Flatron 19''', а телевизора е LG 32''нямам идея какъв модел, но не е нещо особенно. Старият компютър не можеше да докара свястна картина, но беше със смешни характеристики. Имам един въпрос- как мога да пусна картина и на монитора и на компютъра едновременно тъй като са в различни стаи(кабел 2 метра е достатъчен) и не ми се пренася всеки пък компютъра като реша да гледам някой филм на по-голям екран?
                    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                    Телефон - в профила!

Коментар

Re: Лаптоп - TFT

С 1Г рам и ГиФорс чипсет на видеокартата нямаш проблем с резолюцията.
                      А новите ТФТ телевизори са си монитори с тунер - откъдето и да ги погледнеш

При лаптопите обикновенно се получава проблем, защото видеокартата е много слаба,
                      не е правена за тези неща, лошото в случая е, че Симеон може да са го подвели търговците,
                      което е неприятно.

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                        Имам един въпрос- как мога да пусна картина и на монитора и на компютъра едновременно тъй като са в различни стаи(кабел 2 метра е достатъчен) и не ми се пренася всеки пък компютъра като реша да гледам някой филм на по-голям екран?
                        Може да свършеш телевизора като използваш DVI изхода от видеокартата. Поне аз моя така съм го вързал. Купуваш си преход DVI - VGA (VGA е това със синята букса и винтчетата) и си вземаш по дълъг кабел VGA който връзваш към телевизора. Монитора си седи на VGA извода където си му е мястото. После си правиш настройки на видеокартата. И аз съм с n-vidia и съм я насторил да клонира дисплея т.е. на монитора и телевизора виждам едно и също.
                        Обаче остава въпроса със звука тъй като през VGA се предава само видео сигнал но пак по лесно е да местиш само колонките отколкото целия комп : ) Ако на телевизора имаш DVI ще ти е по лесно - няма да купуваш преход.
                        Виж ги в google как изглеждат конекторите.

Коментар

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
                          Може да свършеш телевизора като използваш DVI изхода от видеокартата. Поне аз моя така съм го вързал. Купуваш си преход DVI - VGA (VGA е това със синята букса и винтчетата) и си вземаш по дълъг кабел VGA който връзваш към телевизора. Монитора си седи на VGA извода където си му е мястото. После си правиш настройки на видеокартата. И аз съм с n-vidia и съм я насторил да клонира дисплея т.е. на монитора и телевизора виждам едно и също.
                          Обаче остава въпроса със звука тъй като през VGA се предава само видео сигнал но пак по лесно е да местиш само колонките отколкото целия комп : ) Ако на телевизора имаш DVI ще ти е по лесно - няма да купуваш преход.
                          Виж ги в google как изглеждат конекторите.
                          Мерси! Ще пробвам, отдавна се каня да го направя но мързела и липсата на време си казват своето. Звука не е проблем, просто ще прекарам втората колона в другата стая.
                          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                          Телефон - в профила!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X