Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зачистване на Уин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Зачистване на Уин

Моля някой да обясни на човешки език дали мога безопасно да махна разни неща от уиндоуса които май са ми неизползваеми(а дали? ) и само заемат място.
    Става въпрос за:
    W Powershell, W Silverlight, W rights management client,
    Трябва ли да ми стоят разни:
    .NET compact framework 2.0
    .NET framework 2.0 service pack 2
    .NET framework 3.0 service pack 2

При положение че има .NET framework 3.5 service pack 1? Не че знам за какво служи, но май някаква програма го искаше за да тръгне.

Лаптопа се ползва само за и-нет, офис уърд/ексел, снимки, видео и само дребни флаш игрички, GPS Ozi.

Диска е малък и затова ми се ще да изхвърля баласта.

От: Зачистване на Уин

По въпроса за .Net Framework... Да, добре е да стоят предните версии, защото от Microsoft НЕ гарантират обратна съвместимост без тях. Silverlight-а е много, много малък - под 20 мегабайта. Това е образно казано flash player-а на Microsoft. Освен всичко общият им обем е под 400 мегабайта. По-добре потърси друго, което да махнеш. Дай точно за кой windows става дума за да подам съвети...

Коментар

XP sp3
      Ами 400 - 400! за какво да стоят там ако не ми трябват? Ползвам Г.Хром и съм му сложил 1 екстеншън да работи като ИЕ, така че и него мога да прежаля, но бях чул че ще се засегне и Уин Експлорера а той си ми трябва.
      Изтрил съм всички ненужни езици на всички програми които намерих. Казвайте какво още мога да махам без ужасни последствия.

Коментар

Ако диска ти е разделен на две, най-простия начин да освободиш малко място е, като преместиш SWAP файла на по-свободният диск. Друго, което мога да ти препоръчам е да почистиш каквото можеш от My documents и Desktop-а. Какво гоним, като краен вариант и какво е положението в момента? Колко са големи дисковете и колко е свободно от тях?

Коментар

C - 9GB free 2.7GB - На него винаги оставям САМО уин и програми. На Desktop държа само shortcut'и.
          D - 19GB free 3GB - Съдържа "My documents" където държа всичко забавно.

Не се оплаквам, стига ми за целите за които го ползвам но сега преди заминаване ще кача поне още 2GB на "D". Ако видя много зор за място, може да се наложи да прехвърля нещо в "С".
          Така или иначе мразя да държа неща които не използвам. Принципа ми е: keep it simple! Например - ползвам стария изглед като на 98/2000 защото ми харесва да е ръбато. Ако мога да изхвърля тази част от ХР която го прави да изглежда гейски, въобще няма да се замисля. Въобще, всичко излишно - зад борд! Лошото е че не знам кое е излишно. Този SWAP трябва ли ми въобще? Някъде четох че е файловете от папка prefech можели да се трият безнаказано. Вярно ли е? А може ли да се disable това което въобще я пълни с боклук? Тези - PowerShell , Silverlight, Win rights management client, ми изглеждат безполезни за мен. Ще се скапе ли нещо ако ги махна?

Коментар

Като за начало пусна ли Disk Cleanup на C и на D (но особено на С) - понякога оставаш много приятно от резултата
            Hristo Draganov
            http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Естествено! Аз съм добър чистач и държа още 2 програми за метене които до сега поне не са ми правили бела.

Коментар

Първоначално публикуван от MAP Преглед на мнение
                Естествено! Аз съм добър чистач и държа още 2 програми за метене които до сега поне не са ми правили бела.
                Колега, от десетгодишния ми опит с операционните системи и най-вече с Win XP, мога да ти препоръчм само System Mechanic, ползвам го на двата си лаптопа и на служебния ми компютър, както и на машините на десетина мои близки и познати. Спестявал ми е преинсталация на затлачени копм. стотици пъти. Може да си я изтеглиш от тук: http://www.iolo.com/
                Периода от един месец даден за тестване е напълно достатъчен за да си решиш проблемите без риск да объркаш нещо.
                Honda CR-V 1-st Generation

Коментар

За едно въпросче свързано с темата ще я 'съживя':

Та, изчезна ми 'cleanup'(почистване на диска) от меню 'system tools'. Вероятно при последното чистене неволно съм извадил иконата на работния плот и после съм се 'разделил' с нея . Не мога да намеря самата програма в Уиндоус-ХР проф. и да си създам икона, да възстановя нещата както са си били.
                  Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Натискаш на менюто Start, избираш Run и в прозорчето пишеш cleanmgr
                    После натискаш OK и е готово.

Коментар

Първоначално публикуван от pecix Преглед на мнение
                      Натискаш на менюто Start, избираш Run и в прозорчето пишеш cleanmgr
                      После натискаш OK и е готово.
                      Благодаря колега!
                      Разковничето е било в името, а аз го търсих като 'cleanup'.

Коментар

Аз ползвам CLeaner и то периодично, че много ме бива в задръстването на компа
                        The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                          Аз ползвам CLeaner и то периодично, че много ме бива в задръстването на компа
                          Тенькю и на теб, след употребата на туй нящо, компа все още работи....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X