Обява

Свий
Няма добавени обяви.

PDF с прецакан шрифт?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• PDF с прецакан шрифт?

Всички знаете, че понякога, като се конвертира документ на кирилица в пдф-формат, се получава една боза на маймуница, която се отваря правилно само на компа, на който е правена конверсията.
    Отдавна не съм се заигравал и не знам дали проблема е само на по-старите версии на Дистилъра или и на други пробррамки за конвертиране.

Въпросът ми е следния: има ли начин такъв файл да се направи четлив?
    Ако някъде го има разисквано, един линк е достатъчен, стига да е на някакъв разбираем език (български, руски, английски).

мисля, че е заради шрифтове, защото половината документ се чете, но останалата половина е на боза.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

От: PDF с прецакан шрифт?

За да стане крайният файл "четлив" трябва да инсталираш шрифтовете от файла на компютъра, който ще ползваш. Иначе самият PDF поддържа вграждане на шрифтове. Това е твоят най-приемлив вариант, ако държиш да ти е шарен документа. Иначе според мен най-съвместимият ти вариант е да ползваш основните шрифтове - Times New Roman, Courier и Arial.

Коментар

Проблема е, че файла го е правил някой друг и нямам представа какви шрифтове е използувал.
      Въпроса беше поскоро дали има някакъв сравнително лесен вариант да го прекодирам? просто не ми се е налагало да се заигравам с пдф-и толкова навътре, та да не откривам топлата вода
      Мисля, че някъде из файла би трябвало да си пише какви шрифтове са използувани, но все още нямам настроение да го преравям целия. Ако е вариант, ще го преровя де.

Коментар

Не, за съжаление не... Лесен вариант за поправяне на неграмотността на другите няма. Ако самия viewer предлага да замени използваните със системни шрифтове може да опиташ, но резултата ще е грозен и зле форматиран.

Коментар

Ясно, благодаря ти!

Коментар

Обикновено това се дължи на неправилна кирилизация на компютъра, на който е правен документа. Най-вероятно наличие на FlexType... Ако ти трябва само съдържанието, без да държиш на формата може да ползваш една руска програма - Щирлиц.
            "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Ако .pdf-a не е криптиран (запаролен) може да се използва някой от различните freeware програмки-конвертори от .pdf на .doc. След това във Word (в зависимост от версията) се използва или смяна на шрифта на маймуницата с някой напълно кирилизиран шрифт (указани по-горе), или функцията Fix Broken Text в Tools. При по-стари версии на Word (напр. 2000) Fix Broken Text се сваля допълнително от сайта на MS и се инсталира. С него се работи лесно и интуитивно, може да "оправи" целия досумент или само селектиран пасаж.

Друг вариант, ако работят функциите Copy и Paste, е този сайт:
              http://2cyr.com/decode/?lang=bg
              Копира се текста в указаното поле (горното) и се избира автоматично прекодиране.

Успех!

Коментар

Със подмяната на шрифтове лесно се решава проблема, но документа не става повече за печат заради особеностите на шрифтовете.

Коментар

Абе аз и нямам зор за печат. Конкретния файл е help за една телефонна централа, с каквато не бях се сблъсквал. Съдържанието ми е достатъчно. Ще пробвам довечера и ще пиша какво е станало.

Коментар

Още един глас за Щирлиц - или още Штирлиц, ако ще я търсиш в търсачките.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X