Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся мнение за стар лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся мнение за стар лаптоп

Здравейте
    Надявам се , че тука от толкова много хора все някой ще ми помогне.
    Та на въпроса- Лаптоп Clevo M40AE.
    Проблема е следния : при опит за пускане на батерия започваше да зарежда Уиндоуса и всичко останало само дето екрана си оставаше черен, може би на третия или четвъртия опит палеше нормално. Когато му включех външно захранване всичко си беше наред екрана светва и всичко си се вижда докато си зарежда.
    Това бе до онзи ден когато реших да направя пълен разряд на батерията и да я заредя догоре. Когато наближи да свършва тока до тогава започваше да бипка и да предупреждава, само че във оня злощастен момоент лаптопа избипка само един път и умря(Угасна тотално поради липса на ток).
    Сложих го на зарядно ,постоя повече от час и го стартирах. Запали си нормално , пуснах една игра и докато я зареждаше екрана замръзна и компа угасна (изключи) отново.
    Опитах се да го стартирам но от него момент нататък екрана не иска да свети, а Уиндоуса си зарежда през това време.
    Та питането ми е какво се прецака: Батерия, Захранване или Видеокарта.
    Видеото е сменяемо ATI Mobility Radeon Graphics X700 - 216CPIAKA13F Chipset и се оказва че е много неоткриваемо. Някой има ли идея ако е умряло видеото дали може да се намери от някъде.
    Във Интернет намирам да се продават само едни платки със чипа които от задната страна са само едни спойки и не знам как това може да се смени на основната платка на видео картата.
    Надеждата ми е във вас дано някой може да помогне!!!
    Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

От: Търся мнение за стар лаптоп

Видеокарта, със същите симтоми погребах един DELL XPS M1530 преди няма месец и сега ще го продавам на части, понеже видеокартата е запоена за дъното и не можаха да я презапоят свястно.

Коментар

Другия вариант е да се сетиш за един познат от Аспарухово и да му се обадиш, да му отидеш на гости и да оправите лаптопа.

Коментар

Аз бих отишъл в сервиз, на който му се чува името с добро, и бих се поверил в ръцете им...

Далече си ми, уви..

А аборт по телефона не става...

Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
          Здравейте
          ...
          От това което чух може и да просто да прегрява лаптопа. Виж дали е добре почистен процесора и въобще дали не е запрашен лаптопа. Прегледай също и за подути кондензатори. Ако всичко ти изглежда на шест опитай да смениш операционната система. Преди смяната архивирай всичко - може да не успееш да я завършиш! Update на драйверите също може да се окаже част от проблема.

По въпроса със видеото... Няма да можеш реално да го смениш. За съжаление това е положението. Едно, че този модел видео карти са много трудни за намиране и второ, че смяната е доста проблемна. Това, което някои хора правят с променлив успех е да изпекат дъното (само дъното - без нищо друго) във фурна. Става дума за подгряване до 100 градуса с цел "студените" спойки да се пооправят - дали ще стане е съвсем друга бира. Ако ще го пробваш първо намери някой по-грамотен да ти покаже, кое как. Това което мога да ти кажа е, че е добре да е почистено внимателно самото дъно и елементите, които могат да се свалят от него да бъдат предварително свалени.

Коментар

Моето HP Pavilion dv6000 имаше същите проблеми след година и половина работа. Оказа се лоши спойки на видеото породени от използването на безоловен тенол ( чух, че били изисквания от ЕС). Първи ремонт си го направи самичък с машинка за топъл въздух и лаптопа възкръсна за 3 месеца .След това го дадох на познат, който има познат с някаква специална запояваща апаратура и ми презапоиха видеото на дъното (не знам дали са сменяли припоя) , като ми казаха, че направи ли го пак този проблем да го хвърлям. За сега още работи - 8 месеца след ремонта.

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
              Здравейте
              Надявам се , че тука от толкова много хора все някой ще ми помогне.
              Та на въпроса- Лаптоп Clevo M40AE.
              Проблема е следния : при опит за пускане на батерия започваше да зарежда Уиндоуса и всичко останало само дето екрана си оставаше черен, може би на третия или четвъртия опит палеше нормално. Когато му включех външно захранване всичко си беше наред екрана светва и всичко си се вижда докато си зарежда.
              Това бе до онзи ден когато реших да направя пълен разряд на батерията и да я заредя догоре. Когато наближи да свършва тока до тогава започваше да бипка и да предупреждава, само че във оня злощастен момоент лаптопа избипка само един път и умря(Угасна тотално поради липса на ток).
              Сложих го на зарядно ,постоя повече от час и го стартирах. Запали си нормално , пуснах една игра и докато я зареждаше екрана замръзна и компа угасна (изключи) отново.
              Опитах се да го стартирам но от него момент нататък екрана не иска да свети, а Уиндоуса си зарежда през това време.
              Та питането ми е какво се прецака: Батерия, Захранване или Видеокарта.
              Видеото е сменяемо ATI Mobility Radeon Graphics X700 - 216CPIAKA13F Chipset и се оказва че е много неоткриваемо. Някой има ли идея ако е умряло видеото дали може да се намери от някъде.
              Във Интернет намирам да се продават само едни платки със чипа които от задната страна са само едни спойки и не знам как това може да се смени на основната платка на видео картата.
              Надеждата ми е във вас дано някой може да помогне!!!
              За информация! Същото видео го имат и Acer Aspire от серията 5020. Може да излезе някой стар компютър за части със здрава карта. Мисля в София имат сервиз. През 2005 год. тези карти бяха върха.
              Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

За сега се очертава картата да я сготвя във фурната по следната изпитана рецепта(10минути на 200градуса).
                Ще напиша какво е станало. В 90% от случаите е сполучливо. А иначе този модел карти го има още на няколко модела,но проблема е че геометрично и конструктивно не са същите. Няма начин да я напъхам във дупката на Клевото.
                А и да не стане не е фатално, в момента пиша от новия си ACER Aspire 5942G.
                Някъкъв нов модел дано да излезе здрав!
                Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Малко извън темата:
                  За мен ACER като цена, качество и производителност са номер едно. Имам два. Единият е 2005, другият 2010 с процесори на AMD за разлика от твоя. Работят приблизително над 12 часа на ден. Нито загряват, нито каквито и да е проблеми до сега.
                  Бъди убеден, направил си правилен избор!
                  Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Малко ОФФ
                    Лаптопите е добре да се почистват периодично, примерно на година, но пък то зависи и къде и как се работи с тях, та може и по-често да се налага. Понеже всичко е набутано на малко място и малко прахоляк да има най-малко ще загрява и няма да работи пълноценно.
                    То не, че за настолните не важи, ама там поне повечко място за пълнене с болкуци има
                    Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X