Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за външен, преносим, USB 2/3 харддиск.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за външен, преносим, USB 2/3 харддиск.

След доста търсене не успях да намеря читаво сравнение на външни харддискове.

На сляпо (на практика така е, да...) съм се насочил към три варианта - Verbatim Store 'n' Go USB 3.0 VS Verbatim GT Harddrive - това са по-трудните два... за тях не можах да намеря нищо освен написаното от случайни хора или от хора, които ги продават. На такива не вярвам за пет стотинки, а тези двата съвсем не са евтини. Като по-евтин вариант обмислям Western Digital Passport. Там момента е друг - харесвам устройството - каквото плащаш, това получаваш... само дето ми е под минимума от изисквания, като скорост.

Та ако някой има от дисковете на Verbatim или WD Passport, ако може да сподели какво му харесва и какво не, за да мога по-лесно да съставя мнение. Не ми е бърза работа, понеже не смятам да го купувам точно този месец - мотора и колелото са маааалко... много по-напред в приоритетите ми. Просто ща, не ща в един момент ще трябва да ги купя и е добре да знам какво може да ме изненада в тях.

Ако може диска да е БЕЗ допълнително захранване.
    Последно редактирано от господин никой; 10-02-11, 14:56. Причина: typo...

От: Съвет за външен, преносим, USB 2/3 харддиск.

Те скоростите на дисковете са по-скоро ограничени от USB интерфейса отколкото от самия диск.
    Освен ако вече не си минал на USB 3.

Аз имам много добри впечатления от Transcend, добри продукти на добри цени.
    Ето дори вече имат и USB 3 версия на техния дуракоустойчив модел и цената е повече от добра.
    Покрива някакви стандарти на дроп тестове и т.н.

По-надолу в сайта има сравнителна таблица за разни модели, но като цяло средния клас се движат между 45 и 90МБ/сек.

http://www.notebookcheck.net/Review-...0.40929.0.html
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Момента с USB 3 ограничението е ясен, но трябва да ти кажа, че все още ползвам един USB стик на Verbatim, който в момента буквално мачка, като скорост абсолютно всичко излязло на пазара. Реално до момента единствената му конкуренция е само "Sandisk Cruzer/Ducati Edtition". Просто повечето USB 2 устройства носят надписа само за красота...

Естествено пропуснах най-важното - търся устройства БЕЗ допълнително захранване...
      Последно редактирано от господин никой; 10-02-11, 14:55. Причина: Смислова добавка...

Коментар

Я кажи първо точно какви скорости търсиш ориентировъчно че да търсим и съответно такива устройства. Иначе вкъщи имам един Трансценд от старата версия както е показал Краси и който е с USB 2.0 интерфейса. Ще го тествам скоро за скорост и ще сложа тук резултатите за сравенение. Иначе относно USB стиковете също на трансценд имат една бърза серия дето и дават скорости до 18МБ/с за моделите с 16Гб памет. http://www.transcendusa.com/Products...1No=1&Func2No=

Коментар

За съжаление нямам представа какво може да докара реално подобен диск. До скоро ползвах кутия за дискове, но там играта е доста различна. Нейсе де - за мен е въпроса поне да докарва нещо, като 25-30 мегабайта в секунда. Мисля, че повече е несериозно да се очаква.

Коментар

Оооо 25-30 го докарва без проблеми даже и най простия
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

В такъв случай някой WD Passport най-вероятно ще взема, защото ми го дават доста евтино.

Коментар

Малко със закъснение но днес успях да тествам Трансценд 320Гб харддиска за скорост. Ето резултатите от теста:
                -----------------------------------------------------------------------
                CrystalDiskMark 3.0.1 (C) 2007-2010 hiyohiyo
                ----------------------------------------------------------------------
                * MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]
                Sequential Read : 33.311 MB/s
                Sequential Write : 32.266 MB/s
                Random Read 512KB : 20.463 MB/s
                Random Write 512KB : 21.511 MB/s
                Random Read 4KB (QD=1) : 0.404 MB/s [ 98.7 IOPS]
                Random Write 4KB (QD=1) : 0.812 MB/s [ 198.1 IOPS]
                Random Read 4KB (QD=32) : 0.473 MB/s [ 115.5 IOPS]
                Random Write 4KB (QD=32) : 0.812 MB/s [ 198.3 IOPS]
                Test : 1000 MB [E: 98.7% (294.1/298.1 GB)] (x2)
                Date : 2011/02/16 10:29:15
                Съжалявам че не можах да сложа скриншот защото нещо явно има проблеми с прикачването на снимки във форума (или поне само аз ).
                Както се вижда от теста скоростта на запис достига до 32 МБ/с без проблеми като имате на предвид че харда е почти пълен и със сигурност е доста дефрагментиран, така че при прясно форматиран хард може и резултатите да са по-добри.

Коментар

icpart можеш ли да видиш какъв диск са набутали вътре в кутийката на transcenda
                  иначе в офиса съм закачал usb3 диск и разликата беше забележителна но тестове не съм пускал.
                  When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                    icpart можеш ли да видиш какъв диск са набутали вътре в кутийката на transcenda
                    иначе в офиса съм закачал usb3 диск и разликата беше забележителна но тестове не съм пускал.
                    Физически малко ще е трудно да го отворя че има и една гума отгоре му и втъре е пластмасова кутийка и още е май в гаранция
                    Но според Aida64 (бившия Еверест) модела на хардиска е:
                    Hitachi HTS543232L9A300

Коментар

Проблема с USB3 устройствата е сходен, като при тези с USB2. В страни от това повечето хора нямат USB3 портове. Скорост от 30-35 мегабайта за големи файлове ме устройва горе-долу, а до колкото разбирам това е скоростта, която докарва и WD Passport-а... Искаше ми се нещо към 50-60, но явно няма да е.

Коментар

Със eSАТА нямаш ли вариант ? някой дъна и лаптопи имат този интерфейс. А там скоростта си е колкото може диска

Коментар

А - аз си имам и USB3, и eSATA... въпроса е че клиентите ми нямат Точно за това съм се насочил към USB2.

Коментар

Първоначално публикуван от icpart Преглед на мнение
                            Физически малко ще е трудно да го отворя че има и една гума отгоре му и втъре е пластмасова кутийка и още е май в гаранция
                            Но според Aida64 (бившия Еверест) модела на хардиска е:
                            Hitachi HTS543232L9A300
                            А моят е с Toshiba 320Gb
                            Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

От скоро съм с паспорта 500gb+usb3.0 и за сега съм доволен.
                              Скоростите варират от 40мб до 60мб на usb2.0, не съм пробвал usb3.0.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X