Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за компютър.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за компютър.

От септември-2010.г.монитора ми започна да гасни.Допитвах се до разбирачи,и те
    ми казаха,да си сменя дъното.Миналия ден го смених и от днес същите проблеми!
    Сега извадих външната видеокарта и карам на вградената,но незнам дали пак няма
    да започнат същите проблеми.
    Очаквам съвети.Благодаря предварително.
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

Re: Помощ за компютър.

И аз преди имах същият проблем.Монитора гасеше сам, но проблема си беше в монитора, такаче пробвай монитора на друг комп!

Коментар

От: Re: Помощ за компютър.

Първоначално публикуван от maistoe Преглед на мнение
      И аз преди имах същият проблем.Монитора гасеше сам, но проблема си беше в монитора, такаче пробвай монитора на друг комп!
      Пробвано е с друг компютър, монитора си работи без проблеми.
      Миро

Коментар

От: Помощ за компютър.

А преинсталирал ли си Джамовете междувременно? Може и нищо да и няма на картата, а драйверите нещо да са се омазали.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          А преинсталирал ли си Джамовете междувременно? Може и нищо да и няма на картата, а драйверите нещо да са се омазали.
          След смяната на дъното,уиндоса е преинсталиран и драйверите са изтеглени.
          Тези джамове не ми говорят нищо.
          Миро

Коментар

Джам=прозорец=window
            Трябвало е да започнеш по обратния ред - драйвери - видеокарта - дъно ....
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

От това, което прочетох до сега едва ли ти се "гаси" монитора... по-скоро дъното гаси компютъра. Причините може да са много и разнообразни - от прегряване, до дефектен процесор или RAM модул. Без повече информация мога само да гадая. Опитай да опишеш по-обстойно проблема - кога се гаси (докато работи, по време на скрийнейвъра - т.е. не излиза от standby), в какви моменти (мигане на тока, натоварване с игри или нещо друго), на колко време (произволно, на половин час, на петнайсет минути) и въобще колкото може повече информация защото ти си пред компютъра, а ние не!

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                От това, което прочетох до сега едва ли ти се "гаси" монитора... по-скоро дъното гаси компютъра. Причините може да са много и разнообразни - от прегряване, до дефектен процесор или RAM модул. Без повече информация мога само да гадая. Опитай да опишеш по-обстойно проблема - кога се гаси (докато работи, по време на скрийнейвъра - т.е. не излиза от standby), в какви моменти (мигане на тока, натоварване с игри или нещо друго), на колко време (произволно, на половин час, на петнайсет минути) и въобще колкото може повече информация защото ти си пред компютъра, а ние не!
                Гасне независимо дали съм тук в форума или при писане на мнение,или при гледане на снимки,или при първоначално
                пускане на компа в момента на зареждане,просто по всяко време може да изгасне, независимо какво правя!
                Миро

Коментар

Окей искам, ако не ти е грижа да направиш следното - пусни някой дълъг плейлист от любими песни и не го спирай. Искам да ми кажеш дали след като ти угасне компютъра продължават да звучат песните и ако да дали например ще звучат още пет минути.

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
                    От септември-2010.г.монитора ми започна да гасни.Допитвах се до разбирачи,и те
                    ми казаха,да си сменя дъното.Миналия ден го смених и от днес същите проблеми!
                    Сега извадих външната видеокарта и карам на вградената,но незнам дали пак няма
                    да започнат същите проблеми.
                    Очаквам съвети.Благодаря предварително.
                    Мисля, че си си решил проблема с гасненето като си останал с видеокартата на дъното. От друга страна вече може да имаш проблеми с производителността, тъй като вградените карти са слабички обикновенно. Ако ползваш по тежки програми изискващи доста видеообработка или игри, вградената карта ще закъса.
                    Диян Димитров

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                      Окей искам, ако не ти е грижа да направиш следното - пусни някой дълъг плейлист от любими песни и не го спирай. Искам да ми кажеш дали след като ти угасне компютъра продължават да звучат песните и ако да дали например ще звучат още пет минути.
                      Само песни без да правя друго или,докато съм в нета да си ги пусна?
                      Миро

Коментар

Скоро имах същият проблем с един компютър на колега. Проблемът се оказа дефектна LAN-карта.
                        Знам, че може да звучи нелогично, но явно картата е окъсявала нещо на PCI-слота, в която беше сложена. Ако имаш външна LAN-карта, махни я и пробвай дали мониторът пак ще гасне.

Коментар

Или пък огледай добре дъното, дали няма някой подут кондензатор, кондензаторите са едни набоцкани по дъното цилиндърчета, обикновено са над 14 - 16 броя, има около процесора и между слотовете,челото им трябва в най-добрия случай да е равно, ако е подуто нагоре - смяна на кондензатора, ама това само Куздов, че е голям зор.
                          подаръци за мъже от FACOM
                          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Зор е, я..
                            Не са кондензатори - при две дъна ефекта е един и същ.

Добре е да е ясен резултата от теста с плейлиста - това ще даде някаква насока..

Далече си, за съжаление, от сервиза ми..

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
                              Само песни без да правя друго или,докато съм в нета да си ги пусна?
                              Пусни си плейлистата и работи нормално - както си работиш обикновено...

За да си по-на светло да ти обясня какви може да са очакваните резултати:
                              1/ Спира екрана, спира и плейлистата... това е доста ясно.
                              2/ Спира екрана, плейлистата заковава на място в един проточен звук - това е някакъв вид зависване на операционната система - ще задълбаем, ако се получи така...
                              3/ Спира екрана, плейлистата продължава да свири още две минути и заковава на място - същото, като по-горе - разликата е във вида проблем.
                              4/ Спира екрана, плейлистата свири нон-стоп още колкото я оставиш... тук вече не мога да коментирам без още информация, но все пак да не задълбаваме без нужда...

P.S. постни вида плейър с който правиш теста - моята препоръка е foobar или winamp.
                              Последно редактирано от господин никой; 04-02-11, 10:40. Причина: P.S. добавка...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X