Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Върху Windows 7: VMWare с инсталация на XP или Virtual PC+ XP Mode?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Върху Windows 7: VMWare с инсталация на XP или Virtual PC+ XP Mode?

Целта - инсталиране на драйвър за USB устройство, неналичен за Windows 7 64bit. За целта трябва да имам някакъв вид виртуално PC с инсталиран XP на него. Бях се засилил да слагам VMWare, но от някъде изникна Маикрософтското решение, потенциално по-удобно, тъй като, поне до колкото разбрах си работиш на един и същ десктоп.

Та, кой, какво е опитвал, и мнението ви за него?

Другото - кой точно софтуер на VMWare ми трябва за целта? Някога избора май не беше твърде голям, а сега изкачат куп продукти и аз мигам на парцали.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

От: Върху Windows 7: VMWare с инсталация на XP или Virtual PC+ XP Mode?

Windows XP mode е по-лесен за употреба, с много по-малко опции, но идеално ще ти свърши работа. Иначе ти трябва VMware Workstation.
    Windows XP mode емулира USB (което на теб ти трябва), но не емулира паралелния порт напр.
    Все пак кажи какво е устройството да ги видим тея драйвери
    Последно редактирано от silverfox; 30-01-11, 07:45.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Спарки ако не ти пасне XP mod-a това е твоя продукт http://www.virtualbox.org/
      доста по-добър от VM-a и много по-лек.
      no signature no problems

Коментар

Иде реч за драйвър за програматор EasyPro 90B. Със самия софтуер няма проблем, но драйвър виндовс XP не тръгва на Windows 7.
        Ето страницата на производителя: http://www.programtec.com/english/pr...EasyPRO90B.asp

Чипа вътре е ей тоя:
        http://www.nxp.com/acrobat_download2...DIUSBD12_9.pdf
        Последно редактирано от sparkybg; 30-01-11, 11:21.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Сложих Virtual PC + XP Mode, и въпроса е решен. Бързо, лесно и безгрижно. Благодаря ви за мненията.

Коментар

Дай малко подробности за ситуацията - на мен скоро може да ми се наложи да направя същото упражнение.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
              Дай малко подробности за ситуацията - на мен скоро може да ми се наложи да направя същото упражнение.
              Практически няма нищо за казване. Инсталира се Windows Virtual PC(което между другото се води ъпдейт на Windows 7), след което и Windows XP mode, което практически е копие на обикновен Windows XP, и си готов. Супер елементарна работа. После пускаш виртуалния Windows XP, който си има и виртуален диск C:, и в него си инсталираш каквото е нужно. Едно от все по-малкото неща от Microsoft, което ми хареса. На всичкото отгоре като затвориш виртуалното XP, без да го шътдаунваш, си го запазва в хибернация, и следващия път като го отвориш ти излиза последното активно състояние.

Коментар

Чипа PDIUSBD12 е на Philips и като гледам се използва за доста неща, включително и за USB към Serial адаптери. Това са драйверите за него с поддръжка на Windows 7:
                Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                  Чипа PDIUSBD12 е на Philips и като гледам се използва за доста неща, включително и за USB към Serial адаптери. Това са драйверите за него с поддръжка на Windows 7:
                  Тсъ. Оказва се че драйвъра за това чудо зависи от вкарания фърмуер в чипа, който е зад него. И е "USB to Parallel", а не "USB to serial".

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    ... И е "USB to Parallel", а не "USB to serial".
                    Да - към паралелен порт е. Моя грешка.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Тсъ. Оказва се че драйвъра за това чудо зависи от вкарания фърмуер в чипа, който е зад него.
                    Сега ми се изясни защо тук описават как на база съответния firmware да си компилираш драйвер (след като си купиш лиценз за WinDriver естествено):
                    http://www.jungo.com/st/support/docu...ml/node72.html

Но най-добре си карай с xp mode.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X