Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ъпгрейд на лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Ъпгрейд на лаптоп

Само сменянето на хард диска със SSD ти решава проблемите на лаптопа. Системата "живва" значително, а вече друсането на лаптопа в работещо състояние не те притеснява почти никак. Това е правилното решение. Ако ти трябва повече - по-добре вземи нов лаптоп. Отделно рам памет никога не е излишна, а в момента не е и кой знае колко скъпа

Коментар

От: Ъпгрейд на лаптоп

Само да попитам - тъй като ми предлагат 2GB DDR2 800Mhz sodimm Adata, но дали ще работи нормално на шина 667 mhz ? Как ще се спогоди с другата плочка памет 512 mb на 667mhz.
      Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
        Само да попитам - тъй като ми предлагат 2GB DDR2 800Mhz sodimm Adata, но дали ще работи нормално на шина 667 mhz ? Как ще се спогоди с другата плочка памет 512 mb на 667mhz.
        Експериментите на място. В противен случай има вариант да се сдобиеш с не работеща или "леко куца" памет.
        Относно HDD, хубаво смяташ да сложиш SSD, но все пак пространството ти се намалява наполвина. От 120 на 64ГБ...
        SSD дава производителност, но дали архитектурата този "малко старичък" модел ще може да използва по-голямата производителност на SSD-то?!
        Лично аз бих сложил на този лаптоп 320 или 500 GB SATA II диск, а ако ми трябва бързодействие, модел на 7200 rpm...

Коментар

В тази линия да попитам за вашето мнение относно възможностите за ъпдейтване на един по старичък НР F4644H.
          Проблемът е че даже снимките от форума отваря много бавно и трудно.
          Благодаря предварително.

Коментар

Хм, с колко RAM ти е, ако е с 512 със форума не трябва да имаш проблем
            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
            Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
              В тази линия да попитам за вашето мнение относно възможностите за ъпдейтване на един по старичък НР F4644H.
              Проблемът е че даже снимките от форума отваря много бавно и трудно.
              Благодаря предварително.
              Отварянето на снимки е свързано по-скоро с бавен нет отколкото с бавен компютър. Може да погледнеш в момента на отварянето харда постоянно ли върти(диода мига непрекъснато) ако е така има недостиг на памет...

Има едно превило. Ако стойността на ъпгрейда надвишава 30% от стойността на машината в момента, ъпгрейда е безмислен...

Коментар

1.6 Целерон,256,30 гб.ХП сп1.
                Това което търся е интернет нормално сърфиране ,скайп, и това е.
                Не ми трябва по голям диск.
                Нета на другия е в реално време.

Коментар

Ми с 256 , много зависи как са ти оптимизирани програмите.

Колко процеса имаш заредени ? Ctrl+alt+del

RAM можеш да му добавиш , и повече няма смисъл, Данчо го знаеш
                  байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

Точно той ме отказа и каза ,че ХП си заминава като система ,нарочно всичко пишат за 7 ца , където имала много повече функции за проследяване на софтуер и компютър.
                    16-до 21 процеса.

Коментар

Internet Explorer ли ти е четеца, и коя версия ?

виж и ако имаш исталиран Adobe Flash ActivX го разкарай

все пак си провери дали можеш добави една 512-ка RAM

Коментар

Определено почна по добре да работи като махнах Актив Х .19 процеса.

Коментар

Паметта е малко, даже 512 не е кои знае какво, но ще има разлика... Само антивирусната ти заема 70 МБ в най-добрия случай) Интернет експолера предполагам ти е версия 6, която е стара, ако е 7 път е много тежка. Пробвай със Google Chrome как се върви.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                            Определено почна по добре да работи като махнах Актив Х .19 процеса.

а сега виж Скайпо колко рам яде, и ако е над 60Мб слагай версия 3.8 http://lekarstvo.com/dl/SkypeSetup_3.8.188.exe Антивируса в повечето време трябва да е мах. 30Мб. Моя в момента примерно е 13Мб

Торент клиенти - само на ръчен старт, ако автоматично зареждат също могат да ти скапят връзката и компа. Опера браузера подържа торенти , та внимавай нещо тя да не точи.

Коментар

Аз имам принципи -торенти не тегля,В разни сайтове за възрастни не влизам ,не правя регистрации почти никъде.Всичко ми е ръчно актуализиране.Скайп не го ползвам ,но иначе е точно тази версия.
                              Това е такъв лаптоп само за Екстремни случаи.За 11 години колко е видял ,само да можеше да говори.Сега ползвам Пробуук 6550б.Много стабилно се държи.И всичко си му тече.

Коментар

Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение

а сега виж Скайпо колко рам яде, и ако е над 60Мб слагай версия 3.8 http://lekarstvo.com/dl/SkypeSetup_3.8.188.exe Антивируса в повечето време трябва да е мах. 30Мб. Моя в момента примерно е 13Мб

Торент клиенти - само на ръчен старт, ако автоматично зареждат също могат да ти скапят връзката и компа. Опера браузера подържа торенти , та внимавай нещо тя да не точи.
                                Този антивирус 13МБ дали хваща вируси различни от ДОС-овски ))))))))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X