Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за свързване на монитор към PC

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за свързване на монитор към PC

Здравейте! Потърсих, дали случайно няма информация по въпроса (тук във форума, а и в нета), но не намерих нищо в първите 8 страници, които ми излезнаха в търсачката.
    Та проблемът е:
    Дойде ми един компютър за преинсталиране, но без монитор. Гледам- видео картата поддържа и двата стандарта (DVI & VGA). Mробвах с DVI + USB кабел- появи се най- омразният ми екран- блуждаещото "No video input". В каква ли не поредност включвах монитора- по упътване, по собствен вукс- НЕ става. Пробвах на VGA- същата история. Ако някой има някаква идея, в какво се крие проблема- да сподели... Моля ви- спешно е... Надупих се да видя каква е видео- картата, ама нищо не видях...
    JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

От: Помощ за свързване на монитор към PC

Видео картата има ли възможност да не работи? Преди време нямах нет много на често и се оказа прецакала се мрежова карта, а толкова много псувах доставчика.

П.П. Ако не си рестартирал компютъра след като си включил монитора няма да го зареди. Не ми идват идеи.
    Последно редактирано от Иван Жоров; 26-01-11, 18:47.
    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
    Телефон - в профила!

Коментар

Еми смята се, че до преди няколко часа е работела... А пък и пробвах и с вградената...
      JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Маноле, питах Дани. Каза, че 99 процента проблема е във видеокартата. Свали я, почисти я , сложи я добре и пробвай отново. Възможно е да не прави добър контакт.
        Пробвай да извадиш RAM паметта, почисти я и нея, а има вероятност и кабела ти да е дефектирал.
        Осмели се да помогнеш, преди да те помолят!
        Отстъпки за система за активно GPS проследяване и продуктите на ЪнриълСофт

Коментар

Проблема е в резолюцията и честотата на опресняване на екрана. Рестартираш, помпиш F8 и като излезне менюто избираш enable vga mode.....

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
            Проблема е в резолюцията и честотата на опресняване на екрана. Рестартираш, помпиш F8 и като излезне менюто избираш enable vga mode.....
            И аз тва си помислих в началото но не би трябвало в случая да му изкарва съобщение за липсващ видео сигнал. По скоро проблем с видео картата или рам-а .
            О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от Жулиета Преглед на мнение
              Маноле, питах Дани. Каза, че 99 процента проблема е във видеокартата. Свали я, почисти я , сложи я добре и пробвай отново. Възможно е да не прави добър контакт.
              Пробвай да извадиш RAM паметта, почисти я и нея, а има вероятност и кабела ти да е дефектирал.
              Провах... не стана.... Направо полудявам.... Кабела си го превключвам в моята кутия и всичко е 6...

За F8- може и да влизам някъде, но екрана като не ми показва къде...
              JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Излиза ли първоначалните надписи, преди да боотне системата?
                Може картата да е заминала - случва се...
                Пробвай да махнеш карата и пусни ПеЦе-то... Ако "пищи на видео" - значи компютъра има шансове да работи...
                Друго - така и така си го отворил - клирвай БИОС-а.. Звучи безсмислено - ама нявга прави чудеса... Пробвай дали "пищи на памет", когато ги извадиш"... Бездруго си се хванал в чудо - барем изтествай нещата...
                Публикувайте отговор

Коментар

И аз мисля, че проблема със запалването е в резолюцията и честотата на опресняване на екрана. Преди години и на мен се случи подобно нещо със закупуване на нов монитор, но стария ми беше под ръка и промених настройките на видеокартата.
                  Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Точно, че дори и надписите не ми показва. Но мен ме притеснява, че и на вградения VGA вход прави същото...

П.П.
                    А трябва да извадя едни снимки преди да съм го почнал с чука, за да го преинсталирам...
                    Последно редактирано от Александър Белов; 26-01-11, 20:20. Причина: П.П.
                    JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Свали видеокартата.....вземи една гумичка за моливи...изтъркай с нея пиновете на видеокартата и я бутни отново в слота.....След старт трябва да видиш надписите за модела на видеокартата тоя екран идва директно от видеокартата а не от компютъра.....Ако след всичко не тръгне хвърляй видеото в коша....!

Това е изпитано 1000 %....
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                        Свали видеокартата.....вземи една гумичка за моливи...изтъркай с нея пиновете на видеокартата и я бутни отново в слота.....След старт трябва да видиш надписите за модела на видеокартата тоя екран идва директно от видеокартата а не от компютъра.....Ако след всичко не тръгне хвърляй видеото в коша....!

Това е изпитано 1000 %....
                        Пробвах- пак No video input. Е добре може ли да дойде при мен и да спре да работи... Пак ви казвам- озадачава ме, че и на вградената, и на външната видео- карти го прави...
                        JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Маноле, на колко години е РС-то?
                          И погледни - дали не е разместена батерията, захранваща BIOS-а.
                          proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                          NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                          Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

В този проблем има много неизвестни. Какъв е монитора, какво е дъното, какво е видеото (AGP/PCIe), предишни проблеми и пр. Да започнем с дъното, като най-вероятният виновник.

Често срещан проблем при дъна с вградени графични карти е настройката на BIOS-а. Особено ако същият се е ресетнал заради престой без ток или заради "лек" токов удар, а може и заради стара батерия.

Свали външното видео и пробвай да пуснеш машината (през вградената). Успешно или не постни резултата, за да имам на какво да стъпя за по-нататъшни съвети. Също ще е добре да приложиш информацията, която по-горе описах - модели на дъно, видео (за видеото е добре да укажеш и интерфейса - AGP/PCIe) и монитор.

P.S. - виж дали вграденият SPEAKER работи и е свързан!
                            Последно редактирано от господин никой; 26-01-11, 20:39. Причина: P.S. добавка... color coding :D

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
                              Маноле, на колко години е РС-то?
                              И погледни - дали не е разместена батерията, захранваща BIOS-а.
                              Ми не е разместена. А за години- не знам. Видях, че лепенката за гаранция е здрава. Звъннах и питах човека- да я режа ли? Той каза да я режа- преди месеци му е изтекла гаранцията...
                              JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X