Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преинсталация на лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Преинсталация на лаптоп

От няколко години имам лаптоп Тошиба със лиценциран уиндоус , наложи се да го преинсталирам но не мога да намеря лицензионния диск , опитвам да го преинсталирам с друг работещ уиндоус и стига до там да дам ентър да започне преинсталацията и клавиатурата отказва да работи , някакви идеи на какво се дължи това .
    AUDI A6 2.8 V6 Quattro

От: Преинсталация на лаптоп

Въобще ли не тръгва инсталация? Само с един Джам ли си пробвал преинстал?
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      Въобще ли не тръгва инсталация? Само с един Джам ли си пробвал преинстал?
      Тръгва , но като стигне до избора на преинсталация трябвя да избера Enter , бутона C или бутона Esc и клавиатурата не реагира.
      Да с един windows като с този диск при други инсталации не е имало проблем .
      Последно редактирано от Димитър Радев; 30-12-10, 21:23.
      AUDI A6 2.8 V6 Quattro

Коментар

Няма драйвери за твоя "топ". Смени Джама. Предполагам, че става въпрос за ХР. Ако е така, има една версия All drivers, с нея всичко ми е тръгвало.
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Сложи си Win7 Ultimate.Има всичко и е в пъти по стабилен и по бърз оt ХР,при аналогична машина.
          Пътят е целта.

Коментар

Може би е по-добър 7-цата, но на старички машини с ограничен ресурс откъм памет и процесор как ще се държи? Имам една 7-ца от половин година и все не събирам ентусиазъм да я пробвам.....
            Неизвестен мъдрец

Коментар

http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=88876 явно нещата са сериозни
              AUDI A6 2.8 V6 Quattro

Коментар

Не го дочетох цялото, но тоя проблем с драйверите на ХР отдавна е разрешен. Иначе и аз имам едно ХР от 2004 г., което е безкрайно стабилно, ама няма даже СП1 и не ми разпознава половината карти по компа..... Ако не се справиш, мога да ти дам моето ХР, с което съм в момента. Мисля, че няма да имаш проблем с инсталацията. Имам и 7-ца, ама не съм я пробвал.
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Мерси пич , ако не се справя ще ти пиша.
                  AUDI A6 2.8 V6 Quattro

Коментар

Телефона е по-бързо средство за комуникация ....
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Поне 1GB памет ти трябва, за да върви гладко.И на 512 става,но повече ползва харда за кеширане и се чака.Аз съм с процесор Атом 1.6 и 1GB RАМ и лети,а машината е предвидена за ХР.След като го инсталираш,можеш да разкараш красотите на АЕРО интерфейса,за да не товари видеокартата.Т.е. на външен вид ще е като WIN 2000 примерно,но с функционалноста на W7.Пробвай
                      Пътят е целта.

Коментар

7-цата не е добър вариант. И аз имам един ACER Aspire 5021 на няколко години с процесор AMD Turion 1.6 и 1GB RАМ. Просто от любопитство и за експиримент му сложих 7-ца. С голям зор му намерих драйвери, но не и за видеокартата. Как да е тръгна, но е много бавен и ти вдига кръвното. Просто гледам да ти спестя времето и му преинсталирай пак ХР. Едва ли проблема ти е изолиран. Все някъде ще пише за него и сигурно се досещаш. Има такъв форум. Седмицата си иска по съвременна и мощна машинка.
                        Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Това, което описваш е проблем с настройка на BIOS-а и няма много общо с драйверите в Windows-а ти.

Трябва да потърсиш в BIOS-а си настройките на USB портовете, защото повечето нови лаптопи използват USB емулация за да подкарат клавиатури и touchpad-ове.

Виж да има legacy поддръжка - може да е нещо в смисъл "Enable legacy support for USB: yes/no" например. Обикновено е в Advanced->periferials или нещо подобно.

Като стана дума... нямаше да е лошо да знам кой точно лаптоп е това. Пише го на дъното на лаптопа (на страната, която сочи надолу - т.е. обръщаш го с главата надолу и се вижда) на малка метална табелка някъде в средата.
                          Последно редактирано от господин никой; 31-12-10, 11:27. Причина: смислова добавка...

Коментар

И аз не съм съгласен с повечето написано нагоре. Успяваш ли да форматираш диска или не? Има ли нещо от стария лицензиран? Най-лесния ти вариант е (ако имаш подръка де) диск със линукс - пускаш го да се инсталира и форматираш всичко. После ще може да инсталираш каквото си поискаш и да изтриеш линукса още в началото на инсталацията. Метода е пробван многократно и спасява от всякакви ситуации. Дори когато джама твърди,че има физически лоши сектори на харда . Абсурд да не може някой джам да подкара клавиатура заради драйвъри... Пък и отнема няколко минути този вариант .
                            А това, че 7 ултимейт/про е по-стабилен от екс пи про хайде да не почваме . Градска легенда....
                            Ама малко ми мирише в твоя случай че може да е супер елементарен проблема всъщност - да спира да чете от диска....
                            висете отпуснато

Коментар

Лаптопа е Тошиба Satelite Pro L100 и изобщо не стига до форматирането , преинсталицията тръгва но като дойде момента да се подават команди за избор от менюто клавиатурата не реагира , диска е последния XP SP3 от Замунда качен без проблем на други стационарни машини .
                              Весело посрещане на Новата Година !
                              Последно редактирано от Димитър Радев; 31-12-10, 17:08.
                              AUDI A6 2.8 V6 Quattro

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X