Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преглед на Razer Black Widow Ultimate... ултимативната гейм клавиатура?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Преглед на Razer Black Widow Ultimate... ултимативната гейм клавиатура?

    Първо бих искал да отбележа, че съм много пристрастен към "Razer". До сега съм пробвал почти цялата им гама от мишки, като в момента притежавам "Razer Copperhead" и "Razer Mamba" (която закупих заедно с Black Widow).

    Понеже в мрежата е пълно с отзиви и ревюта на Black Widow Ultimate ще се постарая да наблегна на по-важното, като промени и проблеми или решения спрямо по-старите модели на Razer или останалите клавиатури, които съм тествал или ползвал. За съжаление нямах възможност да я наснимам, така че реални снимки ще има в един по-късен момент...

    Първото което ще видите в тази клавиатура е цената... над двеста и петдесет лева. Стряскащо. Интересно е за какво по-точно са отишли тези пари.

    Като начало - свързаността на клавиатурата. Клавиатурата е базирана на USB 2 стандарта и освен кабела за нея самата има още един за порта, който се намира в дясната част, отстрани и отдолу. Освен USB-то клавиатурата има и два други кабела (и съответно изхода) за микрофон и слушалки. Намират се точно до USB порта. Лично мнение - това беше много по-добро решение от предишният вариант, който беше в Razer Lycosa, при която са в лявата горна част. При Lycosa-та задължително трябваше да погледнеш преди да свържеш каквото и да е. При Black Widow също се налага, но понеже самият порт е на удобно място почти не се изисква да мърдаш самата клавиатура... което е добре, понеже е доста тежка. Като стана дума за това - клавиатурата е напълно механична. Рядкост е в тези дни на пластмаса и силикон. Клавишите са по-различно разположени - долните клавиши са доста компресирани защото са предидени за достъпване с лява ръка, и по-точно с палеца на лявата ви ръка. Самата повърхност на клавиатурата е изпълнена с гланцирана пластмаса със доста солиден вид - не съм пробвал да я прасна с нещо (по разбираеми прични), но определно изглежда солидна. Клавишите са изпълнини с по-матирана повърхност, като отново са с пластмасови върхове и са с прозрачни букви за да има как да се изпълни подсветката. Подсветката е на пет степени - изключена, слаба, средна, силна и с модулация от най-слабо към най-силно за около две секунди. Изпълнена е (поне моята) в доста приятно синьо, което успокоява очите в тъмното. Определено червеното, колкото и да го харесвам не е моят цвят за подсветка. В Microsoft Sidewinder клавиатурата имаше подобна изцепка и мога да кажа, че поне мен ме дразни страхотно. На дъното на клавиатурата има силиконови крачета, които са съвсем плоски и предотвратяват (при това доста успешно) случайно приплъзване на клавиатурата.

    За супер бързият отговор на клавишите няма голям смисъл да коментирам. Ако сте поглеждали някое ревю или рекламен материал ще знаете какво е това. Между момента на натиск и отговора на вашия компютър има една милисекунда... Тези, които играят игри знаят, какво означава това в напрегнат мултиплейър мач...

    Основното за което се дават вашите пари са т.нар anti ghosting. Това представлява възможността да се натиснат повече от три клавиша наведнъж. Специално при тази клавиатура могат да се натиснат всичките наведнъж. Това е основното за, което вие (в случая аз) плащате в тази клавиатура.

    Както по-горе писах, за съжаление реални снимки няма да има в този пост, така че остава само сравнението...

    Какво харесах?
    Подсветката - няма съмнение, че е отлично изпълнена. Клавишите - направо галят пръстите. Свързаността... USB v.2 съвместим порт, микрофон и слушалки. Текстилната оплетка на кабела, която го предпазва от счупване. Златното покрите по входовете и изходите на клавиатурата. Дискретният color coding на изводите за микрофон и слушалки. Пластмасовото покритие от кутията, което можете да използвате, за да предпазите клавиатурата от запрашаване.

    Какво НЕ харесах...
    Ами... не знам... честно казано мисля, че нямам проблеми с тази клавиатура, но определени хора може да се издразнят от сравнително високото ниво на шум при натискане на бутоните. Клавиатурата реагира шумно на натискане на бутон, но аз съм ползвал старите японски клавиатури и съм свикнал на шумното им тракане. Също на някои хора може да им се стори неудобно да имат кабели отстрани, сочещи точно към зоната на мишката, но... лично аз не го усещам неудобно. повечето устройства са със сравнително къс мъжки порт и не е проблем кабелите да се подвият нагоре, ако примерно става дума за фотоапарат или някое друго подобно крайно устройство или надолу, ако е да кажем game pad или нещо подобно.
    EDIT: Естествено забравих нещо... Едно от нещата които определено НЕ харесвам... поради малко по-различното разположение на клавишите към тази клавиатура има момент на привикване. Това е един елемент действащ в двете посоки - първоначално ще привиквате към самата клавиатура (което при мен стана много бързо - в рамките на минути буквално), а после ще привиквате към стандартните... което става доста по-бавно. Резултата ще е доста typo-та, защото няма да уцелвате верните бутони. Дори в този преглед направих маса правописни грешки, заради не на място клавиши - т.е. пръстите ми очакват да са на едно място, а те са на друго... С повече практика това се отстранява.
    2-ри EDIT: Пропуснах и още нещо - гланцираната повърхност се цапа само с мисъл... Слава богу не е много, така че чистенето ще е кратко, но пък за сметка на това често... свиквайте още от сега

    Следва продължение...
    Последно редактирано от господин никой; 09-12-10, 10:29. Причина: пояснение

  • #2
    От: Преглед на Razer Black Widow Ultimate... ултимативната гейм клавиатура?

    Аз също им се радвам много на Рейзърите. На скоро си смених стария пад-Razer eXactMat с Razer Goliathus и съм доста по-доволен.Предния работеше много добре но страшно изпотяваше та затова го захвърлих.
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

    Коментар


    • #3
      От: Преглед на Razer Black Widow Ultimate... ултимативната гейм клавиатура?

      Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
      Аз също им се радвам много на Рейзърите. На скоро си смених стария пад-Razer eXactMat с Razer Goliathus и съм доста по-доволен.Предния работеше много добре но страшно изпотяваше та затова го захвърлих.
      Освен Black Widow и Mamba си купих и "ProSolutions", но понеже последните две са сравнително разпространени и има доста отзиви за тях не ги споменах... От ProSolutions съм доста доволен. Пада е двустранен и по принцип не е game-рски, но това въобще не му пречи да е удобен. Единственото, което ме тормози е че пада е студен. Това не е майтап - пада по същество е алуминиева плоскост с два mat-а залепени за нея. Много е удобна, но е адски студена в зимното време, а не бива да се загрява изкуствено или ще се повредят mat-овете. Иначе Goliathus е чудесен пад - поздравления.

      Коментар


      • #4
        От: Преглед на Razer Black Widow Ultimate... ултимативната гейм клавиатура?

        Имам Copperhead и Diamondback, които като показатели са доста сходни. Я думай има ли осезаема разлика между копъра и мамбата.
        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

        Коментар


        • #5
          От: Преглед на Razer Black Widow Ultimate... ултимативната гейм клавиатура?

          Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
          Имам Copperhead и Diamondback, които като показатели са доста сходни. Я думай има ли осезаема разлика между копъра и мамбата.
          Ако искаш нова мишка, то Mamba-та определено е добра идея... но ти вече имаш Copperhead, който като цяло е като малко братче на Mamba-та. Лично аз доста се колебах дали да не си взема от разпродажбата на gamiggear, но в края на краищата се навих на Mamba.

          Край на общите приказки - сравнявам ги...

          Razer Coppehead - подходяща за лява и дясна ръка, със напълно симетрични бутони (което прави offhand бутоните неизползваеми освен ако не си като извънземно в ръцете). Самите бутони са изтеглени леко напред и са малко по-твърди на натиск от тези на Mamba-та.

          Razer Mamba - има възможност за безжичен гейминг, но за сега не съм имал възможност реално да я тествам. Уверен съм обаче, че работи. Мишката е несиметрична и е подходяща само за дясна ръка. Бутоните и са осезаемо по-меки и отговарят плашещо по-скоро. На няколко пъти възпроизвеждам изстрели без въобще да съм си дал сметка, че ще ги възпроизведа. Усещат се по-високо разположени, но това всъщност е измамно. Бутоните са с еднакъв отстъп - просто реагират по-рано от тези на "Copperhead"-а.

          Като цяло това е. На въпроса заслужава ли си да дадеш два пъти повече пари за едната от другата... за съжаление всеки само сам може да си отговори. Лично аз много си обичах "Copper"-а... Просто след три години усилена служба си му дойде времето.

          EDIT: Ако не пропусна нещо просто няма да съм аз... Двата бутона, които обикновено го играят off-hand за Copperhead-а при Mamba-та са сложени до показалеца и са много удобни. В момента го раздават DPI up и DPI down... много е полезно, когато решиш от снайпер да минеш на пистолет в някоя FPS игра...
          Последно редактирано от господин никой; 09-12-10, 21:15. Причина: смислова добавка...

          Коментар


          • #6
            От: Преглед на Razer Black Widow Ultimate... ултимативната гейм клавиатура?

            Мдам, благодаря. Явен недостатък при Copperhead и Diamondback са кофти разположените странични бутони. При Copperhead успявам да ползвам един от страничните .Тия на Diamondback са още по-твърди и неудобни та за никакъв чеп не стават.
            О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

            Коментар


            • #7
              От: Преглед на Razer Black Widow Ultimate... ултимативната гейм клавиатура?


              Новият плъх в семейството... Поне според мен стъпка във вярната посока. Отново е симетричен, отново е с по два бутона във всяка страна, но разликите са видими с просто око - направен е и за по-малки ръце или за възможност за движение с върха на пръстите. Бутоните от двете страни са направо огромни в сравнение с тези на Copperhead или Mamba и са много меки. Плъха е доста по-нисък и малко по малък, като размери от Mamba-та. До колкото разбирам от Razer са заложили на удобството на възможно по-голям кръг от хора, защото за подобна периферия обикновено целевата аудитория е от... да кажем осем до шейсет годишни... хлапета

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X