Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с лаптоп Gigabyte.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с лаптоп Gigabyte.

Та проблема е следния, не иска да се включи, цъкам копчето, почват вентилаторите да си работят, но не иска да тръгне??Преди време ми даваше някакви Ключове за инсталация, да вкарам, казаха ми, че е от пуснати ъпдейти, това било защитата, от пирадските копия на windows, също и, че ще ми дава тези ключове и накрая няма да може да се включи, трябва сега да се преинсталира, та въпроса ми е имали някакъв шанс, да се включи и да си преместя информацията в D-то???Че има и важна??Пък и нещо се е пукнал дисплея?Има ли начин да се оправи дисплея или нов??Отварям го оная сутрин и гледам черта на дисплея се появила, и е станал черен там, където е пукнатото :@:@:@ Също и ми казаха, че ако не са повредени тези джунджурии дето са в дисплея, можело и само стъклото да се сменяло??Вярно ли е ?
    Предварително МЕРСИ за отговорите!!
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

От: Проблем с лаптоп Gigabyte.

Операционната система не тръгва или компютъра като цяло - демек няма картина, но вентилаторите си въртят ?

Коментар

,
      Първоначално публикуван от diecast Преглед на мнение
      Операционната система не тръгва или компютъра като цяло - демек няма картина, но вентилаторите си въртят ?
      Ем, никаква картина не се появява, но вентилаторите си работят, като натисна, повече от 3-копчета трябва да писука, но не писука ??
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Занеси го в някой специализиран сервиз за ремонт на преносими компютри(подчертавам специализиран) да му направят диагностика. Проблема повече клони към хардуерен, от колкото към софтуерен.

А за дисплея - търси нов дисплей за модела. Не може да се смени само стъклото.

Коментар

Занеси го в някой специализиран сервиз за ремонт на преносими компютри(подчертавам специализиран) да му направят диагностика. Проблема повече клони към хардуерен, от колкото към софтуерен.

А за дисплея - търси нов дисплей за модела. Не може да се смени само стъклото.
          Ем, освен да го нося, да ми го оправят, от там кадето съм го купил..Все пак е още във гаранция??Купих го от ВАли-компютърс..А случайно да знаеш, към колко лева вървят???
          МЕРСИ МНОГО ЗА ОТГОВОРИТЕ!!
          Honda Dominator 650
          088ЧЧ93979-->Борис
          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Щом е в гаранция - погледни си в гаранционната карта условията на гаранцията. Ако не са нарушени от теб - те ще поемат с ремонта на машината. Ако не може да се ремонтира, най-вероятно ще я заменят с нова, а старата ще я пратят на Gigabyte за брак.

Матриците - всяка марка използва различни матрици, но ориентировъчно вървят в диапазона 100-150-200лв. в зависимост от матрицата.

Коментар

Щом е в гаранция - погледни си в гаранционната карта условията на гаранцията. Ако не са нарушени от теб - те ще поемат с ремонта на машината. Ако не може да се ремонтира, най-вероятно ще я заменят с нова, а старата ще я пратят на Gigabyte за брак.

Матриците - всяка марка използва различни матрици, но ориентировъчно вървят в диапазона 100-150-200лв. в зависимост от матрицата.
              Мамоо, стана ми лошо. 200 лева..Аз поне не съм ги нарушил, по никакъв начин, защото си личи, че спукването е под пласмасата, това няма как аз да го направя..Освен да го изтряскам с тукат, но това ще е все едно да скъсам 1 400 левченца..Отварям го аз и само чух, едно тънко пукане.. И се появиха тези черти и си е*а Ма**а..Също забелязах, че се отваряше трудно капака.Ще ида да ги питам, пък да видим..
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Има и по-евтини, има и по-скъпи. Всичко се върти около това каква матрица е решил да използва производителят и колко струва тя като резервна част.

По-важното е, че щом не са нарушени условията по гаранцията - препоръчително е да го занесеш при тях. Те ще се заемат с диагностиката и отстраняването на проблемите. Ако са отстраними де, ако не са ще го бракуват и ще го подменят с нов.

Не вярвам да има проблеми със сервизирането по гаранция, защото Vali Computers им се носи славата на коректни търговци.

Коментар

Има и по-евтини, има и по-скъпи. Всичко се върти около това каква матрица е решил да използва производителят и колко струва тя като резервна част.

По-важното е, че щом не са нарушени условията по гаранцията - препоръчително е да го занесеш при тях. Те ще се заемат с диагностиката и отстраняването на проблемите. Ако са отстраними де, ако не са ще го бракуват и ще го подменят с нов.

Не вярвам да има проблеми със сервизирането по гаранция, защото Vali Computers им се носи славата на коректни търговци.
                  Да и аз останях с добро впечатление от тях, колкото пъти им го нося, не са ми искали пари за нищо..Недават и дума да стане Дано да го оправя, че .. не ми се мисли, има да работяя, работяяя.. Дорде ги изкарам..
                  Honda Dominator 650
                  088ЧЧ93979-->Борис
                  0878956Ч38-->Борис

Коментар

Здравейте, появи се някакъв дразнещ проблем, както си работи нормално лаптопа, забива и се появява син екран, и зарежда някакви проценти, доколкото видях в общи линии, лаптопа се е рестартирал за да се предпази от повреда и т.н, някакви 0х00000 и тем подобни нули излизат, евентуално може ли да се локализира, къде е проблема с някаква програма или нещо от сорта? За да не стане по-лошо или поне да разбера какво му е, че така ми горя хард диск и всичката информация отиде на кино, та да я прехвърля ако нещо докато е време.....
                    Не съм в Пловдив иначе щях да го занеса веднага при Вени...
                    Това дава след като се рестартира и отново зареди:
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:problem.jpg
Прегледи:1
Размер:136.7 КБ
ID:5597470
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Дано не е офтопик.
                      Конкретен съвет не мога да дам, но...
                      1. Информацията, така или иначе е нужно да съхраняваш на поне още едно място, така че си я прехвърли.
                      2. Играеш ли много на това нещо, предвид иконките които видях. Не видях икона на SpeedFan, но ако играеш, следиш ли си температурите?
                      3. Почистван ли е и сменяна ли е термопастата, понеже явно машинката не е първа младост, поради предните постове.
                      Може и температурите да са причина за проблема!

Коментар

Има една програмка BlueScreenView, която чете минидъмп файла и показва кое е предизвикало синия екран:
                        http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html

Иначе при прегряване обикновено компютърът направо се гаси без син екран.

Коментар

Мерси колеги за съветите Ще пробвам, пък да видим
                          Honda Dominator 650
                          088ЧЧ93979-->Борис
                          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Windows Vista ли има инсталиран на тази машинка?

Коментар

Не 7, но май клони, че проблема е в Windows-а, поне според първите справки по телефона...
                              Honda Dominator 650
                              088ЧЧ93979-->Борис
                              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X