Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защитени EXCEL файлове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Защитени EXCEL файлове

Ами освен да наблягаш на програмите за разбиване на пароли на принципа проба - грешка и така докато стане... кофти е че са ти секретни файловете... Можеше на няколко компа да пробваме едновременно и да видим какво ще се получи...
    Идеята да експортнеш в pdf и после там да се пробваш да поправяш пробва ли я ?
    Има програми за пипане на pdf и предполагам, че има някакъв макар и теоретичен шанс.

Коментар

Първоначално публикуван от caterpilar Преглед на мнение
      Ами освен да наблягаш на програмите за разбиване на пароли на принципа проба - грешка и така докато стане... кофти е че са ти секретни файловете... Можеше на няколко компа да пробваме едновременно и да видим какво ще се получи...
      Идеята да експортнеш в pdf и после там да се пробваш да поправяш пробва ли я ?
      Има програми за пипане на pdf и предполагам, че има някакъв макар и теоретичен шанс.
      И идеята с PDF-ите ми мина през главата, но крайния резултат трябва да е същия като изходящия оригинал, при това с пълната му функционалност (те за това са избрали ексел, а не върд, май че). Току-що инсталирах Ашампу офиса и сега ще пробвам и с него. Стискайте палци, дето се вика...
      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Стискам
        С pdf...Mоже да се пробва с abby fine reader да се експортне пак в excel

Коментар

Лелееее... Ашампу-то го отвори и може да се редактира, обаче му затри всичката функционалност и оформление..... Утре ще разбера дали е допустимо и колко. За всеки случай ще инсталирам и Симфонията...

Коментар

Е на 50% си готов
            Успех и да пишеш... Че ми е интересно какво ще излезне

Коментар

Вече всичко е наред!!! Може би съм единствения във форума в момента с 4 офис пакета!!! Всяко зло за добро - поне ще ги поразгледам известно време, за да си придобия впечатления.
              Та да си додем на думата. Работата се свърши с Опън офиса. Просто трябваше да се сетя да маркирам шиита и да му дам unlock и толкоз. Благодаря на всички за помощта и идеите.
              Рекапитулацията - с Ашампуто паднаха всички защити, както и цялото оформление, което се оказа не по-малко важно от съдържанието. Със Симфонията нещата същите като при Офиса - пищи за парола та се не знае, а уж в началото при отварянето на файла казва, че поддържа само най-обща съвместимост с Ексела. А с Опън Офиса всичко е ток!!!

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                Работата се свърши с Опън офиса. Просто трябваше да се сетя да маркирам шиита и да му дам unlock и толкоз.
                Е аз си мислех че си се сетил да ги отключиш клетките )))
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  Е аз си мислех че си се сетил да ги отключиш клетките )))
                  Отде толкоз акъл.....

Коментар

Ако не ти е проблем напиши твоето мнение за различните офис пакети ,кой с какво е по- добър

Коментар

Колега малко постфактум, но чак сега виждам темата... До сега не съм виждал защита в Excel, която не може да се декриптира за повече от двадесет секунди. Може би просто не си ползвал верният софтуер за декрипция. Иначе идеята с OO е със сигурност най-добрия вариант за повечето подобни проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                        Колега малко постфактум, но чак сега виждам темата... До сега не съм виждал защита в Excel, която не може да се декриптира за повече от двадесет секунди. Може би просто не си ползвал верният софтуер за декрипция. ....
                        Вероятно е така. Нямам никакъв опит със защита на екселски таблици против редакция. Против четене имам голям опит. Давал съм защитен от мене файл за декриптиране и една машина 1 седмица бачкаше и накрая се отказаха. Не че аз съм голяма работа - просто ползвам верния софтуер.

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                        Ако не ти е проблем напиши твоето мнение за различните офис пакети ,кой с какво е по- добър
                        Ще направя едно ревю от моя гледна точка, ама трябва да мине малко време да ги тествам в боя.

Коментар

Днеска минах един вид набързо през офис пакетите. Имайки предвид, че съм от онези 95% потребители, които използват почти само основните функции на пакетите то впечатленията ми са следните:
                          Най-голямото разочарование е Симфонията на IBM. И то не за нещо друго, ами логиката на интерфейса си е тяхна и не прилича на нищо друго и трудно се ориентирах за това онова. По принцип мразя сайд-баровете, а те ми тупнали баш един такъв под носа, при това с основните функции. На сайта им има доста интересни, макар и бедни на разнообразие плъгини, но за да се инсталират и заработят си искат да си поне адвансед юзър, демек бая напреднал, което не ме затрудни особено, но ме подразни. Иначе като база няма какво да говорим - IBM си е IBM и е доста сериозна и надежна платформа. Имам предвид Lotus-а на IBM.
                          Ашампу-то е симпатичен софт и ако си работиш само с него може би всичко ще си е ОК, но импортването на файлове от MS Office често е премеждие. Особено, ако е малко по-сложен и с повече формати и функции.
                          Опън офиса е отишъл доста напред от последния път, когато го пробвах. Хареса ми и бих го ползвал.
                          Интересен факт и за трите офиса е, че никой не се затваря, когато му дадеш "Изход". Остават с резидентни модули за по-бързо стартиране, може би.
                          С една дума - бих ползвал ОО, защото е безплатен. Ако ще е платен - MS Office няма конкуренция засега. Едно време имаше един офис пакет на Corel, ако не се лъжа - WordPerfect Office - не се сетих да го потърся да видя как работи.
                          По въпроса "кой офис е по-тежък" не мога да се произнеса - с моята машинка всички са еднакво бързи.

Коментар

Едно време имаше един офис пакет на Corel, ако не се лъжа - WordPerfect Office - не се сетих да го потърся да видя как работи.
                            Развива се - в момента е до версия WordPerfect Office X5
                            Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Вече всичко е наред!!! Може би съм единствения във форума в момента с 4 офис пакета!!! Всяко зло за добро - поне ще ги поразгледам известно време, за да си придобия впечатления...
                              Доста удобни за подобни експерименти са тъй наречените "виртуални машини". Във виртуалната машина си инсталираш каквато ОС и приложен софтуер ти трябват, правиш каквото правиш и след това - гъбата. Основната ОС не се "затормозява" с излишни инсталации и деинсталации на излишен софтуер.
                              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Word Perfekt съм ползвал едно време преди да излезе windows и бях впечатлен от нея.Беше стандартна програма на ООН.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X