Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за оптически кабел.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за оптически кабел.

Няма да стане така....... Кабела който го имате трябва да се "завари" за накрайниците (пиктелите) а самите "заварки" са много нежни и седят в специална кутийка .Ето това трябва да е закачено и от двете страни на вашия кабел и по този начин самото му прокарване става невъзможно :
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:sc-apc-patch-cord-duplex.jpg
Прегледи:1
Размер:38.1 КБ
ID:5224828Натиснете снимката за да я уголемите

Име:splice tray 24a.JPG
Прегледи:1
Размер:13.4 КБ
ID:5224827
    Отделно Ви трябва и медия конвертори (устройсвата който конвертират сигнала) вече от тях има и евтини варианти като цена но не Ви ги препоръчвам.
    Друго което се сещам е че Оптичния кабел на студовете на Мусала няма да устои.
    Самите стъклени влаканца в кабела са доста тънки и седят в специална "туба" ,та тази туба е пълна с "специален" гел за да не се търкат влакната едно в друго.Самият гел при замръзване или чупи стъклените влакна или така ги пристисква ,че се получават загуби на връзката .За целта има специални Оптични кабели
    Ако имате въпроси и затруднения телефона ми го има в подписа
    Лудак

Коментар

Мда. Не знаех че не са всесезонни ...(((

Коментар

Принципно повечето такива кабели са АТ-та . Но гарантирам че горе няма да издържат на студа !
        Мога да ви намеря такова парче оптика което да Ви свърши работа но пак ще остане проблема с качването на специалист сплайсиор и техниката му .Да отбележа че техниката наистина е едни доста големи цифри и необича много много студа . Ако може да ги залъжете за напролет най-добре, даже мога да дойда да ви помогна .
        Лудак

Коментар

През пролетта тръгва и въжената линия.
          Пак всичко е по-сложно(((
          Правилният кабел много ли е скъп?

Коментар

Да ти кажа той е същия като този който имате само че спецификациите са му малко по различни и изолационно е по-дебел . За цена утре мога да ти кажа , ще разпитам някой приятел нямали някое парче останало . Питай и Пасифик той също може да има .
            Разрежи този където го имаш и му щракни една снимка да го погледна

п.с Предполагам че ви трябва за вчера кабела ?
            Лудак

Коментар

Ами, през зимата работата явно е безнадеждна. Как да го закопаем в замръзналата земя. Става много военно. Закъсняхме((
              Да, разбира се разбрах проблема. Ще помоля Пламен да го дакара в магазина, поне е по-близо.

Коментар

Предполагам, че за случая ще свърши работа оптичен кабел, който е предназначен за външно полагане - защитната обвивка е устойчива на UV лъчи и стареене, и има доволно голям температурен диапазон на работа. В момента цената на такъв кабел с 12 оптични влакна е под 1 евро за метър. Т.е. самият кабел ще е най-малкото перо в бюджета.
                В зависимост от крайните устройства, които ще се свързват трябва да се подбере видът на кабела - едномодов или мултимодов, както и конекторите: ST, SC (simplex, duplex), FC... При ST има вариант директно да се поставят конектори на края на влакното, но задължително трябва да се работи на закрито в стерилна обстановка, тъй като е свързано с шлайфане, полиране, печене и т.н. на 125 микронно влакно, т.е. най-вероятно няма да е най-удачният вариант.
                Най-лесно е да се заварят pigtаils (буквално свински опашки), които представляват фабрично произведен оптичен кабел, който в единия си край има монтиран подходящ конектор. Другият се използва за заварка.
                Много е важно да се уточни дали връзките ще се правят на открито или на закрито, т.е. дали се налага да се вързва към някакви устройства, които са закачени по антените например или са "скрити" някъде.
                Уредите за заваряване на оптични влакна (сплайсъри) са наистина доста капризни на атмосферни влияния понеже работят с волтова дъга. По-качествените от тях даже имат вградена мини метео-станция, която мери основни параметри - температура, влажност и налягане и спрямо тях коригира волтовата дъга, т.е. това също е тънък момент. Иначе не е проблем да се работи - аз съм заварявал качен на кран на пристанище на 80 метра височина при 2-3 метра "крен" :-)
                "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Стефане я най-добре ги разпитай какво искат да вържат с този кабел !!!Варианта с закопаването му е най-добрия но задължително в HDP тръба .Питай какво искат точно ,че може да нестава с оптичен кабел !
                  Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                    Не, няма ограничение за 80 м за УТП. 80 по спомен беше за RJ58... Опъваш макара 305 метра и вадиш 100 Мб... Друго е, ако захранваш устройства по ЛАН-а Power Over Ethernet (PoE) - там има пад и може да има нещо за 80 м. ...

Едит: да, за PoE спрягат някакви 100 м във Wiki...
                    Някой да е обсъждал RJ58 на UTP/FTP?
                    За повече от 100 м може да "подпреш" със свич, репитер и прочие...
                    Даже за да сме хептен конкретни в букварите пише: ....................
                    Кога за последно си опъвал такъв кабел? И този "буквар" от кога е? От преди китайците да завържат манифактурката или след това? Теоритиците винаги са имали разногласия с практиците. Къде е истината? Ако не знаеш, ела да ти покажа. Ще те разведа из "района на поделението". Пък ти после чети.
                    LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Да ти кажа честно: никога не съм опъвал RJ58, понеже ако го бях правил щях да имам някой метър (втория сигурен признак, че наистина не съм опъвал ), понеже сега ми е нужен за други цели...
                      Иначе "буквара" коментираше UTP. Бачкам във фирма със затихващи функции и всеки си носи кабелчета, когато иска да се върже в лан-а и няма как да пробвам една цяла макара, после да я нарежа, за да изследваме функцията Мб/метър... Не се шегувам... Ако "загрубее" разговора мога да се прежаля с една ролка, ама ще стане чак на заплата, и после ще я пусна в раздел "Продавам", че иначе няма какво да я правя (не е бързо ликвидна)...

Между другото някой има ли наблюдения за 100 Мб SDSL по какъв кабел върви? Мерна ми се нещо, което никак не прилича нито на UTP, нито на RJ48, оптика не е... Понеже отиката се "нади" с муфа, за да влезе в медия конвертора... Ще помоля да ми резнат едно парче и да преценим как се опъва SDSL с гарантирана скорост на повече от 100 м (понеже метрите станаха "ябълката")...
                      Последно редактирано от p-pleven; 04-11-10, 10:55.
                      Публикувайте отговор

Коментар

SDSL в България само БТК предлагат даже незнам дали го и предлагат Но с SDSL скорост от 100Mbps няма как да направиш !
                        Лудак

Коментар

Да ти кажа честно: никога не съм опъвал RJ58, понеже ако го бях правил щях да имам някой метър (втория сигурен признак, че наистина не съм опъвал ), понеже сега ми е нужен за други цели...
                          Иначе "буквара" коментираше UTP. Бачкам във фирма със затихващи функции и всеки си носи кабелчета, когато иска да се върже в лан-а и няма как да пробвам една цяла макара, после да я нарежа, за да изследваме функцията Мб/метър... Не се шегувам... Ако "загрубее" разговора мога да се прежаля с една ролка, ама ще стане чак на заплата, и после ще я пусна в раздел "Продавам", че иначе няма какво да я правя (не е бързо ликвидна)...

Между другото някой има ли наблюдения за 100 Мб SDSL по какъв кабел върви? Мерна ми се нещо, което никак не прилича нито на UTP, нито на RJ48, оптика не е... Понеже отиката се "нади" с муфа, за да влезе в медия конвертора... Ще помоля да ми резнат едно парче и да преценим как се опъва SDSL с гарантирана скорост на повече от 100 м (понеже метрите станаха "ябълката")...
                          Разговорът няма да загрубее, защото аз глава в стената няма да удрям. Споделям "челен" опит при опъването на стотина хиляди метра ФТП и УТП, смяната на 5 доставчика и използването на 7 марки кабел. Кашонче в лаборатория няма да промени мнението ми.
                          Последно редактирано от Goblin; 04-11-10, 18:57.
                          LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Уф. Не можах да се срещна с нуждаещия се, беше там. Значи, ще е тия дни.
                            За съжаление, засега не мога да отговоря по същество на нито един въпрос(((

По-горе видях нещо за единични влакна. Мога да покажа собственото си имАне по това, и да споделя технологията. От 40, и до 150 микронови влакна. Размерът не е принципиален, може всякакви. Просто моите са такива. Рязане, полиране, юстиране, стреляне. През тях пускам 150 вата 1,06 мкм, не избухват нито входа, нито изхода. Напълно полева технология, на коляно. Приспособленията нося в джоба, струват стотинки. Работи от много години. Ако на някого ще свърши работа - с удоволствие.

Коментар

Ако пуснеш 150 миливата след 10 километра ще светне ли изхода ?
                              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Ако светловода е юстиран правилно - разбира се.
                                Когато става дума за предаване на данни с висока скорост, работата е по-сложна. Когато става дума за високи мощности - също сложна, но с друго.
                                Ако просто да светне на другия край - лесна работа. Ако такъв предмет ти трябва за нещо като ТНТМ - ще ти дам. С досадни инструкции по безопастност, обаче. А то в интернета е плъзнала няква мания по самоделни лазери, и там на дебела струя текат такива опасни глупости, че ... На всички езици.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X