Кажете става ли такова нещо за ползване в БГ,какви са му плюсовете и минусите освен цената на апарата?Тарифите като гледам не са огромни и някой са поносими доло-горе
как стои въпроса когато някой избира такъв телефон от обикновен или gsm телефон?Ако има някой такова чудо-нека сподели.Аз попаднах на сайт в БГ-който продава такива телефони-ето го:
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Сателитен телефон
Свий
X
-
Re: Сателитен телефон
Е, имаш връзка от всяка точка по цялата планета. Уж. Няма роуминги и други такива глупости, пак уж.
100% се подслушва и следи. През такова руснаците вкараха ракета право в кухия мозък на Дудаев.
Няма нищо общо с гсм-а, клетките му са на орбита. На ментето - на 64 км една от друга. На равно
-
Значи да разбирам че става и е доброПървоначално публикуван от Стефан Преглед на мнениеЕ, имаш връзка от всяка точка по цялата планета. Уж. Няма роуминги и други такива глупости, пак уж.
100% се подслушва и следи. През такова руснаците вкараха ракета право в кухия мозък на Дудаев.
Няма нищо общо с гсм-а, клетките му са на орбита. На ментето - на 64 км една от друга. На равно
Но как стои въпроса когато те избират от друг телефон?Колко струва на минута?На сайта не открих цената когато званят от друг телефон
Коментар
-
Струва брутално. То за това ги и няма. Единствените които знам да ги използват са разни ООН-та в разни забъркани от американците каши. Самотни мореплаватели и други експедиции. С кви да е, но спонсори. ООН-то плаща масрафа. По един телефон на много хора. Колективно средство. Сигурно и на тях им излиза скъпо.
Тия мрежи имат много големи проблеми. Номерът е че са практически безплатни. Два милиарда долара може да извади всеки. Жълти стотинки. В замяна получаваш практически пълен контрол над повече от 90% от информацията на човечеството. И се почва. Тъкмо някой да го гепи - други му скачат. После обратно. Мътна история.
Ще дойде време, няколко страни ще създадат такива групировки, монополът ще стане невъзможен, и тогава работата ще тръгне. Като с наземните мрежи.
Коментар
-
Thuraya покрива Азия, Европа и северна Африка. Iridium покрива цялото земно кълбо, но преди няколко години фалираха и бяха купени от Пентагона за служебно ползване. Сега като гледам пак са в играта.
Всяка от мрежите има международен код. Избирането на сателитен телефон става като набиране на номер в чужбина. Цената зависи от оператора. В тарифите на МТел и Глобул Инмарсат попада в зона с най-голямо таксуване (6-7 лв/мин.), но нищо не виждам за Турая и Иридиум. Може и да нямат свързаност. БТК дава тарифа към Иридиум между 12 и 18 лв/мин.По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...
Коментар
-
Thuraya май покрива и на юг от Сахара и се закача за ГСМ мрежа ако улови сигнал. Иридиум и Инмарсат са глобални.
Ползването им не е позволено навсякъде. В Малабо (Екваториална Гвинея) ме задържаха в полицията защото имах Иридиум (Моторола 9505). Като резултат се запознах с министъра на вътрешните работи (брат на президента). Разните военни и подобни режими не обичат спътниковите комуникации да са широко достъпни. Върнаха ми телефона на летището, при заминаването ми.
Като правило,поне в Африка-ако на летището видите военни,транспортни самолети, се пазете. Зелените сандъци ги знаете как изглеждат :-)
Предполагам,че Стефан нарича "менте" точно с-та "Иридиум". Мисля,че не пускат никоя с-ма преди да са сигурни,че могат да я подслушват :-(
Цените ще си останат високи докато VoIP не ги нагази и там.There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
No wahalla.
Коментар
-
Те са хубави всичките-ама не са евтини никакПървоначално публикуван от Петър Манолев Преглед на мнениеПичове, я предложете някакъв хубав и евтин сателитен телефон?
Коментар
-
Даже много често се случва на много места да няма обхват джиесемаПървоначално публикуван от wranglera Преглед на мнениеЗа какво ще го ползвате този сателитен телефон? Рядко се случва някъде да няма обхват. А ако няма - то на 1км в някаква посока ще има ..
Коментар
-
Сега като бяхме в Африка Иридиум работеше добре при спрял автомобил с външна антена Не знам на какви планови тарифи е направен но към апарата цената беше 6 долара мин Сигнала идва забавен и дори гласове на близки хора звучат странно Голям маитап голям смях Знаеш че отсреща ти говори мъж два метра а гласът му като на дете олигофрен ..... всеки те пита що се смееш
Но иначе сигнал навсякъде
Коментар
-
Тясната лента е необходима за да може да се концентрира повече енергия - да не забравяме че предавателя е малък телефон и няма възможност за голяма изходна мощност която да насити по-широка лента. А колкото до забавянето е съвсем нормално. От земята до спътника, после обратно, после по оптика донякъде и накрая до другия абонат... На който му се смята да направи приблизителни сметки и ще види че пътя е много а скоростта на ел. вълни е ясна...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.
Коментар