Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искате ли да ползвате форума от мобилния си телефон?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: Искате ли да ползвате форума от мобилния си телефон?

    Аз и сега ползвам форума от мобилния си телефон - HTC HD2, също така съм писал от него, защото съм си инсталирал БГ клавиатура.
    Удобно е когато човек е в заведение и има безжичен интернет или когато не иска да си включва компютъра за малко и т.н.

    Коментар


    • #17
      До: Искате ли да ползвате форума от мобилния си телефон?

      Първоначално публикуван от ACCELERATOR Преглед на мнение
      Аз от моя телефон редовно си разглеждам теми из форума. Чете се и така, но... специализиран изглед за телефони би бил много по-удобен. За пример мога да дам сайта на Dnes.bg, който си има специален изглед за разглеждане от телефони, който се зарежда много по-бързо и леко, няма нужда всяка страница да се "зумва" допълнително и т.н.
      И аз подкрепям идеята на колегата за мобилна версия на сайта ако е възможно да се направи разбира се. По този начин сайта няма да е обвързан с никакво приложение и тип телефон и ще е еднакво достъпен от всеки телефон даже и само с помощта и на обикновен java браузер. Евентуално не знам дали не може да се разработи специално приложение за работа със сайта за различните платформи от някой колега от форума който се занимава с програмиране. Виждал съм подобни програмки за някои видове сайтове разработени именно за работа с тях. Между другото относно програмката която е посочил автора на темата axlastro се очаква скоро да се появи и за другите платформи предполагам и в частност WM. Повече инфо тук:
      http://www.xda-developers.com/xda-android-app/
      Предполагам че на администраторите на форума може да им е интересно това ако не са го виждали :
      http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=174375
      Последно редактирано от icpart; 02-05-10, 20:06.

      Коментар


      • #18
        До: Искате ли да ползвате форума от мобилния си телефон?

        Аз не съм специалист по софтуер, но по това, което пише на сайта на въпросната програма, е необходимо админа да инсталира и да позволи изпълнението на плъгин, който се изтегле безплатно. След като форума е с vBulletin, не виждам защо да не може да стане лесно. Хубавото на тази програма, е че представя форума по-скоро като чат и е много по-лесно да се работи с него. Дори и на телефоните с големи екрани се налага да се "зуумва". Да не говорим, че за тези без план за данни е доста скъпо да използват пълен интернет браузър на телефона си, а не във всяко кафе има нет. На мен поня няколко пъти ми се е налагало да си погледна нещо във форума по време на път - я за някоя част, я за общи съвети.
        Александър

        Коментар


        • #19
          До: Искате ли да ползвате форума от мобилния си телефон?

          Аз май не разбирам кьде е проблема. На 10 мили от брега сме, гледам си форума, пиша... С какво ще е по добра новата система?
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

          Коментар


          • #20
            До: Искате ли да ползвате форума от мобилния си телефон?

            Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
            Аз май не разбирам кьде е проблема. На 10 мили от брега сме, гледам си форума, пиша... С какво ще е по добра новата система?
            Ами за машинки с резолюция 320x240 и по-ниска работата с форума и зумването из темите е малко трудно. Ако има мобилна версия то там нещата стават по подредени и сбити така че се събират без проблеми в ширината на екрана. Другото нещо е трафика който се генерира. При използването на такова подобно приложение споменато от axlastro той е незначителен сравнен с нормалното сърфиране през браузера и освен това цената на на мегабайт в България все още е доста висока и варира около 2,50лв за 1МB, освен ако нямаш някакъв специален пакет който да ти включва префернциални по-ниски цени за включен интернет трафик в абонаметния план. По принцип най-оптималния вариант е наличието на мобилна версия на форума така че по такъв начин не си обвързан от разни ОС или разни програми които да ти трябват специално за целта. Както съм посочил във втория линк по-горе явно е възможно да се направи с някакви стилове за vBulletin.

            Коментар


            • #21
              До: Искате ли да ползвате форума от мобилния си телефон?

              ДА. Какво по-хубаво от това още един начин за влизане във форума.Аз най-малко имам време да седя на домашния комп. Та нали сме 4х4 ездачи!
              Поздрав към всички със свободен дух!
              0888 69 88 72
              https://www.youtube.com/channel/UC2lB8CKbb5eIV1Aj8ikgayw

              Коментар


              • #22
                От: Искате ли да ползвате форума от мобилния си телефон?

                Към настоящия момент ползвам телефон със Symbian S60 v3 с не особено голям дисплей и бих казал, че употребата му за каквато и дейност в интернет свързана с писане е мъчение. Може би за устройства с qwerty клавиатура и по-голям дисплей това улеснение ще е от полза.

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X